krebs1976 26.04.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Witam!Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenie ze stropami typu JS?Ciekawi mnie ta technologia ale nie znam nikogo, kto taki strop już posiada.Może macie jakieś istotne informację ( cenę za 1m2 gotowego stropu, wady i zalety itp).Mieszkam w okolicach, gdzie w większości wykonuje się stropy z płyt żelbetowych (producent w mieście). Oferta na 85 m2 wyszła na ok 6500 zł za same płyty. Waga 36 ton. To w sumie dużo zważywszy na fakt, że teriva kosztuje (podobno) ok 75 zł/m2.Ciekawy jestem jak się kształtuje cena na stropy JS?Sam rdzeń kosztuje ok 75 zł/m2 do tego trzeba doliczyć stal+ wykonanie uzbrojenia. Nie mam pojęcia jak to policzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krebs1976 01.05.2009 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Nikt!!!!Nic!!!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 01.05.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Witam! Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenie ze stropami typu JS? Ciekawi mnie ta technologia ale nie znam nikogo, kto taki strop już posiada. Może macie jakieś istotne informację ( cenę za 1m2 gotowego stropu, wady i zalety itp). Mieszkam w okolicach, gdzie w większości wykonuje się stropy z płyt żelbetowych (producent w mieście). Oferta na 85 m2 wyszła na ok 6500 zł za same płyty. Waga 36 ton. To w sumie dużo zważywszy na fakt, że teriva kosztuje (podobno) ok 75 zł/m2. Ciekawy jestem jak się kształtuje cena na stropy JS? Sam rdzeń kosztuje ok 75 zł/m2 do tego trzeba doliczyć stal+ wykonanie uzbrojenia. Nie mam pojęcia jak to policzyć? Ad czerwone. Ale już masz strop prawie gotowy /wieniec trzeba dorobić/ na terivę /tyle samo kosztuje/ trzeba jeszcze wylać na tej powierzchni ze 2 gruszki betonu... Ale nie jestem bezstronnym sędzią bo bardzo lubię wielkie betonowe płyty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts