Jurek_Z 06.02.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Jestem na etapie adaptacji projektu. W pokoju dziennym okna mają łuki. W jaki sposób zabudować w nich rolety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 06.02.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Rolet łukowych nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 06.02.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Jest to możliwe.Trzeba wyciąć w cegle kanały na prowadnice.Rozumiem że mówisz o roletach w skrzynkach nadprożowych RKS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 06.02.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Rolety OKIENNICE - super sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 06.02.2007 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Jest to możliwe. Trzeba wyciąć w cegle kanały na prowadnice. Rozumiem że mówisz o roletach w skrzynkach nadprożowych RKS. Budynek będzie z Porothermu 25 docieplony 15 cm styropianu. Czy w takim przypadku można zastosować dwie belki nadproża porotherm 23.8 i skrzynki nadprożowe RKS wsadzić w miejsce trzeciej belki i przykryć tylko styropianem wyprofilowanym na łuk i tynkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 06.02.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Jest to możliwe. Trzeba wyciąć w cegle kanały na prowadnice. Rozumiem że mówisz o roletach w skrzynkach nadprożowych RKS. Budynek będzie z Porothermu 25 docieplony 15 cm styropianu. Czy w takim przypadku można zastosować dwie belki nadproża porotherm 23.8 i skrzynki nadprożowe RKS wsadzić w miejsce trzeciej belki i przykryć tylko styropianem wyprofilowanym na łuk i tynkiem? Nie wiem jak to wygląda co opisujesz. Ale zamiast belek nadprożowych możesz użyć ceramicznych RKSów które są jednocześnie belkami. Tu poczytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 06.02.2007 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Dziękuję, nie wiedziałem, że coś takiego produkują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokd 27.04.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Szukam patentów na zamontowanie rolet zewnętrznych na oknach z łukami. Czytając przeróżne fora i dzwoniąc do wielu wykonawców wiem że to nie tylko mój problem.Jak narazie znalazłam tylko jedną firmę, która zajmuje się nadprożami do takich rolet - czy oni mają monopol ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipesco 12.05.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witam wszystkich ! Jestem początkującym forumowiczem, więc proszę o wyrozumiałość mam problem a mianowicie; mam projekt domu w którym mają być okna balkonowe z łukiem. Poza łukami chciałbym aby była roleta i nie wiem jak rozwiązać problem z pokrywą rewizyjną ?? Producent okien, który robił mi wycenę okien stosuje pokrywy rewizyjne "od dołu" skrzynki na roletę. Czy ktoś z was ma takie okna łukowe z roletami ?? Jak rozwiązaliście wypełnienie "trójkątów" które powstały pomiędzy roletą a oknami ?? Bardzo mile widziane zdjęcia !! Dodam, iż chodzi o okna pcv. Z góry bardzo dziękuję za okazaną pomoc !!! Pozdrawiam bardzo serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 13.05.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Hm... roleta nadstawna na oknie łukowym?! Okno łukowe w prostokątnej ościeży? Śmiały plan. Po mojemu, to coś jak zimowe wejście na Everest boso i bez tlenu. Ale czego to ludzie już nie wymyślili dla odrobiny adrenaliny. Jeśli to ma być roleta nadstawna, to proponuję taki eksperyment. Przygotuj sobie styropianową belkę o wymiarach 200 x 200 x 2000 mm i spróbuj umieścić ją stabilnie na przykład na średniej wielkości piłce plażowej. Powinno podziałać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuzja 02.12.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 http://gotowe-projekty-domow.dom.pl/d5_jaskolka_ii.htm witam myślimy nad zmianami w projekcie. Chcemy zamontować rolety zewnętrzne i tu moje pytanie: czy do tych okien+drzwi nad balkonami można założyć rolety. chcę jeszcze dodać ze chcemy zrobić z tego dom dobrze ocieplony, ale w takim okna montuje się w warstwie izolacji, a co z roletami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.12.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Można zastosować INTEGRO i odpowiednią zabudowę. Można też specjalne nadproża roletowe - jeden gość to promuje tu na forum. Nie pamiętam nicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 02.12.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Jeśli montaż w warstwie izolacji to zapomnij o roletach. Okna zlicowane z murem - najlepsze będą wtedy Integro. Nadstawne - moim zdaniem lipa (nawet z zastosowaniem specjalnego nadproża) i nie nadają się do okien o szerokości ponad 1500mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuzja 02.12.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 dzięki wielkieznalazłem coś takiego: http://www.roleta.pl/rolety-zewnetrzne/nadproza-roletowe/nadproza-ceramiczne-ziegel.html powinno się nadać jeśli na zamówienie robią odpowiednie wielkości i kształty, zadzwonię jutro. zastanawiam się tylko jak te rolety ze sobą pogodzić czy do jednej skrzynki można wsadzić trzy niezależne rolety i to do tego o różnych długościach? z montażem w warstwie ocieplenia chyba faktycznie dam sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 02.12.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Nie widzę przeszkód aby pogodzić montaż okien w lini ocieplenia z roletami zewnętrznymi ( więcej informacji ) http://www.zfe-ziegel.com/forum/thread-10.html..... a więc proszę osoby niezorientowane o niewprowadzanie w błądnie ma też problemu aby w jednym nadprożu roletowym pracowały trzy niezależne rolety i to o różnej długościbwojtku....nie postrzegam tego jako promocji....poprostu odpowiadam na pytania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuzja 29.12.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Sławas7 a trzeba murować takie nadproże? nie można po prostu kasety od rolety na jakichś kotwach lub dystansach wypuścić do przodu podobnie jak okno a ewentualnie cofnąć lekko nadproże w stronę wnętrza domu? chodzi mi o sprawę izolacji cieplnej takiego nadproża i wstawienie w to jeszcze okna. masz może jakieś zdjecia gotowego zestawu okno+roleta montowane w warstwie ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziutor 21.02.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Witam, niebawem ruszam z budową i planuję rolety podtynkowe. Obecnie w planie mam standardowe okna prostokątne ale chciałbym zamienić balkonowe na okna z górnym łukiem (zaokrąglone) Jak tutaj ma się sprawa z roletami? Da się to zrobić dobrze i estetycznie żeby nie było mostka termicznego? Ściana 24cm+styr15cm. Obecnie mam zostawione w nadprożu 8x20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 22.02.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 da się tylko koniecznie trzeba cała puszkę integro schować w styropianie czyli ok 20 cm, np tak jak tu http://vertiko.pl/wp-content/uploads/2010/09/DSC_3564.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 22.02.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 to nie jest Integro; zwróć uwagę na stronę pancerza. Możliwe, że jest tam zastosowane nadproże roletowe np http://www.zfe-ziegel.com/Jest na forum użytkownik Sławas7 - on chyba je sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziutor 22.02.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Ktoś potwierdzi że to własnie nadproże roletowe? Bo wygląda ładnie kwestia jak z mostkami termicznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts