Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

spędzić niedzielę w hipermarkecie

bobiczek

Recommended Posts

A my w prawie każdy weekend lądujemy w galeri jakiejś. Głównie dlatego, że raz w weekend idziemy do kina. Jak idziemy do kina to lubimy w galerii, bo jest smaczny popcorn i mają cole light. Przy okazji można wpaść do empiku, coś podjeść i kupić jakies bzdury o których się zapomniało, odebrać / oddac ciuchy do czyszczenia, itp. Supermarketów spożywczych nie liczę, bo to udręka i wolimy takie mniejsze, gdzie mniej wiecej wszystko jest. Ale wpadamy do Ikei, Domoteki, Castoramy, itp. połazić, pomśleć co w tym domu będziemy chceili mieć. Jak trzeba jakieś cicuchy kupić to też galeria w weekend, bo w tygodniu zupełnie nie ma czasu. Dzieci jeszcze nie ma i nie wiem co będzie jak będą. Pewnie inaczej.

Ale bardzo jestem rada, że są galerie, bo łatwiej, szybciej, wygodniej.

A auto służy do słuchania muzyki :)

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

niestety, czasem nie mam wyjcia. W piątki pracuję do 20, w soboty czasem coś wypada i zostaje niedziela, gdy budzę się z nieprzyjemnym uczuciem, że w poniedziałek ide na 12 godzin do pracy i w związku z tym rodzina zostanie glodna i z pustą lodówką w zasadzie do środy.!

My też w kółko zajęci ;-) w dodatku do najbliższego marketu mamy 10 km.

Od 1,5 roku robimy zakupy nie wychodząc z domu. Zakupy robimy w delikatesach internetowych (w almie). Wrzucenie zakupów do koszyka zajmuje mi 15 minut. Jeśli czegos nie mają, pani ze sklepu do mnie dzwoni i ustala zamienniki. Kierowca przywozi mi zakupy do domu i wnosi po schodach na górę :) Musze więc być uchwytna w domu przez 2 wybrane wcześniej godziny - co jest chyba jedyną niedogodnością tego rozwiązania. Wszystko jest zawsze świeże i dobrej jakości, termin przydatności do spożycia też jest odpowiednio długi. Na początku porównywałam ceny "almowe" z marketowymi - i w sumie nie było różnicy.

To jest taka wygoda, że już nawet nie myślę o powrocie do "rozwiązań marketowych".

Wyjazd na wielkie zakupy wyglądałby tak:

dojazd 30 minut (licząc czas w ewentualnym korku - w KRK sa zawsze- i zaparkowanie)

powrót 30 minut

kolejka do kasy 15 minut

zakupy-duże więc tak całkiem szybko się nie da - około 1 h 15 minut.

Bilans: stracone 2h 30 minut, koszt dojazdu około 10 zł + koszt tabletek od bólu glowy ;-) Do tego jeszcze te siaty trzeba wiązać, wkładać do bagaznika, przenosić do domu - ja tam nie z tych pracowitych.

Podsumowując - co tydzień zyskuję 2h 15 min - które mogę poświęcić np. na pisanie na forum ;-)

Nikt się nie wpisał dzisiaj , znaczy że wszyscy do media pobiegli ... :wink:

Albo raczej w ogródkach grzebali lub dłubali coś na budowie, a wieczorem coś na grilu pichcili :D

a jeszcze inni pełnili dyżur p-poż ;)

a co w Media było??? :o bo ja z leśniej głuszy wróciłam..

Od 1,5 roku robimy zakupy nie wychodząc z domu. Zakupy robimy w delikatesach internetowych (w almie). Wrzucenie zakupów do koszyka zajmuje mi 15 minut. Jeśli czegos nie mają, pani ze sklepu do mnie dzwoni i ustala zamienniki.

Kusi mnie od jakiegoś czasu taka forma. Jedną mam tylko obawę. Daty przydatności. Spodziewam się, że można liczyć na produkty przeterminowane, ale w sklepie to ja patrzę jak długo coś może postać i decyduję kupować czy nie. Bo ja hurtownik jestem.

termin przydatności do spożycia też jest odpowiednio długi.

No właśnie. czyli jaki?

co prawda nie mam zbyt dużego doświadczenia z: super, hiper, mega...marketami :roll: (znaczy: nie uczęszczam)

ale dla mnie to taki spęd; jak te biedne łososie na tarle

ok, zgadzam się; zawsze jest jakiś spożywczy: żąnt, kerfiur, riil, czy inne, gdzie można coś fajnego kupić... może taniej, jak w promocji...ale te satelity dookoła?l :-?

drożyzna, jak ch.j!!!

przykład?

proszę: kurtka skórzana tam? - sześć stówek abałt...

szybki luk na metkę... a potem w domku: net, fołn do prodiusera, i ....

kurtka na grzbiecie za trzy paczki, niecałe nawet...

i wcale nie czuję się, ażebym niszczył "małą i drobną przedsiębiorczość"...

toć kupiłem u takiej właśnie!

wk.rwia mnie, że chcą ze mnie zedrzeć ponad 100 %, tylko dlatego, że sami muszą zapłacić, zapewne niemały, czynsz właścicielowi...

którym jest...??? ...

hu?

:roll: