Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszę o poradę - okno przesuwne

Dario-65

Recommended Posts

Witam serdecznie i proszę o poradę w następującej kwestii. Przy budynku mam zadaszony taras ogrodzony murkiem. Pojawił sie pomysł ( wiadomo czyj :wink: ),by założyć okna, lecz by nie zrobić z tarasu szklarni i był dostęp powietrza :D były one przesuwne. Zamysł jest taki by wydłużyć okres użytkowania tarasu w zwiazku z czym nie planujemy wykorzystywać go w okresie zimowym. Stąd też zbyt kosztowne jest zakładania oryginalnych okien przesuwnych. Aby obniżyć koszta postanowiliśmy zamówić witryny o wymiarach 170(wysokość) x 130(szer.), i założyć wykorzystywany przy szafach do zabudowy system przesuwny.

Czy ktos może mi poradzić w tej kwestii - jaki system wybrać i jak go zamontować, gdzie kupić? Jest to o tyle istotne, że system musze mieć przed zamówieniem witryn tak, by zamówic właściwą wysokość.

Z góry dziękuję za pomoc i wszelkie informacje w tym zakresie :) .

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

A dzisiaj moge powiedziec, że okno przesuwne działa!! Koszt znacznie mniejszy niż prawdziwego okna. Mam zamontowane dwie witryny na stałe i trzecia, duża o wym. ok. 125 x 150 przesuwna. Wszystko zdaje egzamin na pięć. Koszt całkowity - 1350zł. Koszt okna - 3 500zł.

Jesli ktos jest zainteresowany to takie rozwiązanie - gdy nie wymaga się szczelności takiej jak w pomieszczeniach - polecam gorąco!