farbik 26.04.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Witam Zeszłej jesieni posadziłem 60 brabantów z zamiarem zrobienia wysokiego żywopłotu (odcięcie od ulicy), wysokość ok 160cm, starałem się, sadziłem równo. Wszystkie są wzdłuż ogrodzenia w jednej linii. Teraz po zimie cześć z nich jest pochylona, taki mam układ działki że z reguły wieje w kierunku ściany iglaków. Nie wiem za bardzo co teraz robić, kilka najbardziej przechylonych próbowałem wyprostować, zruszyłem ziemię prze iglakiem, włożyłem szpadel za iglakiem i lekko próbowałem wyprostować przechylając bryłę korzeniową. Nie wiem jednak czy w ten sposób nie uszkodzę korzeni? Pytanie też czy te które mają niewielki przechył w ogóle ruszać? cy to że są lekko pochylone im nie zaszkodzi w jak osiągną większą wysokość? proszę o pomoc i podpowiedź pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts