JacekS 21.03.2004 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 chciałbym zasiegnac informacji o takim trawniku czy ktoś zdecydował się na to jaki ewfekt ,proszę o swoje spostrzeżenia i sugestie dawno temu widzialem taką kratkę na Budmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja 21.03.2004 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 chciałbym zasiegnac informacji o takim trawniku czy ktoś zdecydował się na to jaki ewfekt ,proszę o swoje spostrzeżenia i sugestie dawno temu widzialem taką kratkę na Budmie Ja niestety nie mam dobrych doświadczeń z tymi kratkami być może dlatego że chciałem zrobić stanowisko do parkowanie samochodu - dałem duża grubość podbudowy ( kruszywo) a potem 10-15 cm ziemi, wtedy ułozyłem kratki i posiałem trawę. Być może z powodu grubej podbudowy podłoże trawnika było za suche, a byc może z powodu zbyt częstego stawania samochodu ...ale faktem jeest że trawa rosła kiepsko, słabo sie zagęszała poprzecinana co 5 cm kratkami. Gdybym teraz robił takie stanowisko dla samochodu zrobiłbym je na eko-płytach betonowych. Widzaiłem trawniki na kratkach na powierzchniach do chodzenia i wyglądały nieźle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mialek 29.10.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 Też planowałem taką kratkę pod miejsce do parkowania. Kilku znajomych twierdziło , że kratki zapadają się pod ciężarem samochodu. Jakie masz obserwacje w tym temacie. Fakt to , czy mit ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja 31.10.2005 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Też planowałem taką kratkę pod miejsce do parkowania. Kilku znajomych twierdziło , że kratki zapadają się pod ciężarem samochodu. Jakie masz obserwacje w tym temacie. Fakt to , czy mit ????? Zapadają sie gdy nie ma warstwy podbudowy (tłuczeń) a jak jest gruba podbudowa to nie rośnie trawa ... Jakos trzeba znaleźć złoty środek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksychu 06.10.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Czy ktoś ma to u siebie, albo może widział u sąsiada? Jak to się zachowuje po kilku sezonach, czy nie pęka? Mam kawałek ziemi przed domem na który wjeżdżam samocodem a nie chce zakładać kostki ani płyt ażurowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksychu 06.10.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Czy ktoś ma to u siebie, albo może widział u sąsiada? Jak to się zachowuje po kilku sezonach, czy nie pęka? Mam kawałek ziemi przed domem na który wjeżdżam samocodem a nie chce zakładać kostki ani płyt ażurowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 07.10.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Po 3 sezonach nie pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 07.10.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Potwierdzam, widziałem pod jednym blokiem , są tam już ponad 3 lata i jest ok. Napewno intensywniej użytkowane niż przy domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 26.04.2009 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Chcialbym zrobic podjazd "ekologiczny" wysiany trawa. Bardzo mi sie podobaja plastikowe kratki trawnikowe, bo ich prawie nie widac, a dobrze stabilizuja podloze. Problem lezy w ich cenie. W najlepszym przypadku wychodzi ponad 30zl/m2. Ja mam do wylozenia jakies 60m2, wiec jak dolicze podbudowe, to wychodzi sporawa kwota. Czy jest jakas tansza alternatywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts