majki 26.04.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Cześć Ma ktoś z Was ? Jak się sprawdza w użytkowaniu / świeceniu ?Jakiś sklep www jest gdzie to można kupić ? z góry dzięki za odzew, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 26.04.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Bardzo ładne mają wzory, można zobaczyć na http://www.chors.plJak dla mnie ceny powalające. Trochę ich modeli jest na allegro:http://www.allegro.pl/search.php?string=chors&category=5&country=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 26.04.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Obejrzyj Spotline'aTen sam styl a dużo większy wybór i sprawdzona jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 26.04.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Spotline droższy ... ale jakościowo super Chors jakościowo bardzo dobry. Wykonany z dobrych materiałów. Jeśli chodzi o ceny można uzyskać 20% rabatu - trzeba tylko poszukać hurtowne, która dużo tego sprzedaje. Mieliśmy zamawiać do nas serie 60/80 ale nie pasowała nam ich szerokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 26.04.2009 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 iva_marti - dzieki, strone znam, ceny ... ? No ... spore pattaya - jakiś sklepik internetowy kojarzysz ? dzięki, pozdrawiam, majki /edit/ Już przjeżałem www - powiem szczerze, że w Spotline nie znalazłem tego co w chorusie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 26.04.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 http://www.spotline.tomix.pl/?gclid=CM3u5oGrj5oCFYKB3godWTrBFQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 02.02.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Czy ktoś montował oprawy wbudowane w sufit podwieszany firmy Chors seria Exe E1;.E 4 . Czy one maja ruchome żarówki? Jak jasno świecą , czy mogą stanowić oświetlenie długiego korytarza (bez okien)? Może macie zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 02.02.2010 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Wyglądają tak;http://www.chors.pl/index.php?l=pl&m=3&r=2&p=59http://www.chors.pl/index.php?l=pl&m=3&r=2&p=229 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 04.02.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Podnosze temat. Nikt nie montowal tych lamp? Please!!!! napiszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chors 26.10.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Bardzo ładne mają wzory, można zobaczyć na http://www.chors.pl Jak dla mnie ceny powalające] Dziękuję za komplement odnośnie ładnych wzorów. Jeśli chodzi o ceny wynika ona z korzystania m.in. z europejskich komponentów elektronicznych (włoskie, niemieckie). Oczywiście moglibyśmy powalczyć ceną i korzystać z komponentów chińskich, jednak tak jak dbamy o wygląd zewnętrzny opraw - tak samo dbamy o wnętrze opraw. Dzięki temu mamy pewność, że lampa poświeci bezawaryjnie wiele lat. pozdrawiam Magda / http://www.Chors.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chors 26.10.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 (edytowane) Czy ktoś montował oprawy wbudowane w sufit podwieszany firmy Chors seria Exe E1;.E 4 . Czy one maja ruchome żarówki? Jak jasno świecą , czy mogą stanowić oświetlenie długiego korytarza (bez okien)? Może macie zdjęcia? Oprawy z serii Exe E mają nieruchome źródła światła. Oprawy z serii Exe R mają ruchome źródła światła. Jeśli chodzi o oświetlenie korytarza to wszystko zależy od jego szerokości i długości oraz ile opraw chce się zastosować i jaki jest oczekiwany efekt. W przypadku pytań - proszę je kierować bezpośrednio do nas na mail [email protected] lub tutaj na forum. pozdrawiam Magda / www.Chors.pl Oprawy Exe są raczej stosowane jako podkreślenia wybranych punktów - np. na poniższym zdjęciu są zamontowane Optique R1, ale lampki Exe dadzą taki sam efekt świetlny na bokach: Wiem też, że ludzie instalują oprawy Exe E w pomieszczeniach przejściowych i one się świetnie sprawdzają: Można też zastanowić się nad oprawami Exe R, które mają ruchomy ring i istnieje możliwość skierowania światła w dowolnym kierunku: W razie czego proszę pytać - odpowiem w miarę możliwości. pozdrawiam Magda / www.Chors.pl Edytowane 26 Października 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuela 26.10.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Ja mam zamontowane oświetlenie Chorsa i jestem bardzo zadowolona, ale rzeczywiście, ceny dość wysokie. Kupowałam na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chors 26.10.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Ja mam zamontowane oświetlenie Chorsa i jestem bardzo zadowolona, ale rzeczywiście, ceny dość wysokie. Kupowałam na allegro. Cieszę się, że oprawy się podobają. Niestety wysokie ceny użytych komponentów przekładają się na dość wysoką cenę produktu końcowego. Jednak obniżka cen musiałaby spowodować zmiany np. komponentów elektronicznych z włoskich na chińskie, dlatego raczej nie skusimy się na taką zmianę. Aspirujemy jakością do opraw wykonywanych w Niemczech i Belgii, ale do cen tamtych producentów nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chors 01.11.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Jedna z naszych tegorocznych nowości została świetnie opisana przez pana Stanisława Bartnik z firmy Lumina z Białegostoku na ich blogu firmowym. Kinkiet Muscade to ruchoma oprawa pozwalająca na korygowanie sposobu świecenia oprawy. Na poniższych zdjęciach przedstawiamy oprawę w wykończeniu aluminiowym. Szczotkowana struktura nadaje oprawie szlachetności naturalnego metalu. http://chors.pl/images/stories/produkty/seriaMUSCADE/MUSCADEilustracje/musr1kwwwd.jpg Kinkiet Muscade L1 z Chors Firma Chors z Wrocławia proponuje nowe modele opraw z aluminium. Kinkiet Muscade L1 jest efektownym połączeniem technicznego designu i możliwości miniaturowych źródeł led. W oprawie zamontowano soczewkowy ledowy moduł o mocy 7,2W zaopatrzony w zasilacz. Producent oferuje kinkiety Muscade ze światłem ciepłym żarówkowym (temperatura barwowa 2700 K) oraz w tonacji ciepłej bliższej niskonapięciowym żarówkom halogenowym (temperatura 3000 K). Pod względem ilości światła moduł led emitujący strumień 377 lm jest zbliżony do tradycyjnej żarówki 40W (415 lm) lub świetlówki 7W (380 lm). Ważną cechą kinkietu jest możliwość płynnej regulacji położenia ramienia ze źródłem światła. Zmiana kąta odchylenia powoduje zmianę wyglądu plamy światła na ścianie. W wariancie, gdy ramię jest przybliżone do płaszczyzny ściany, kinkiet tworzy intensywny, bardzo czytelny akcent świetlny. W przypadku odchylania na zewnątrz uzyskuje się światło rozproszone - można osiągnąć nawet kąt 90 stopni licząc między ścianą a ramieniem. Chors po raz kolejny wychodzi naprzeciw wyrafinowanym potrzebom projektantów oferując dodatkowo zróżnicowaną kolorystkę. Oprócz klasycznego już aluminium anodowanego można zamówić ekstrawaganckie kolory - np. czerwony. Mucade L1 zaprojektowano z przeznaczeniem w głównej mierze do celów dekoracyjnych. Minimalizm w połączeniu z technonowinkami nawiązuje do popularnego ostatnio trendu technicznych, nacechowanych prostotą form oświetlenia, inspirowanych modernizmem i minimalizmem. Kinkiety Mucade L1 wydają się uniwersalne zarówno do wnętrz domowych jak i dekoracyjnego oświetlenia przestrzeni publicznej. Oprac. Stanisław Bartnik Kopiowanie tekstu - za zgodą firmy Lumina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts