katarzynapitlok 26.04.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Jak już pisałam kilka razy chodzi mi o budowe domu w stanie surowym zamkniętym,czy w tych czasach jest szansa wybudowac domek(MARYSIA FIRMY IGN PROJEKTY DOMÓW) za kwote 120 tysięcy oczywiście wiadomo kupując materiały średniej jakości.mam nadzieje ze znowu mnie nie zgasicie.dzięki za wszelkie rady i opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.04.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 tu linka :http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzynapitlok 26.04.2009 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Dzięki,ale niechodzi mi o strone tych projektów,widziałam tam wycene ale ich wyceny sa za 2007 rok i dużo osób pisało mi ze w to niema co wierzyc,sama niewiem bo ta ich wycena jest dla mnie satysfakcjonująca,ale i tak chciałabym poczytac o opiniach osób które sie budują w tym bądz w poprzednim roku i mają swoje zdanie na temat cen budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 26.04.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Wg kosztorysu jest prawie 120 tys. co prawda netto. Ale to jak z samochodem, ten sam model można kupić za 100 tys jaki za 80 tys, zależy od wyposażenia. tak samo z Twoim domkiem, może jakieś prace wykonacie sami? trochę będzie taniej. Lepiej usiądź z kosztorysem policz średnie ceny i pomnóż przez 1.3 ...ja tak zrobiłem i niewiele się pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 26.04.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Jak już pisałam kilka razy chodzi mi o budowe domu w stanie surowym zamkniętym,czy w tych czasach jest szansa wybudowac domek(MARYSIA FIRMY IGN PROJEKTY DOMÓW) za kwote 120 tysięcy oczywiście wiadomo kupując materiały średniej jakości.mam nadzieje ze znowu mnie nie zgasicie.dzięki za wszelkie rady i opinie Przy własnej robociznie tak, przy zlecanej nie ma szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 26.04.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Jak już pisałam kilka razy chodzi mi o budowe domu w stanie surowym zamkniętym,czy w tych czasach jest szansa wybudowac domek(MARYSIA FIRMY IGN PROJEKTY DOMÓW) za kwote 120 tysięcy oczywiście wiadomo kupując materiały średniej jakości.mam nadzieje ze znowu mnie nie zgasicie.dzięki za wszelkie rady i opinie juz czytając tyle wypowiedzi wiem, że to zależy od różnych czynników ja mam dom większy i wiem, że za kwotę 120 tys. to bym się zmieściła z zamieszkaniem no oczywiście nie wliczając to koszty działki, dokumentacji i przyłączy z tym wyjdzie więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 26.04.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Jak już pisałam kilka razy chodzi mi o budowe domu w stanie surowym zamkniętym,czy w tych czasach jest szansa wybudowac domek(MARYSIA FIRMY IGN PROJEKTY DOMÓW) za kwote 120 tysięcy oczywiście wiadomo kupując materiały średniej jakości.mam nadzieje ze znowu mnie nie zgasicie.dzięki za wszelkie rady i opinie Przy własnej robociznie tak, przy zlecanej nie ma szans. Dokładnie tak. Sam jestem na etapie budowy podobnego domku, chociaż nieco większego (130m2 p.uż.) Materiały średniej jakości - takie pojęcie przy stanie surowym nie bardzo istnieje. Niestety nie da się kupić średniej jakości betonu, cementu, pustaka czy stali. Ewentualnie przy dachu można przyszaleć lub kupić coś w umiarkowanej cenie. Za ekipę musisz brać pod rozwagę 40-45 tyś. No i przyłącza! prąd/woda/gaz/kanaliza to przy pomyślnych wiatrach 10tyś. Sporo zależy też od działki - ja np. mam niewielki spadek, co troszkę podniosło mi koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 26.04.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 mały domek i własna robocizna.wtedy masz szansę. sama tak buduję i mam nadzieję że jakoś zarobię na tę moją chałupkę.(buduję bez kredytu) nie liczę oczywiście kosztu działki, która w moim wypadku już była od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 26.04.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Buduję ten dom i da sie! Mnie w prawdzie wyszedł drożej ale mam piwnice i ogromny taras z dodatkowymi schodami .Ceny i robocizna z 2008 r teraz jest taniej wiele taniej Zapraszam do nas http://forum.muratordom.pl/marysia-z-horyzontu,t20726-1320.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.04.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Dzięki,ale niechodzi mi o strone tych projektów,widziałam tam wycene ale ich wyceny sa za 2007 rok i dużo osób pisało mi ze w to niema co wierzyc,sama niewiem bo ta ich wycena jest dla mnie satysfakcjonująca,ale i tak chciałabym poczytac o opiniach osób które sie budują w tym bądz w poprzednim roku i mają swoje zdanie na temat cen budowyWkleiłam linkę, żeby ludziska wiedzieli ocokaman. Jeśli zatrudniasz ekipy : 800-900/mkw SSO - dolicz okna i drzewi i jest koszt SSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 26.04.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 ... Ale to jak z samochodem, ten sam model można kupić za 100 tys jaki za 80 tys, zależy od wyposażenia. ... ciekawe spostrzezenie na szczescie cena rozna od wyposazena a nie od jakosci materialow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majchal 29.04.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Ja tez miałem w zamyśle Marysię, jednak jak policzyłem wszystko ( projekt, adaptacja, zmiany pode mnie ) to wyszło mi że lepiej samemu nakreślić sobie projekt. Szperałem długo wszem i wobec i znalazłem dwa biura projektowe, które wykonają mi projekt indywidualny w cenie 2500-3000złA co do ceny ekipy to też da się znaleźć tanią, bo szperając, jeżdżąc po placach budowy, pytając ludzi, którzy budują znalazłem brygadę, "doskonałą" w jakości budowy i myśleniu przy budowie i jak im powiedziałem co ma być ( projekt a'la Marysia ) to powiedzieli, że 25-30 tys zł. A jakość budowy, czystość na placu budowy, sposób myślenia, wiedza majstra, prawie całkowity brak alkoholu na budowie to niewątpliwie bardzo duży atut tych chłopaków.Dlatego szukać, szukać, szukać a na pewno cos się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts