zebra 25.04.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 zgłoszeniu w starostwie?zgłosiliśmy budowę płotu od strony drogi a teraz myślę co z tą kostką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 25.04.2009 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 nikt nie wie?a sami zgłaszaliście?albo inaczej - czy położenie kostki oznacza utrawrdzenie terenu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.04.2009 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Nio to ja odpowiem Ci tak.Przed moja posesją biegnie droga powiatowa.Nie muszę dodawać ile ceregieli miałem z odległościami przy adaptacji budynku,ogrodzenia i zjazdu z drogi powiatowej.Jak się domyślasz musiałem to mieć po w/w adaptacji i dokumentacji do starostwa(pozwolenie na budowę).Teraz(a jestem na topie z tymi pierdołami) mój kier. budowy powiedział mi,(chociaż mam projekt owego zjazdu),że nikomu nie muszę nic zgłaszać(starostwo powiatowe) by zrobić zjazd z kostki brukowej.Zgłupiałem.Kasa na projekt atu nie trzeba nic robić. . Chodzi mu o to ,że wzdłuż mojego płotu (stały z cegły) biegnie chodnik a ja mam po prostu się do niego wpiąć i tyle. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 27.04.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Na kostkę na swoim terenie nie musisz miec pozwoleń. Jedynie musi byc zaznaczona na planach w starostwie, czyli geodeta musi nakreslic twoje podjazdy itd. na mape. Głównie tu chodzi o części odrolnione na działce pod które też podchodzi kostka, podjazdy - masz się zmieścić w 500 mkw. (budowlana) bo inaczej bedziesz bulic. Natomiast połączenie twojego podjazdu (twój teren) z drogą, pasem drogowym już musisz mieć pozwolenie, co wiąże sie z zrobieniem projektu i cala cholerna papierologia. Projekt zjazdu musi być wykonany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts