Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zmieścić kanapę

pawel_bthd

Recommended Posts

witam

potrzebuje szybkiej pomocy

czy kanapa szer x gł x wys 226x100x90 zmiesci sie w klatce schodowej o szer schodów 106cm wys 270 spoczniki maja glebokosc 105

najgorzej chyba bedzie na spocznikach maja one szerokosc conajmniej 220cm ale sa ze tak powiem plytkie bo tylko 105cm i moze ktos ma doswiadczenie czy jesli sprobojemy ja wprawie wpionie ustawic to sie przesliznie?

chce dzis zamowic kanape ale nie przewiduja zwrotu wiec musze miec pewnosc

sam nie bede tego wnosil :) ich pracownicy maja to zrobic moze sobie poradza?

CIekawe pytanie :D

rozumiem że 2,7 masz do sufitu...to by oznaczało że na spoczynkach mozna przenieść kanapę "w pionie" choć to chyba trochę trudne ;) Co jest między biegami schodów? ściana czy barierka? jeżeli barierka tozawsze można się pokusić o "dojechanie" jednym końcem kanapy do brzegu spoczynku a drugi przerzucić nad barierką - zawsze to mniej roboty niż postawić w pionie...

ile masz takich pięterek? bo jak jedno to może lepiej wciągnąc to ustrojstwo na pasach przez balkon lub okno.... :D

więcej pomysłów już nie mam

pozdrawiam i miłego kombinowania ;)

Browar

witam

potrzebuje szybkiej pomocy

czy kanapa szer x gł x wys 226x100x90 zmiesci sie w klatce schodowej o szer schodów 106cm wys 270 spoczniki maja glebokosc 105

najgorzej chyba bedzie na spocznikach maja one szerokosc conajmniej 220cm ale sa ze tak powiem plytkie bo tylko 105cm i moze ktos ma doswiadczenie czy jesli sprobojemy ja wprawie wpionie ustawic to sie przesliznie?

chce dzis zamowic kanape ale nie przewiduja zwrotu wiec musze miec pewnosc

sam nie bede tego wnosil :) ich pracownicy maja to zrobic moze sobie poradza?

Ja bym chyba nie stawił do pionu. Trzeba nad balustradą przełożyć , tyle że to we 3 trzeba.

mieszkanie jest na 2im pietrze a po srodku jest barierka tylko ze nie da sie nad nia przezucic gdyz na początku i koncu ida pionowe "pręty" tak to nazwe szkieletu klatki lub barierek nie wiem do czego one sluza tak do konca

ale i tak dziekuje za rade jak na razie nikt sie wzburzył ze sie nie da i to dobrze bo juz zamowilem mam nadzieje ze w pionie przejdzie inaczej to ..... 3majcie kciuki

• 2 months później...

nie miałem czasu zeby sie pochwalic ale sie udało .... ale powiem ze 2-3cm i by na szerokosc sie nie zmiescila kanapa a chlopaki z meblowego w pionie ja wniesli w dwoch tak naprawde to dobrze ze byla konkretnie zapakowana bo szla dwa pietra po scianach inaczej to chyba by ja starli na amen

pozdrawiam