salmon969 26.04.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Mam kominy systemowe i chcę je okleić płytką klinkierową emitującą cegłę. Czy na komin nanieść grzebieniem klej i odrazu płytkę czy jakoś inaczej ?Czy komin zagruntować przed klejeniem jeśli tak to ile czasy przed samym klejeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 10.05.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Z czego te kominy są postawione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albert66 12.05.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Mam kominy systemowe i chcę je okleić płytką klinkierową emitującą cegłę. Czy na komin nanieść grzebieniem klej i odrazu płytkę czy jakoś inaczej ?Czy komin zagruntować przed klejeniem jeśli tak to ile czasy przed samym klejeniem? Moi fachowcy najpierw otynkowali komin, pod tynkiem położyli metalową siatkę. Dopier później kleili na tym płytki. Po co tynkowali to ja nie wiem:) Być może bali się, ze pustaki kominowe mogą pękąć na łączeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej 99 20.05.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Do obudowy wkładu kominowego można wykorzystać ścienne płytki klinkierowe. Jednak ze względu na dużą nasiąkliwość fugi do płytek, dla uniknięcia penetracji wody, warto wykonać tradycyjną obróbkę blacharską komina z przecięciem i oddzieleniem blachą warstwy płytek aż do warstwy komina. Proszę też zwrócić uwagę na szczególną staranność wykonania prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endriu03 21.05.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 U mnie komin był już otynkowany od wielu lat, więc był siłą rzeczy brudny, tofachowcy zagruntowali go, a następnie powtapiali kątowniki z siatką na rogachi siatkę na całości. następnego dnia zaczęli przyklejać płytki, a zaprawę klinkierową rozprowadzał grzebieniem. Trwało to ze trzy dni, bo robili popołudniami, ale jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 22.05.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Mam kominy systemowe i chcę je okleić płytką klinkierową emitującą cegłę. Z jaka częstotliwością i w jakim kierunku ta płytka ma emitować cegły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts