siwyra 26.04.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 witam,problem wydaje się blachy ale pewnie nie jeden forumowicz przed nim stawał,zrobić dach od razu do końca czyli kupić dachówkę,pokryć i zabić okna dechami czy pokryć papą i wstawić okna. Wiem że na więcej w tym roku nie będę mógł sobie pozwolić bo na jesień opuszczam stan kawalerski no chyba że wezmę kredyt więc będzie stało do przyszłej wiosny. Napiszcie jak zrobiliście u siebie i czy byliście zadowoleni z wyboru to może mi pomoże podjąć decyzje. Pozdrowienia.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 26.04.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 u siebie dałem papę a okna zabiłem dechami , plan był taki że nastepnej wiosny uzbieram i dam dachówkę z oknami , moje oszczędzanie skończyły sie na oknach i w końcu zapożyczyłem sie na ten dach i dałem znowu dach ale dzis nie żałuje , mam podwójne krycie , dach stabilniejszy , nie pracuje tak jak goła wieżba z dachówką , drugi raz dałbym znowu pełne deskowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 26.04.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Pelne deskowanie i papa, okna zabite starymi oknami z demontazu a drzwi prowizorka ze starych drzwi blokowych - budowa zabezpieczona na zime zeszlego roku. Teraz koncza klasc dachoweczke, nastepnie ruszam z elektryka, tynkami, hydraulika, posadzkami. Starych okien i drzwi na razie nie ruszam bo w domu wiatr nie hula a jest widno i mozna spac spokojnie nie myslac ze mi poniszcza nowe. Jak najbardziej rozwiazanie zadowalajace. ps. na jesieni zeszlego roku tez zmienilem stan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwyra 26.04.2009 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 pełne deskowanie tak czy siak miałem w planie nawet jak od razu kładł bym dachówkę więc kosztów dodatkowych jako takich nie było,ewentualnie położył bym tą folię na dechy zamiast papy.Dodatkowym plusem jest chyba to ze jak pokryje papą i wstawię okna to będzie można działać coś w środku,a takie dodatkowe pytanie, jaką papę położyć żeby wytrzymała 3-4 lata,jaką u siebie stosowaliście? bo obawiam się że jak zacznę już robić wewnątrz to dachówka zejdzie na dalszy plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts