Frantz 27.04.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witam,W umowie kredytowej mam zapisane, że do 2 lat jestem zobowiązany przedłożyć dokument o odbiorze domu. Niestety już wiem, że braknie mi ok. 1 miesiąca. Czy myślicie, że może być z tym problem? Ktoś z Was miał taki przypadek?I jeszcze jedno: czy bank pomimo dokumentu o odbiorze domu może przyczepić sie do braku ocieplenia i elewacji zewnętrznej? W sumie nie wykorzystałem z kredytu ponad 60 tys zł a elewacje wycenione były w kosztorysie na 15 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 27.04.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Dla banku najważniejszy jest papier, dlatego radzę ci oddać chatę w terminie. Jeśli nie zdążysz z odbiorem w ciągu 2 lat to niestety aneks za kilkaset złotych.Pogadaj z kierownikiem budowy przedstaw sytuacje i oddawajcie dom. I tak nie przyjdą na kontrolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 28.04.2009 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Kilkaset złotych za miesiąc karencji ? Może uda mi sie coś wynegocjowaćA jeśli codzi o elewacje zewnętrzne? Konieczne dla banku czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 28.04.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Kilkaset złotych za miesiąc karencji ? Może uda mi sie coś wynegocjować A jeśli codzi o elewacje zewnętrzne? Konieczne dla banku czy nie? Przypuszczam, że elewacji skończonej mieć nie musisz. Ale ocieplenie już być powinno, bez tego może być problem z odbiorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniecki 28.04.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Ja na twoim miejscu zrobilbym aneks do umowy,ja tak robilem bo mam podobny problem, nie wyrobilem sie w terminie dwoch lat z odbiorem do konca czerwca tego roku(minie dwa lata a musze jeszcze zrobic ocieplenie i wykonczyc srodek,plytki malowanie),moj bank to dom bank.Za aneks zaplacilem 200 zeta, napisalem pismo z jakiego powodu chce przdluzyc , w moim przypadku o kolejne 6 m-cy,i nie bylo zadnego problemu.Ja bym nie liczyl na to ze to u ciebie tylko 1 m-c, jak beda jakies problemy z odbiorem to ci moze braknac czasu,a wtedy moze byc nie wesolo, czego oczywiscie tobie nie zycze.Jak widzisz ja mam jeszcze dwa miesiace czasu do uplywu terminu, ale aneks juz wyslalem w marcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elami1971 29.04.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Przypuszczam, że elewacji skończonej mieć nie musisz.Ale ocieplenie już być powinno, bez tego może być problem z odbiorem. Ocipeplenie nie ma znaczenia, kierownik pisze oswiadczenie, że dom nadaje się do zamieszkania, chyba , że chodzi o sławne świadectwo energetyczne. Jeżel chodzi o przedłużenie terminu odbioru to przeczytaj dokładnie umowę kredytową, u mnie jest zapis,że mogę wystąpić o przedłużenie i nie wymaga to aneksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts