paryzanin 26.04.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Witam .chcialem w tym roku zaczac budowe domy jedno rodzinnego bez piwnicy .I chcialem sie Was poradzic czy moge tylko postawic fundamenty a na drugi rok sciany i dach (zwiazane to jest zmoim funduszem).Pewien wykonawca mi tego odradzal niby ze naciagnie wody.Ale jesli sie zabezpieczy fundament na zime?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.04.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Wrzuć w wyszukiwarkę. Mnóstwo ludzi stawia stan zero a w następnym roku resztę - to nic dziwnego. A wykonanwca chciałby od razu pojechać z robota - bo to i kasa konkretna. Fundament naciągnie wodą ? To ja bym go nie wzięła, bo jak on buduje fundamenty naciągające wodą (że niby jak będą ściany to przestanie "naciągać" ?) to ja bym podziękowała.Poszukaj na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 27.04.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witam .chcialem w tym roku zaczac budowe domy jedno rodzinnego bez piwnicy .I chcialem sie Was poradzic czy moge tylko postawic fundamenty a na drugi rok sciany i dach (zwiazane to jest zmoim funduszem).Pewien wykonawca mi tego odradzal niby ze naciagnie wody.Ale jesli sie zabezpieczy fundament na zime?Pozdrawiam my zrobilismy same fundamenty, ale bez płyty przez całą zimę na tym piachu w środku stały bloki i od wiosny ruszylismy dalej nic nie zabezpieczalismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oceanos 27.04.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Dla pocieszenia powiem Ci ,że ja tak samo robię. W tym roku tylko fundamenty, ocieplić i zasypać piaskiem. Nic wody nie nabierze jak się izolację zrobi, a jak chcesz to zakryj fundamenty folią budowlaną.Związane jest to z moimi funduszami. chyba większość tak robi z tych co gospodarczo budują.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wygibusek 29.04.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 NIE JEDNA BUDOWA DOMU ROZPOCZYNAŁA SIE OD FUNDAMENTÓW I OKRESIE DŁUGIEJ PRZERWY WARUNEK DOBRE ZAIZOLOWANIE . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.04.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 U nas też były fundamenty, a dopiero za rok ściany Nic złego się nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts