Dario-65 26.04.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Witam serdecznie i proszę o poradę w następującej kwestii. Przy budynku mam zadaszony taras ogrodzony murkiem. Pojawił sie pomysł ( wiadomo czyj ),by założyć okna, lecz by nie zrobić z tarasu szklarni i był dostęp powietrza były one przesuwne. Zamysł jest taki by wydłużyć okres użytkowania tarasu w zwiazku z czym nie planujemy wykorzystywać go w okresie zimowym. Stąd też zbyt kosztowne jest zakładania oryginalnych okien przesuwnych. Aby obniżyć koszta postanowiliśmy zamówić witryny o wymiarach 170(wysokość) x 130(szer.), i założyć wykorzystywany przy szafach do zabudowy system przesuwny. Czy ktos może mi poradzić w tej kwestii - jaki system wybrać i jak go zamontować, gdzie kupić? Jest to o tyle istotne, że system musze mieć przed zamówieniem witryn tak, by zamówic właściwą wysokość. Z góry dziękuję za pomoc i wszelkie informacje w tym zakresie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 30.04.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Napisz, proszę, jak uda Ci się to zrobić i najlepiej wstaw zdjęcia, bo pomysł wydaje się z gatunku tych mocno wymagających. Szczerze kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dario-65 14.05.2009 23:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Więc zdecydowałem się! Zakupiłem w Castoramie zestaw do drzwi przesuwnych z udźwigiem maks. 100kg i zamówiłem witryny. Jeśli wszystko wyjdzie OK na pewno sie odezwę - montaż za 3-4 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dario-65 09.06.2009 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 A dzisiaj moge powiedziec, że okno przesuwne działa!! Koszt znacznie mniejszy niż prawdziwego okna. Mam zamontowane dwie witryny na stałe i trzecia, duża o wym. ok. 125 x 150 przesuwna. Wszystko zdaje egzamin na pięć. Koszt całkowity - 1350zł. Koszt okna - 3 500zł.Jesli ktos jest zainteresowany to takie rozwiązanie - gdy nie wymaga się szczelności takiej jak w pomieszczeniach - polecam gorąco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts