monik22 27.04.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami, czy z przodu, czy z tyłu domu w głębi działki?Działka jest spora (20 a), szeroka na 40 m, z jednej strony rosną sosenki, które chcę zachowac, więc gdybym chciała go postawic w głebi działki, to musiałabym przejeżdżac, po drugiej stronie, a tam będzie salon z tarasem, więc nie bardzo mi się to podoba.Z kolei, jeżeli postawię go z przodu, to według niektórych jest to mało reprezantycajne.I taki mam dylemat, napiszcie, jak to jest u Was i czy jesteście zadowoleni, czy raczej zmienilibyście coś w usytuowaniu garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 27.04.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami, czy z przodu, czy z tyłu domu w głębi działki? Działka jest spora (20 a), szeroka na 40 m, z jednej strony rosną sosenki, które chcę zachowac, więc gdybym chciała go postawic w głebi działki, to musiałabym przejeżdżac, po drugiej stronie, a tam będzie salon z tarasem, więc nie bardzo mi się to podoba. Z kolei, jeżeli postawię go z przodu, to według niektórych jest to mało reprezantycajne. I taki mam dylemat, napiszcie, jak to jest u Was i czy jesteście zadowoleni, czy raczej zmienilibyście coś w usytuowaniu garażu. Garaż w pobliżu wjazdu moim zdaniem, bo inaczej zimą niezłe odśnieżanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monik22 27.04.2009 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 dzięki, o tym nie pomyślałam wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 27.04.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witam Odśniezanko to jedno a dojazd z np. kostki też kosztuje . w głebi działki to powiedzmy 50 metrow dojazdu x srednio 100 zł za mkw kostki z polozeniem x3 metry szerokosci drogi to mniej wiecej 15 tyś zł za sam podjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 28.04.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Witam Odśniezanko to jedno a dojazd z np. kostki też kosztuje . w głebi działki to powiedzmy 50 metrow dojazdu x srednio 100 zł za mkw kostki z polozeniem x3 metry szerokosci drogi to mniej wiecej 15 tyś zł za sam podjazd Nie przesadzaj można ułożyć tylko ślad na koła a w środku trawa i będzie dobrze i tanio. Ja zrobiłem u siebie tak. Mam działkę 35mx36m . Odstawiłem dom 7 m od boku sąsiada . W głębi działki za domem postawiłem garaż z budynkiem gospodarczym ( u mnie jest to dodatkowy garaż - jeden dwustanowiskowy mam w domu) bez okien od strony sąsiada i końca działki - więc stoi w rogu działki po 3 m od każdego rogu. Wygoda jest taka, że zrobiłem ciut dłuższy dach - pod którym trzymam drzewo na zimę a w garażu trzymam ekogroszek do pieca. A wszystko o parę kroków od skraju tarasu. Garaż posadowiony jest po północnej stronie domu - więc w niczym mi nie przeszkadza ( nie zasłania słońca ) a izoluje jednocześnie róg działki sąsiada - z tarasu nie widać co się u mnie dzieje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts