pattaya 26.04.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Miguśczy grasz w traviana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 26.04.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Jak wybiorę projekt i zacznę budowę to mam nadzieję,że posekundujecie mi w innym dziale.Bęęęęęęędę miała dom. Miguś na pewno Ci posekundują I ja chyba odtąd też będę cię wspierać choć niekoniecznie w budowie domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zopafisa 27.04.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Zobacz ten http://www.extradom.pl/projekt-domu-CEGLASTY%20typ%20D-1-ID-3165.html?typ=&powierzchnia=&garaz=1_miejsce&strona=87 Mieszkamy w takim domku trzeci rok i.....- nie widzę minusów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.04.2009 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Ale jesteście twardzi. Czy was znam?Pewnie ,ze was znam bo od dawna śledzę wpisy na forum, zastanawiająć się czy budowac czy nie. najdzieja raz do góry a raz na samo dno spadała. Teraz podjęłam decyzje myślałam,że mogę tak jak inni liczyć że coś podpowiecie i poradzicie ale posądzacie mnie o co ? Że chce mi się wypisywać bzdury dla zabawy. Dzięki za pomoc.Doktorat dawno zrobiony. Poszukam innego forum . Nie szukaj innego forum, tylko nie bądź taka miękka. Nie jesteśmy tacy źli, czasem tylko podejrzliwi. A co do tematu wątku - na pewno dla jednej osoby, zwłaszcza ze starszym Ojcem - parterówka, 80 m2 to max, więcej chyba bym nie budowała, ale za to na pewno co najmniej 2 łazienki - im człowiek starszy, tym trudniej z tym... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 27.04.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Miguś i ja Ci sekundowac będę Co do konkretnego projektu, to ci nie doradzę, bo nie oglądałam projektów już od ok 4-5 lat. Wydaje mi się jednak, że - jak to już tu kilka osób pisało - najoptymalniejszym wyjściem będzie parterówka, max 100 m2, 2 - 3 sypialnie, pokój dzienny, kuchnia, pom. gozp., wiatrołap. Kwestia garażu do rozważenia (nie wiem czy jesteś zmotoryzowana) - może wiata garażowa? I do tego pięęęękny duuuży taras, najlepiej zadaszony:) Pozdrowienia A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 27.04.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 A może taki? http://pprojekt.pl/projekt375-zosia.html Jak już dzieci wyfruną z gniazda, to będę na wsi w takim mieszkała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 27.04.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Piękny ten Twój Irys, jakie duże sypialnie, salon marzenie .Cudny , już wyobrażam sobie ogród dookola. W domach z poddaszem z reguły pokoje dzienne są małe ok 25m. Teraz widzę, że 117 to strasznie dużo tego miejsca.Przekonałam się do parterówki, ale niestety projekt chyba nie dla mnie bo miałabym ciemno w salonie, ( mam wjazd od zachodu) ale w twoim dzienniku zobaczyłam też fajny projekt domu Sasza, on by pasował bo salon miałabym od południa. Tylko czy sypialnia może mieć 9 m?. Im bardziej Prosiaczek zaglądał do śodka tym bardziej tam Puchatka nie bylo nie sypialnia nie moze mieć 9 m ( przynajmniej Twoja, te dla wnukow tak) Twoja raczej 15- 20 plus garderoba min. 5 metrow o ile tylko stac cię na budowę takiego domu, to 150 metrow na pewno nie jest za duzo a 1 osobę! to nie prawda, ze sprzatanie domu jest takie pracochlonne wg mnie na wiekszej powierzchni latwiej jest utrzymac porzadek wazne zeby wszystko mialo swoje miejsce -wszelkie schowki, garderoby i spizarnie sa bardzo pomocne w utrzymaniu porzadku fakt jest troche wiecej podlogi do umycia/ odkurzenia, ale w koncu ile trwa mycie podlogi? POWODZENIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 27.04.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 a jeszcze jedno: nie, nie zwariowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 27.04.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Mi się b. podoba projekt Kani. Może dlatego, że sami wybudowaliśmy podobny dom (ale z poddaszem użytkowym) i to co mogę powiedzieć, to fakt, że był b prosty i tani w budowie. Ten wydaje mi się idealny dla 2 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miguś1719505032 27.04.2009 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Dzięki za wszystkie rady i za projekty. Ceglasty bardzo mi się podoba, Zosia mniej bo juz dalam sobie spokój z poddaszem. Tylko czy tem ceglasty nie za duży już sama nie wiem, ale jak ma fajnie rozwiązany pokój dla Taty. Muszę przemyśleć. Garaż muszę mieć, bo bez samochodu jak bez ręki a to skrobanie w zimie- makabra, a poza tym gdzie w zimie przechowywac dalie? Teraz mam takie typy: Ceglasty, Sasza , Gargamel,Cztery kąty 2, HG-H5g. Ten HG-H5g fajne ma pokoje, ale na dachu cos dziwnego, jakby gwiazdka, wszystkie krzywizny schodzą się w jednym punkcje tego pewnie nie można dobrze zaizolowac i będzie przeciekać Dałam sobie 10 dni na znalezienie projektu, nie będę zwlekac bo boję się, ktoś zasieje mi ziarno zwątpienia a jak już zacznę to może już jakoś pójdzie. Moi drodzy, odkąd podjęlam decyzję, czuję się jakby ktoś zwrócił mi moje życie. Jak to dobrze że można po prostu zacząc wszystko od nowa.Zamknąć jedne a orworzyć inne drzwi.Uśmiechać się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 27.04.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Pamietaj aby garaz mial przejscie do domu, bardzo wygodne jest takie rozwiazanie. No i mamy nadzieje, ze zalozysz swoj dziennik budowy zebysmy mogli Cie dopingowac ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miguś1719505032 27.04.2009 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Pattaya: a co to jest ten travian?Wiadomo,że jak nie wiem to nie gram ale jestem ciekawa co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 27.04.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Taka gra wojenna w sieci.Grałem kiedyś z kobietą o nicku Miguś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 28.04.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Miguś, ja też uważam, że 150 m2 to wcale nie jest za dużo bałagan na większej powierzchni ładnie się rozkłada i wcale nie ma tak dużo sprzątania wiem co mówię warto mieć spiżarnię, garderoby, oddzielny wc od łazienki, garaż z przejściem do domu, a to wszystko zajmuje powierzchnię powiem Ci, że to są ważniejsze pomieszczenia niż te sypialnie dla gości czy przyszłych wnuków, bo używasz je na codzień fajnie jest mieć też zadaszony taras, latem na nim spędza się dużo czasu ale Ci zazdroszczę budowania :D:D fajnie jest zaczynać wszystko od nowa powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.04.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Miguś zaczynac od nowa w 50-tej??!! Super sprawa. Bardzo mi sie to podoba. W koncu mlodym mozna zawsze byc od nowa... To piekny cel zbudowac sobie gniazdko z ogrodkiem. Mi bardzo podobaja sie projekty tej pracowni, zwlaszcza Familijny A. http://www.jota.gda.pl/ Dobrze trafilas, nie zmieniaj forum. Kto tu dom zaczal budowac ten dokonal swego. Ty tez juz innego wyjscia nie masz. Wpadlas po uszy i dobrze, ze Cie do nas przynioslo. Juz my dopilnujemy aby kawka na wlasnym tarasie dobrze smakowala. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.04.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Taka gra wojenna w sieci. Grałem kiedyś z kobietą o nicku Miguś. Pattaya? Grałes w Traviana? Ja tez!!! (serwer 9 cwiartka - , - ) ale mnie najechali i ze 2 x zfarmili i sie zdenerwowałam i usunełam konto i wioskę bu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miguś1719505032 28.04.2009 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Więc tak , mając 4 projekty na oku , poszłam dziś do architekta po poradę jakie są plusy i minusy kazdego domu.Powiedział tak;najważniejsze to garderoby co najmniej 2, pomieszczenie gosporarcze, spiżarka, pomieszczenie ogrodowe na kosiarke it. ( wtedy w garazu porzadek). Nie ma tych pomieszczeń, pokoje 11 m, to projekt do kitu będzie balagan i wszystko na wierzchu zamiast przytulnego domu naćpany rozgrdiasz.Powiedział,że mam nie liczyć metrażu tych pomieszczeń, bo są exstra dodatkiem i w nich się nie mieszka one obsługują dom.Powiedzial że jak parterowy powyzej 120 to się nie opłaca, bardziej ekonomiczny z podaszem, mniejszy dach, fundanety, tańsze grzanie, obcy nie pałętają się po górze, na dole malo miejsca więc zawsze czysto. Powiedział że metraz nie ma znaczenia , wazne aby energoszczędny. jak parterowy to do 120 , jak z podaszem to 150( poniżej brzydka bryła).Dostalam takie rady, zapłaciłam 200zł i to były moje pierwsze pieniądze wydane na poczet przyszłego domu.Projektów nie oglądal, bo powiedział,że teraz powinno mi być wszystko jasne. No tak. Czyzby wracac do Taurusa II?.Wygląda, na to,że trochę zatoczyłam koło, ale rady zbierzne z tym co radzicie Smutna Lidko,Izot i Zeljko. Wierzę,że z wasza pomocą raptem wszystko się poukłada i wyklaruje. Dzisiaj pojechalam na działke i posadziłam pierwszą jarzębinę ( uratowana z OBi przed uschnięciem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miguś1719505032 28.04.2009 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Więc tak , mając 4 projekty na oku , poszłam dziś do architekta po poradę jakie są plusy i minusy kazdego domu.Powiedział tak;najważniejsze to garderoby co najmniej 2, pomieszczenie gosporarcze, spiżarka, pomieszczenie ogrodowe na kosiarke it. ( wtedy w garazu porzadek). Nie ma tych pomieszczeń, pokoje 11 m, to projekt do kitu będzie balagan i wszystko na wierzchu zamiast przytulnego domu naćpany rozgrdiasz.Powiedział,że mam nie liczyć metrażu tych pomieszczeń, bo są exstra dodatkiem i w nich się nie mieszka one obsługują dom.Powiedzial że jak parterowy powyzej 120 to się nie opłaca, bardziej ekonomiczny z podaszem, mniejszy dach, fundanety, tańsze grzanie, obcy nie pałętają się po górze, na dole malo miejsca więc zawsze czysto. Powiedział że metraz nie ma znaczenia , wazne aby energoszczędny. jak parterowy to do 120 , jak z podaszem to 150( poniżej brzydka bryła).Dostalam takie rady, zapłaciłam 200zł i to były moje pierwsze pieniądze wydane na poczet przyszłego domu.Projektów nie oglądal, bo powiedział,że teraz powinno mi być wszystko jasne. No tak. Czyzby wracac do Taurusa II?.Wygląda, na to,że trochę zatoczyłam koło, ale rady zbierzne z tym co radzicie Smutna Lidko,Izot i Zeljko. Wierzę,że z wasza pomocą raptem wszystko się poukłada i wyklaruje. Dzisiaj pojechalam na działke i posadziłam pierwszą jarzębinę ( uratowana z OBi przed uschnięciem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 28.04.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Taka gra wojenna w sieci. Grałem kiedyś z kobietą o nicku Miguś. Pattaya? Grałes w Traviana? Ja tez!!! (serwer 9 cwiartka - , - ) ale mnie najechali i ze 2 x zfarmili i sie zdenerwowałam i usunełam konto i wioskę bu Cały czas gram,teraz na s5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.04.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Miguś za te kilka porad zaplacilas 200 zl ? Tyle to i od nas sie dowiedzialas . Co do stwierdzenia parterowy powyzej 120 to się nie opłaca, bardziej ekonomiczny z podaszem, mniejszy dach, fundanety, to sie nie zgadzam. Owszem mniejszy dach i fundamenty ale dochodzi strop i schody co tez nie malo kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts