Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BEKO - wątek zbiorczy o sprzęcie do kuchni. Opinie, modele, zdjęcia

Wosto

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

podnosze temat :D

tez wlasnie jestem na etapie kupna AGD no i tak z wybranami juz modelami Boscha udalam sie do sklepu aby sprzet zamowic, ale powiedziano mi w sklepie ze Beko jest w atrakcyjnych cenach i jest to obecnie najmniej awaryjny sprzet AGD

no i Beko ma 5 lat gwarancji, a Bosch tylko 2....no i nie wiem co robic?

kupic boscha i miec to co mi sie podoba, lub Beko ktore niezabardzo przypadlo mi do gustu lecz ta cena i gwarancja....

prosze jeszcze jakichs uzytkownikow sprzetow Beko o opinie, z gory dziekuje

podnosze temat :D

tez wlasnie jestem na etapie kupna AGD no i tak z wybranami juz modelami Boscha udalam sie do sklepu aby sprzet zamowic, ale powiedziano mi w sklepie ze Beko jest w atrakcyjnych cenach i jest to obecnie najmniej awaryjny sprzet AGD

no i Beko ma 5 lat gwarancji, a Bosch tylko 2....no i nie wiem co robic?

kupic boscha i miec to co mi sie podoba, lub Beko ktore niezabardzo przypadlo mi do gustu lecz ta cena i gwarancja....

prosze jeszcze jakichs uzytkownikow sprzetow Beko o opinie, z gory dziekuje

u nas duzo sie tego sprzedaje wlasnie ze wzgledu na cene i 5 lat gwarancji.

juz doczytałam na stronie Beko ze z ta 5 letnia gwarancja to jest tylko promocje i to tylko na niektore modele....tego w sklepie juz nie powiedzieli

wiec raczej zostaje przy Boschu

No i co z tego, ze to promocja, trwa ona juz prawie 2 lata i na razie sie nie zanosi na jej koniec.

Nawet jesli promocja sie skonczy, a agd bylo kupione podczas trwania promocji to gwarancja obejmuje 5 lat.

A modeli, ktore sa objete 5 letnia gwarancja jest duzo, wszystkie modele nie moga miec gwarancji na 5 lat, no bo smieszne by bylo kupic pralke beko za 700 zl i do tego miec gwarancja na 5 lat :roll: .

Tutaj masz tabele sprzetow, ktore maja 5 letnia gwarancje

http://www.beko.com.pl/PROMOCJE,163.html

Zastanawialiśmy się nad płytą indukcyjną i piekarnikiem Beko (cieawy design i przyjazna cena), ale np. w Saturnie nam powiedziano, że to jest pierwsza płyta indukcyjna Beko i do tego na podzespołach chińskich. Myślę, że powiedziano nam szczerze, bo na początku rozmowy zaznaczylismy, że nic nie planujemy u nich kupic, tylko przez internet, ale potrzebujemy zasięgnąć porady.

Beko ma na pewno fajne reklamy :wink: ale osobiście sprzętu tej marki bym nie kupiła. Nie zgadzam się ze stwierdzenem, że co się ma zepsuć, to i tak się zepsuje itp. Akurat w AGD warto zainwestowac - dobre AGD jest i energooszczędne, czasooszczedne i nerwooszczędne :wink:

Bosh to lepszy wybór.

Dajcie juz spokoj z ta firma beko,ja mialem pralke i plyte ceramiczna z tej firmy i nigdy wiecej tego bym nie kupil chocby mialo i life time gwaranty,pralka po ok.dwoch latach ciekla i zaczela rdzewiec a plyta to o malo do ruiny finansowej za prad nie doprowadzila no i jej jakosc wykonania tez jest mocno dyskusyja.Ja mieszkam w Danii i teraz uzywam sprzetu firmy VOSS troche lepsza polka ale poprostu nie chcialem ryzykowac z produktami wloskimi czy przereklamowanymi Boschami lub Simensami.No ale kazdy ma swoj rozum i wybieze to co mu pasuje,ale dobrze poczytac parametry danych produktow bo wyglad to nie wszystko, ze zlotej miski to i pies sie nie naje.

Zastanawialiśmy się nad płytą indukcyjną i piekarnikiem Beko (cieawy design i przyjazna cena), ale np. w Saturnie nam powiedziano, że to jest pierwsza płyta indukcyjna Beko i do tego na podzespołach Beko. Myślę, że powiedziano nam szczerze, bo na początku rozmowy zaznaczylismy, że nic nie planujemy u nich kupic, tylko przez internet, ale potrzebujemy zasięgnąć porady.

Beko ma na pewno fajne reklamy :wink: ale osobiście sprzętu tej marki bym nie kupiła. Nie zgadzam się ze stwierdzenem, że co się ma zepsuć, to i tak się zepsuje itp. Akurat w AGD warto zainwestowac - dobre AGD jest i energooszczędne, czasooszczedne i nerwooszczędne :wink:

Bosh to lepszy wybór.

Ciekawe skąd o tym wiedzieli:), chyba pierwsza na polskim rynku:) w sumie każdy bajer dobry żeby sprzedać co się chce. A z tańszych indukcji beko jest uważam najlepsze:duża moc, 4xbooster i pięć lat gwarancji. A co do piekarników beko to jak dla mnie super(zwłaszcza modele z pirolizą) w tej kategorii cenowej biją konkurencję na głowę(w trochę wyższej półce cenowej też ładnie zamieszają). Można by się czepnąć do emalii wewnątrz piekarnika ale to już dla bardzo dociekliwych:) Pozdr :)

Zastanawialiśmy się nad płytą indukcyjną i piekarnikiem Beko (cieawy design i przyjazna cena), ale np. w Saturnie nam powiedziano, że to jest pierwsza płyta indukcyjna Beko i do tego na podzespołach Beko. Myślę, że powiedziano nam szczerze, bo na początku rozmowy zaznaczylismy, że nic nie planujemy u nich kupic, tylko przez internet, ale potrzebujemy zasięgnąć porady.

Bosh to lepszy wybór.

Ciekawe skąd o tym wiedzieli:), chyba pierwsza na polskim rynku:) w sumie każdy bajer dobry żeby sprzedać co się chce. A z tańszych indukcji beko jest uważam najlepsze:duża moc, 4xbooster i pięć lat gwarancji. A co do piekarników beko to jak dla mnie super(zwłaszcza modele z pirolizą) w tej kategorii cenowej biją konkurencję na głowę(w trochę wyższej półce cenowej też ładnie zamieszają). Można by się czepnąć do emalii wewnątrz piekarnika ale to już dla bardzo dociekliwych:) Pozdr :)

sprawdziłam teraz stronę beko i jakos nie widzę innych (wczesniejszych) płyt indukcyjnych.

Może i pierwsza ale kupiłem model hii 64400t w listopadzie zeszłego roku i działa. Pola o mocy 2500W, 1800W, 2500W, 3200W na funkcji booster (działa tylko przez 10 min później zmniejsza automatycznie na mniejszą), osobny timer na każde pole + automatyczne gotowanie, automatyczne wyłączenie kiedy się nie wyłączy grzania, zabezpieczenie przed zalaniem i blokada dostępu. Nie wiem czego jeszcze można oczekiwać od indukcji. Tania i dobra. Prosty wygląd bez wodotrysków.

Może i pierwsza ale kupiłem model hii 64400t w listopadzie zeszłego roku i działa. Pola o mocy 2500W, 1800W, 2500W, 3200W na funkcji booster (działa tylko przez 10 min później zmniejsza automatycznie na mniejszą), osobny timer na każde pole + automatyczne gotowanie, automatyczne wyłączenie kiedy się nie wyłączy grzania, zabezpieczenie przed zalaniem i blokada dostępu. Nie wiem czego jeszcze można oczekiwać od indukcji. Tania i dobra. Prosty wygląd bez wodotrysków.
Dla niektórych mogła by się jeszcze inaczej nazywać :)

• 1 year później...
Beco czy Beko? Mam kuchenkę Beko, a moja mama lodówkę. Obydwa sprzęty mają ponad pół roku i dobrze działają. Na tyle dobrze, że jak w przyszłym roku będę wymieniać starą lodóweczkę Polar to też jestem skłonna kupić Beko.

• 4 weeks później...
No ja też mam BEKO od roku i jak narazie bez zarzutów

Słyszałem o takim powiedzeniu: "kto kupi BEKO ten potem beko".

Jak również nie kupować nic z AGD na literę "A".

Osobiście wybierałbym pomiędzy Bo..., Siem... ,Ele....

Po reklamacji na lodówkę (niedostatecznie chłodziła bo było powyżej 10*) to wiem, żeby kupować tylko takie gdzie producent w karcie obsługi napisał, że lodówka trzyma jakiś zakres temperatur np. 5-8 *C.

U mnie napisali to wymienili mi na drugi egzemplarz - lepszy (ten chłodzi do 3-4*C).

• 5 weeks później...
To zależy czego oczekujesz od takiej lodówki ;) Poza tym, wychodzę z założenia, że jeśli używa się sprzętu zgodnie z jego przeznaczeniem to nie ma większego ryzyka, że szybko się zepsuje ;) BEKO CSA 29022 X mają moi rodzice i nie słyszałam jeszcze narzekań ;)