Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak przekonać żonę do dużych drzew

Recommended Posts

Tylko arabskie i zdaje się afrykańskie żony (podobno tylko w niektórych plemionach) słuchają mężów, bo muszą (gdyby nie musiały, to też by nie słuchały). A jak przekonać niearabską i nieafrykańską? Porozmawiaj z koleżankami żony, ale tylko z tymi, które podejrzewasz, że nie wyklepią żonie spisku. Jak któraś Cię poprze, to poproś ją o przysługę. Żony pasjami słuchają koleżanek. Metoda bardzo skuteczna.
Porozmawiaj ... z żoną i znajdź takie argumenty by ją przekonać.

Co za mężowski szowinizm :evil: Żony nie są od słuchania; w małżeństwie są partnerkami.

Ależ oczywiście masz rację kochanie. Pamiętasz Majkę, wiesz, tę, którą poznałaś w zeszłym roku w Międzyzdrojach? No chyba wypada do niej zadzwonić - prawda? Byliśmy u nich na grillu. Pamiętasz? Brzydka, ale bardzo miła. Zadzwoń i spytaj co myśli o urządzeniu ogrodu. Tylko jej czasem nie mów, że ja powiedziałem, że jest brzydka. Wiesz, ja nie wiem czy jest sens sadzić jakiekolwiek drzewa, może tylko iglaki jakieś, może jakąś magnolię? Jak myślisz kochanie? A najlepiej zadzwoń do tej Majki i spytaj. Jestem pewien, że coś nam sensownego doradzi. Ja się dostosuję i zaakceptuję każdą Twoją decyzję. Przecież w końcu to jest twój ogród kochanie - prawda?

Pozdrawiam

Flexus