dominka 26.04.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Witam, właśnie zabraliśmy się do sprzątania terenu wokół domu po budowie. Wszędzie mamy pełno piachu, przed wejściem do domu jest dosłownie plaża, po bokach teren z górkami i dołkami. Moje pytanie brzmi jak to wszystko ogarnąć? Zamówić czarnoziem, wysypać na piach i wyrównać, czy może lepiej przed dom zamówić jakieś drobne kamyki (grys?) i wysypać ścieżkę i podjazd ( kostkę będziemy kładli dopiero we wrześniu, no ale tymczasem tony piachu wnosimy do domu. Jak to było u Was ,jak zagospodarowaliście teren po budowie. Bardzo proszę o pomoc ewentualnie linka jeśli taki temat był już poruszany. Ja w kwestii ogrodu jestem totalnie zielona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.04.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 po pierwsze trochę powertować forum. Zawsze coś ciekawego się znajdzie.Po drugie, to chyba pomyśleć o jakimś chodniku, coby po ziemi nie chodzić przed domem.Po trzecie w temacie nawiezienia dodatkowej ziemi - czy chcecie podnieść teren? Jeżeli nie, to może wizyta lokalnego rolnika, który by przeorał i wyrównał teren by załatwiła sprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 27.04.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Ja zalegajace tony piachu dookoła domu wykorzystałam do przekopania z potwornie gliniasta ziemią w celu polepszenia przepuszczalności... Na przedogródek zabrakło, choc początkowo miałam wizje zamawiania ciężarówy do wywozu... A trochę zabrał przyczepą sołtys z mojej wsi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 28.04.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 a przede wszystkim to najpierw zróbcie sobie projekt. Co gdzie ma być - żeby później nie zmieniać w trakcie, nie burzyć, nie przenosić ścieżek, nie przesadzać roślin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts