psulek 27.04.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witam Mam następujące pytanie - jestem obecnie na etapie stanu surowego zamkniętego, za około tydzień wchodzi ekipa z tynkami. Nie chce na razie rozkładać rur (poza nielicznymi przypadkami gdzie przewód sztywny jest wkuty w ścianę). Chciałbym rury założyć po tynkach i wylewce, gdy będę miał na to sporo czasu. Pytanie dnia: Co zrobić z dziurami pod wentylację? Wstawić tam coś, zapchać gazetą, styropianem? A może krótki przewód sztywny metalowy, a do niego później rura spiro? Jak rozwiązaliście ten problem w swoim domu? Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 27.04.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 U mnie byl wstawiony styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psulek 27.04.2009 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 OK, dzięki za odpowiedz. Jeżeli możesz, to zdradź jeszcze jak wciągałeś póxniej w dziury przewody - z izolacją czy też może odzierałeś końcowy odcinek i piankowałeś w stropie (gdzieś widziałem takie rozwiązanie. Acha - i czy w dziury wstawiałeś sam styropian, czy też może kawałek sztywnej rury (króciec) do którego podłączałeś przewód elastyczny? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts