moni44 26.04.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Witam mój dostawca zaoferował mi w korzystnych cenach pustak MAX Odonów II kategorii, i wlasnie co do tej kategorii mam pytanie, czy warto brac takie pustaki czym się one roznia od I kategorii, czy ma to wpływ na bezpieczeństwo budynku, czy zdecydować się na I kategorię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.04.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 bawiąc sie w zgadywanie "co tym pustakom jest ?" stawiam na to, ze są krzywe, przekoszone, nie trzymaja wymiarów na bezpieczeństwo budowli wpływu to nie ma lecz psuje krew murarzowi /będzie musiał niektóre przebierac, odrzucac, przeznaczac na docinki czy sie komuś tłumaczyc dlaczego ta sciana /zanim sie ją otynkuje czy zaklei styropianem/ wyglada tak czy inaczej ...na co sie decydowac - tego ja nie wiem /bo to nie moje pieniadze/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.04.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 2x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moni44 26.04.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 bawiąc sie w zgadywanie "co tym pustakom jest ?" stawiam na to, ze są krzywe, przekoszone, nie trzymaja wymiarów na bezpieczeństwo budowli wpływu to nie ma lecz psuje krew murarzowi /będzie musiał niektóre przebierac, odrzucac, przeznaczac na docinki czy sie komuś tłumaczyc dlaczego ta sciana /zanim sie ją otynkuje czy zaklei styropianem/ wyglada tak czy inaczej ... na co sie decydowac - tego ja nie wiem /bo to nie moje pieniadze/ co do tego Odonowa to sprawdzilam u kilku znajomych którzy brali od tego samego dostawcy, cały towar pochodzi z tego samego zakladu produkcyjnego - GÓRKA nalezącego do Odonowa, wszystkie te pustaki są II kategorii, czy ten odonów nie produkuje I kategorii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.04.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 bawiąc sie w zgadywanie "co tym pustakom jest ?" stawiam na to, ze są krzywe, przekoszone, nie trzymaja wymiarów na bezpieczeństwo budowli wpływu to nie ma lecz psuje krew murarzowi /będzie musiał niektóre przebierac, odrzucac, przeznaczac na docinki czy sie komuś tłumaczyc dlaczego ta sciana /zanim sie ją otynkuje czy zaklei styropianem/ wyglada tak czy inaczej ... na co sie decydowac - tego ja nie wiem /bo to nie moje pieniadze/ co do tego Odonowa to sprawdzilam u kilku znajomych którzy brali od tego samego dostawcy, cały towar pochodzi z tego samego zakladu produkcyjnego - GÓRKA nalezącego do Odonowa, wszystkie te pustaki są II kategorii, czy ten odonów nie produkuje I kategorii Po prostu sprawdź z jakiego powodu pustaki są w II kategorii. Najprawdopodobniej nie spełniają jakiegoś parametru z normy dotyczącej I kategorii, a bardzo istotne jest który to parametr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 27.04.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Dowiedz się dokładnie w czym rzecz bo może warto. Kiedyś z mieszanymi uczuciami kupiłem tapetę pozagatunkową za 1/3 ceny. Sprzedawca mówił, że może gdzieś się trafi kropka, pomyślałem to się odetnie pasek i już. Okazało się ,że szukaliśmy i szukaliśmy i żadnego defektu się nie dopatrzyliśmy. Czasem normy są bardzo restrykcyjne a ewentualne odchyłki (zwłaszcza w materiałach ściennych) nie takie uciążliwe przy wykonaniu. Kwestia to czym nie odpowiadają i jak bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.04.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 no to ja miałem inaczej... kupiłem kiedyś kafle 2 gatunku do kotłowni - sprzedawca powiedział mi że może część nie będzie trzymała wymiaru albo niektóre będą miały skazy.... okazało się że 85% miało skazę a reszta nie trzymała wymiaru albo były powyginane jak banany no ale dałem radę a poza tym to była tylko kotłowania... no i wyleczyłem się z 2 gatunku... płytki były po prostu przebrane chyba u producenta i każda miała jakiś defekt - oczywiście nie dało się ich reklamować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts