Koko 18.11.2003 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 Forumowicze, niektorzy maja w oknach szyby leciutko zabarwione na zielonkawo, niebieskawo lub jasnobrazowo. Inni namja szyby zupelnie bezbarwne, przezrocyste. Czy moze ktos z Was wie czy te odcienie szyb to zamierzony efekt, czy moze specyfika roznych producentow szkla ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 19.11.2003 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Qurcze ja nie widziałam kolorowych szyb, może patrzyłaś przez różowe okulary a może to resztki płynu do mysia okien czy tam jakiegoś drnaturatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 19.11.2003 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Są takie................szybki napewno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 19.11.2003 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 koko szklo mozna barwic ale to o czym ty mowisz jest najczesciej efektem zastosowania roznego rodzaju folii miedzy szybami. Folie takie sluza np jako filtry podczerwieni, podnosza klase antywlamaniowosci itp ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 19.11.2003 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Kolorowe szybki na specjalne zamówienie u Fakro (na końcu strony): http://www.fakro.com.pl/pl/?f=produkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.11.2003 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Czsami na kolor szyby wpływa gaz wypełniający przestrzeń między szybami w szybach zespolonych. Np. w oknach o współczynniku 1,0 są szyby bardziej błękitne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izak 19.11.2003 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 wylogowało mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 19.11.2003 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 ten odcień szyb jest efektem powłokiwspółczesne szyby zespolone składają się najcześciej z szyby folat + pustka + thermofloat ten przedrostek thermo to właśnie powłoka z tlenków metali lub ich mieszanin skład tej powłoki decyduje o odcieniu szyby,każdy z producentów posiada swój (opatentowany) skład i dlatego jedne szyby są miebieskawe a inne brązowawe.tak mi się kiedyś obiło o uszy, może coś przekręciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 19.11.2003 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 To o czym pisze Koko to nie efekt barwienia,czy użytej folii.Przyjrzyjcie się szybom zwłaszcza z zewnątrz.Widać wyraźnie,że jedna jest zielonkawa,druga niebieskawa,fiolet,brąz itd.jest to efekt materiału użytego do produkcji szyby czyli mówiąc w pewnym uproszczeniu rodzaju piachu.Piasek,kwarc ma różne odcienie i to przekłada się na szyby.Stanowi to pewien problem przy zamawianiu okien w niektórych(zwłaszcza małych i mniej znanych) firmach.Nie są w stanie zagwarantować,że szyby we wszystkich oknach będą miały ten sam odcień.Warto na to zwrócić uwagę.Ja przy zakupie okien musiałem zrezygnować przez to z ofert 2 czy 3 firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koko 19.11.2003 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Dzieki wszytskim, ktorzy odpowiedzieli. Nie chodzi mi jednak, jak niektorzy z was zauwazyli, o szyby barwione. Moj sasiad ma na przyklad piekne okna aluminiowe z blekitnym odcieniem szyb. U niego wyglada super, choc mowi, ze to zwykle szyby i nie zamawial zadnego koloru. Ja natomiast nie chialbym niebieskawych szyb bo przy mojej elewacji wygladalyby "jarmarcznie". Stad moje pytanie skad te kolory sie biora. Ostatnio pytalem o te sprawe przedstawiciela ADPOLu, a wiec powaznej firmy, ale on nie mial pojecia o czym mowie. Powiedzial krotko - u nas szyby sa przezroczyste i zawsze takie byly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.11.2003 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Dzieki wszytskim, ktorzy odpowiedzieli. Nie chodzi mi jednak, jak niektorzy z was zauwazyli, o szyby barwione. Moj sasiad ma na przyklad piekne okna aluminiowe z blekitnym odcieniem szyb. U niego wyglada super, choc mowi, ze to zwykle szyby i nie zamawial zadnego koloru. Ja natomiast nie chialbym niebieskawych szyb bo przy mojej elewacji wygladalyby "jarmarcznie". Stad moje pytanie skad te kolory sie biora. Ostatnio pytalem o te sprawe przedstawiciela ADPOLu, a wiec powaznej firmy, ale on nie mial pojecia o czym mowie. Powiedzial krotko - u nas szyby sa przezroczyste i zawsze takie byly. To tylko świadczy o kompetencji przedstawiciela. Dopiero ostatnio pojawiły się szyby 1,1 o neutralnym zabarwieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts