Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

budujący z Fabryką Domów w Tczewie GOLDMAN DEVELOPMENT

Recommended Posts

Witam ,

Adrenalinko współczuję, że Ty biedna musisz przez to przechodzić:( ale niech będzie to przestrogą dla innych !!!

Trzymam kciuki i nie daj się, przecież Ty płacisz za tą robotkę:)

PS. Czy nie budujesz przypadkiem Sofia LMB 41 z biura Lipińscy? oj chyba nie bo zerknęłam na fotki :):)

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 5 weeks później...

Witam,

Zaczynam budowę z tą firmą, ale od podpisania umowy do teraz widzę tylko nieprzychylne opinie na tym forum. Czy w tym okresie nikt nie był zadowolony z współpracy z nimi?

Odnośnie wspominanej już przez Was umowy, to nie było przeszkód, żeby zmienić poszczególne paragrafy i punkty. Wspólnie z Nimi można określić warunki dobre dla obu stron.

Negocjowanie innych rzeczy też jest możliwe.

W tych kwestiach duży plus.

Byliśmy również zwiedzać dom pod Poznaniem i w rozmowie sam na sam z inwestorem, też usłyszeliśmy same superlatywy, co nas utwierdziło, że wybór jest słuszny.

Jednakże od podpisania przez Nas umowy z Nimi, na tym forum nie było pozytywnego wpisu.

Proszę wszystkich którzy wybudowali z Nimi dom, lub są w trakcie realizacji o informację na temat Ich pracy i kontaktów z Nimi.

Informacje również na e-mail: [email protected]

Adrenalina: Czy problem z elewacją dotyczy złego wykonania przez fachowców, czy złej jakości zastosowanych materiałów? A może jeszcze czegoś innego? Czy oprócz wymienionych przez Ciebie problemów były jeszcze jakieś inne? Jak z podejściem do pracy? Czy spożywali alkohol w trakcie pracy?

Tamara Tin - czy mogę prosić zdjęcia z realizacji? Kiedy Twoi znajomi ruszają z budową? Z chęcią spotkam się z nimi, też jestem z Grudziądza.

• 3 months później...

Liczyłam, że więcej wieści zobacz na temat Goldmana.... no pochwalcie sie co tam u Was na budowach słychać... jak preDZIUTko prace ida:)?

U mnie wszystko juz jest gites... mieszkam w domku od 19 grudnia.. teraz firma zakonczyla elewacje Dalismy rade:)

Pozdrawiam p.Kamila z Goldmana.... dzieki niemu wszystko ułożyło się pomyślnie...

Edytowane przez adrenalina

• 3 months później...

Witam na forum.

Przymierzam się do budowy z Goldman Development. Bardzo proszę o opinie tych, którzy zakończyli budowę lub już kończą (zdjęcia mile widziane). Chciałbym również wiedzieć czy nie przekraczają ustalonych wcześniej założeń finansowych.

Bardzo proszę o informacje na mojego maila: [email protected] , bądź o opinie na forum.

Pozdrawiam budujących Piotr Rybicki.

• 9 months później...
Zdecydowanie odradzam wynajecie ,,firmy'' Goldman Development. Na budowie panuje totalny balagan,wewntarz i z zewnatrz. Kontakt z Panem Jezierskim i Klauzem jest zaden. Po wyplaceniu ostatniej transzy roboty stanely w miejscu z niewiadomych przyczyn. Zeby czegokolwiek sie dowiedziec trzeba dzwonic na komorki ktorych zazwyczaj nikt nie odbiera,wysylac kilka meili tygodniowo.W ten sposob narazaja klienta na spore dodatkowe koszty ,strate czasu i nerwow. Totalne zero profesjonalizmu, olewanie klienta. Radze trzymac sie od tej firmy jak najdalej!

• 4 months później...

Witam

!!!UWAGA!!!

GOLDMAN DEVELOPMENT,

FABRYKA DOMÓW - (http://www.fabrykadomow.com.pl),

DEK POL - (http://www.imsig.pl/pozycja/2011/65/KRS/24872,%22DEK-POL%22_SP%C3%93%C5%81KA_Z_OGRANICZON%C4%84_ODPOWIEDZIALNO%C5%9ACI%C4%84)

DORADCY BUDOWLANI - Widać, że firma dalej się rozwija uwaga na tą strone szczegóły w linku pozew zbiorowy:

http://doradcybudowlani.vanet.pl/static/polityka-prywatnosci

Ostrzegamy przed tymi firmami, osoby zarządzające to Tomasz Jezierski, Kamil Klauz, Dominika Klauz, Jacek Waniski. Budowa domu czy jakiekolwoiek interesy z tymi ludzi to koszmar i same problemy. Ostatnio ,,biznesmeni z Tczewa'' otworzyli nową działalność. Firma Goldman Development założyła system "Elithaus" dla przekazywania informacji o potencjalnych klientach do małych firm budowlanych, czyli zlecania prac przy budowie domów. Ciekwy link do forum (POZEW ZBIOROWY):

http://www.forum.pozew-zbiorowy.com.pl/pozew-zbiorowy-przeciwko-goldman-development-vt129.htm

KOLEJNY:

http://www.ostrowiecnr1.pl/forum/watek/goldman-development-wspolpraca/s3/

Wraz z małżonką zdecydowaliśmy budować dom z firmą goldman development, pan tomasz jezierski i kamil klauz zapewniali nas o pięknej solidnej i szybkiej budowie. Podpisaliśmy umowę z firmą dek pol którą od samego początku reprezentował tomasz jezierski a w jej zarządzie jest prezes jacek waniski i kamil klauz. Obecnie po przelaniu ok 200tyś zł zostaliśmy na etapie samych ścian. Firma rozwiązała z nami umowę, i w dodatku zabrali nam zadatek 10tyś netto a do konca budowy stan developerski zamkniety zostało do zapłacenia 25tyś zł i masę rzeczy do zrobienia. Ściany prefabrykowane posiadają bardzo niska fakturę dodatkowo jest sporo nieprawidłowości, kontakt z kompetentną osobą w sprawie terminów i budowy zerowy. Na plac budowy przyjeżdżaja autem z napisem domy w 7 dni, my na ściany czekaliśmy ok 5mc. Umowa zawiera dużo klauzul niedozwolonych uważamy, że od samego początku chcieli nas oszukać.

Poszukujemy osoby pokrzywdzone przez firmę dek pol bądz goldman development kontakt [email protected]

Edytowane przez dariuszrajman

• 3 months później...
  • 3 weeks później...

Beznadziejna ,,firma''

wlasnie podaje ich do sadu.sa kilka miesiecy po ustalonym terminie.

Trzymac sie z daleka.....

Witam pit7800, jak mogę się z panem skontaktować?? Ja już mam termin pierwszej rozprawy potrzebuję świadków- pokrzywdzonych, którzy zostali oszukani przez jezierskiego i klauza. mój adres email [email protected]. nawiazaliśmy kontakt z poszkodowanym małżeństwem z koszalina, będziemy mogli pomóc sobie nawzajem. proszę o kontakt.