facet27 10.05.2009 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Dewro są całkiem niezłe ale nie uważacie że trochę drogawe ~3.000 za sztukę. Z drewnianych poleciłbym wam też Cal wzornictwo nie każdemu się spodoba ale za to bardzo solidne drzwi, Villadora też są fajne zamek magnetyczny chowane zawiasy tylko że też w granicach 3000-3500 głownie można je kupic u diealerów porty jest to jej druga marka, z fornirowanych drzwi własnie Portę bym tu mógł polecić solidne wykonanie i niewygurowanan cena.Klimek&Kluś są w stanie zrobić wszystko, ale za odpowiednią cenę to trochę jak z Maybach`em dostaniesz co tylko chcesz ale wybulić trzeba ostro raczej niwiwelu na nie stać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 10.05.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 A ja polecam POL-SKONE. Model NOBILE II prezentuje się naprawdę efektownie.http://www.pol-skone.pl/index.php/nodes/get/pl/186/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 12.05.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 A propos drzwi Invado - mam mieszane uczucia. Zamówiłem model D'artagnan Plus w dębie naturalnym. Niestety i skrzydła i ościeżnice mają duże rożnice w obrębie poszczególnych elementów w odcieniu okleiny - takie ewidentnie rzucajace się w oczy Od ok. miesiąca czekam na rozpatrzenie reklamacji. Tracę powoli cierpliwość - dotąd czytałem na forum pochlebne opinie o tej firmie, obym się nie rozczarował. A też myślałem o Dewro, tylko chciałem oszczędzić... Jeśli chciałeś mieć skrzydła i ościeżnice dokładnie w tym samym kolorze, to trzeba było zamówić laminowane (sztuczna okleina, czyt. fototapeta). Nawet na drzwiach Dewro zdarzają się różnice w odcieniach i usłojeniu forniru, to w końcu jest przecież okleina naturalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wosk96 12.05.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Jeśli chciałeś mieć skrzydła i ościeżnice dokładnie w tym samym kolorze, to trzeba było zamówić laminowane (sztuczna okleina, czyt. fototapeta). Nawet na drzwiach Dewro zdarzają się różnice w odcieniach i usłojeniu forniru, to w końcu jest przecież okleina naturalna. Problem niestety w tym, że znaczna różnica w odcieniu (jasności okleiny) występuje w obrębie elementów skrzydła: poprzeczki dzielące szybę są dużo jaśniejsze, sprawia to wrażenie pstrokacizny. A na stronie Invado i w katalogu wygląda to tak pięknie i jednolicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.05.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Ja też mam PolSkone w fornirze hebanowym. Kosztowły z ościeżnicą ok.1000zł. Oczywiście cena z montażem.Reklamowałam je bo wszystkie przyjechały uszkodzone. Wymienili na nowe. Nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 13.05.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Jeśli chciałeś mieć skrzydła i ościeżnice dokładnie w tym samym kolorze, to trzeba było zamówić laminowane (sztuczna okleina, czyt. fototapeta). Nawet na drzwiach Dewro zdarzają się różnice w odcieniach i usłojeniu forniru, to w końcu jest przecież okleina naturalna. Problem niestety w tym, że znaczna różnica w odcieniu (jasności okleiny) występuje w obrębie elementów skrzydła: poprzeczki dzielące szybę są dużo jaśniejsze, sprawia to wrażenie pstrokacizny. A na stronie Invado i w katalogu wygląda to tak pięknie i jednolicie... Na ramiakach pionowych słoje są w pionie na ramiakach poziomych oraz poprzeczkach słoje są w poziomie już to powoduje, że są różne odcienie. Dodatkowo na każdym z tych elementów może być fornir o innym odcieniu, ale to nie podlega reklamacji: Ze względu na charakter drewna występujące na powierzchni odbarwienia i różnice w usłojeniu są charakterystyczne dla tej grupy wyrobów i świadczą o ich naturalnym pochodzeniu i nie podlegają reklamacji. Te różnice podkreślają naturalność Twoich drzwi. Możesz próbować reklamować, ale znane mi są takie przypadki i reklamacje nie były uznawane. Chociaż to zależy od firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 09.06.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 A ja polecam POL-SKONE. Model NOBILE II prezentuje się naprawdę efektownie. http://www.pol-skone.pl/index.php/nodes/get/pl/186/ w innym wątku o nich pisałem wzornictwo czy kolory sa w porządku, natromiast nie zdażyło się od dawna żebym ich nie reklamował przyjeżdzaja obite wyszczypane i są z sosny bardzo wrażliwe w transporcie a przy ich pakowaniu o uszkodzenia nie trudno owszem klinta to nie obchodzi ale czekać na serwis od nich musi a to długo trwa. Najczęsciej sa uszkodzone ramki i to na produkcji zawsze były zamalowane braki w ramkach, gdyby nie to napisłabym że są dobre. Wolę forniry zwłaszca modyfikowane sa pewniejsze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 09.06.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Jeśli chciałeś mieć skrzydła i ościeżnice dokładnie w tym samym kolorze, to trzeba było zamówić laminowane (sztuczna okleina, czyt. fototapeta). Nawet na drzwiach Dewro zdarzają się różnice w odcieniach i usłojeniu forniru, to w końcu jest przecież okleina naturalna. Problem niestety w tym, że znaczna różnica w odcieniu (jasności okleiny) występuje w obrębie elementów skrzydła: poprzeczki dzielące szybę są dużo jaśniejsze, sprawia to wrażenie pstrokacizny. A na stronie Invado i w katalogu wygląda to tak pięknie i jednolicie... Na ramiakach pionowych słoje są w pionie na ramiakach poziomych oraz poprzeczkach słoje są w poziomie już to powoduje, że są różne odcienie. Dodatkowo na każdym z tych elementów może być fornir o innym odcieniu, ale to nie podlega reklamacji: Ze względu na charakter drewna występujące na powierzchni odbarwienia i różnice w usłojeniu są charakterystyczne dla tej grupy wyrobów i świadczą o ich naturalnym pochodzeniu i nie podlegają reklamacji. Te różnice podkreślają naturalność Twoich drzwi. Możesz próbować reklamować, ale znane mi są takie przypadki i reklamacje nie były uznawane. Chociaż to zależy od firmy. każda firma przy drzwiach fornirowanych zastrzega możliwośc wystąpienia różnic w odcieniu, natomiast sam układ słoja czy to poziom czy pion nie ma znaczenia to co ma wpływ na kolor to grubość i gęstość słoja oraz teren w jakim to drzewo z którego jest fornir wcześniej rosło nawet gdyby słoje były identyczne a z innego drzewa to odcień będzie inny więc trzeba się z tym liczyć. dawniej w Porcie też były takie sytuacje, ale z czasem zmieniono technologię lakier i dostawcę forniru + bardzo ważne to człowiek z odpowiednim doświadczeniem na taśmie produkcyjnej, przebarwienia zawsze będą ale już nie takie wszystko mieści się w tolerancji a firma skrajne różnice w odcieniach powinna uznawać parę lat temu przedstawiciele byli wyposarzenia w kolornik i jeśli było poza skalą drzwibyły wymieniane teraz takiej potrzeby już nie ma. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 10.06.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Ale niestety klienci chcą, jak najbardziej naturalne drzwi, żadne laminaty, a potem maja pretensje, że całe nie są w idealnie takim samym kolorze. I tłumacz potem, co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 13.07.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 tu się zgodzę to jest problem dlatego tłumaczę od razu, a dal klientów którzy chcą naturalne i jednolite polecam portę i okleinę modyfikowaną jest teraz w 8 kolorach ma nowoczesne wzornictwo a okleina jest naturalna tylko raz cięta wzdłuż raz w poprzek dzięki czemu słoje są równe kolor jednolity i nie ma przebarwień. I wzory są dosyć ciekawe, więc zawsze się coś znajdzie poza tym jest sporo ludzi których cena forniru odstraszy i zdecydują się na laminatpzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vujson 13.07.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Ja zamawiam dosyć tradycyjne drzwi /felc i zwykłe zawiasy i zamek/ ze stolarni Drew-Mak - mieszczą się pod Makowem Mazowieckim. Wzornictwo współczesne - materiał to Meranti lub sosna. Ceny z montażem to 1400-1700zł - także rewelacja!Byłem u nich na zakładzie - widać, że robią to fachowcy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 03.11.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 sorry ale moim zdaniem nic specjalnego oferta jak wiele na rynku, mam podstawowe pytanie po czym widać ze to fachowcy bo sorry ale raczej nie po ich stronie internetowej ciężko tam zobaczyć coś konkretnego i technologia produkcji też nie najmłodsza Porta z lakierów Sickensa wyszła jakieś 5-6 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 19.03.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Ja zdecydowanie nie polecam firmy DRIMS - drzwi fornirowane - ze względu na nieterminową i przeciągającą się realizację umowy oraz mimo reklamowanej jakości drzwi i posiadanych przez firmę certyfikatów otrzymane drzwi posiadły liczne rysy a futryny wgniecienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajami 28.03.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 czy ktoś może jest zadowolony z drzwi firmy Drims ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniaaa 12.05.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witam , wszystkich muszę przyznać , że jak czytałam te wszystkie opinie na forach , to trochę się przeraziłam i mimo wszystko kupiliśmy tej firmy drzwi , tydzień temu był u nas montaż i naprawdę jestesmy pod wrażeniem , drzwi wyglądają super a wybralismy z forniru czego się bardziej bałam od męża , że będą te różnice o których nas uprzedziły Panie w salonie , ale wyszło super przyjechała do nas świetna ekipa montażowa nie wiem jak pozostali Panowie ale Ci byli fantastyczni i musze przyznać , że jakby kazdy robotnik był taki jak Ci fachowcy to żaden z nas nie miałby problemów przy wykańczaniu mieszkania , a montaż mieliśmy dwu dniowy kupiliśmy 14 p-ar .W slaonie w któm byliśmy również nas miło obsłuzyły trzy Panie wszystkie się zaangażowały co przyznam aż było nie tyle , że miłe o ile dziwnie inne bo w tylu salonach co byliśmy na bartyckiej to sprzedawcy nawet nie wstana nie wspomnimy iż nawet dzień dobry nie mówią wieć spotkaliśmy się z profesjonalną obsługą . Więc my z mężem bardzo polecamy drzwi tej firmy , a tym co się nie udało to trudno i przykro . Z ogromną przyjemnością polecamy z mężem firmę DRIMS . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sardzent 13.05.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 WitamJa takze moge z czystym sumieniem polecic drzwi DRIMSzalezalo mi aby od poczatku do konca odpowiedzialnosc ponosil jeden wykonawca wiec - najpierw byl pomiar u mnie- wizyta na bartyckiej i wybor modelu- instalacja z efektu jestem bardzo zadowolony http://photos.sardzent.org/mieszkanie/galleries/200909%20wrzesien/DSC06090.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beniaminek 19.05.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Witam wszystkich Również polecam drzwi DRIMSU , bardzo dobrze zostały zamontowane , świetnie się prezentują , fochowiec od wymiarów - profesjonalne doradztwo , obsługa świetna . Jak dla mnie są to drzwi jedne z najlepszej jakości , więc warto zainwestować w-nie ciężko zarobione pieniądze . Polecam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 18.06.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Witam,ja stanowczo odradzam... drzwi polecają osoby, które mają po 1 poście... czyżby pracownicy tej firmy...DRIMS to koszmar nasz, który mimo ciągłych zapewnień pracowników firmy nie może się skończyć...drzwi zamówiliśmy w Ząbkach... może na Bartyckiej jest lepsza obsługa ....montaż powinien byc zakończony w styczniu 2010 a mamy czerwiec i końca nie widać... radzę się poważnie zastanowić nad zakupem tych drzwi ... nasz sąsiad kupił drzwi fornirowane porty i bez problemów miał w określonym czasie montaż drzwi...powodzenia i proszę poważnie zastanowić się nad zakupem tych drzwi bo nie należą do najtańczych a szkoda zdrowia, czasu i pieniędzy by przedmiot zapisany w umowie został wykonany...DRIMS z Ząbek proszę omijać z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettinka 06.09.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Witam NIE POLECAM FIRMY DRIMS!!!!! Moje doświadczenia: 1. Montaż drzwi 01.06.20102. Trzy tygodnie później pierwsza reklamacja zamków w drzwiach - bardzo głośna ich praca3. Pierwsza naprawa - zużyte plastikowe podkładki w zamkach (po 3 tygodniach SIC!)4. Kolejna reklamacja w połowie lipca - ten sam powód (czyli znów po 3 tygodniach)5. Jeszcze nie zdążyli przyjechać z serwisu (po ok 2- 3 dniach od zgłoszenia) - drzwi zacięły się w pokoju z 5 - letnim dzieckiem w środku! Gdyby to nie była niedziela to mąż chyba by te drzwi z zamkiem wymontowanym położył miłej pani na biurku w DRIMsie)6. Wymienione wszystkie zamki w drzwiach7. Kolejne 3 tygodnie - kolejna reklamacja - powód ten sam - tak głośna praca zamków, że jeśli ktoś już śpi, a inny idzie, no. do łazienki, to pobudka na baczność8. Brak reakcji na reklamację - ignorują zgłoszenie9. Po 2 tygodniach pisemna, powtórna reklamacja, dodatkowo okazało się, że ościeżnica jest źle zamontowana i zawias drzwi o nią obciera10. Konsultacja z monterem z innej firmy - zamki, które montuje DRIMS w drzwiach są owszem firmy dobrej, bo ABLOY, ale to ta najtańsza wersja produkowana w Chinach, która ma ponoć to do siebie, że zamki "sypią się" na potęgę. Teraz poczekam kolejne 14 dni - tyla czasu ma DRIMS na załatwienie reklamacji Jak będą mnie dalej ignorować to przyjdzie kolej na Inspekcję Handlową i tym podobne urzędy. Prawdopodobnie skończy się sprawą w sądzie. Nie po to płaciłam kilkanaście tysięcy złotych za drzwi, aby nie móc z nich spokojnie korzystać! Decyzja należy do WAS! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla1984 29.10.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 czy ma ktoś może drzwi firmy dre zastanawiam sie nad kupnem tych drzwi i zbieram opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts