sasiaddd 26.04.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Witam!Stoje przed dylematem - wybudowac szambo (koszt 10 m sześć to ok. 4000 zł) czy przydomowa oczyszczalnię ścieków (nie wiem jaki to koszt). Za około rok, góra dwa będą robić kanalizacje, więc na cokolwiek się zdecyduje to będzie etap przejściowy. Co radzicie? Szambo to dodatkowo koszt wywożenia (jakies 100 zł jednorazowo) a nie wiem ile kosztuje najprostsza oczyszczalnia.Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 26.04.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Ja również stoję przed podobnym dylematem z tym że u mnie kanalizacji nawet w planach narazie nie widać Najlepsze w przydomowych oczyszczalniach jest to że praktycznie kosztuje ich eksploatacja. Szambo to same minusy. Koszt wywożenia szamba, nierzyjemny zapach i cała zabawa związana z tym. Mam bardoz piaszczyste podłoże i również szukam dobrego rozwiązania dla sibie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.04.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 wybudowac szambo (koszt 10 m sześć to ok. 4000 zł) Sprowadź sobie z okolic Radomia. Będzie poniżej 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.04.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Za około rok, góra dwa będą robić kanalizacje, więc na cokolwiek się zdecyduje to będzie etap przejściowy. Za rok, może dwa, może trzy a może i cztery. Do końca nie masz pewności kiedy ta kanaliza będzie. Mniej to na uwadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.04.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 a nie wiem ile kosztuje najprostsza oczyszczalnia.To może czas się dowiedzieć i mieć mniej dylematów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.04.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 więc na cokolwiek się zdecyduje to będzie etap przejściowy. Jeżeli zdecydujesz się na oczyszczalnię, to i po doprowadzeniu kanalizy będziesz mógł z niej korzystać nie płacąc za zrzucane ścieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.04.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Prosze o pomoc.Jeżeli masz możliwości techniczne i finansowe - idź w oczyszczalnię biologiczną (jakoś w drenaż nie wierzę, chyba że na samych piaskach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts