Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam chciał bym się dowiedzieć co mogę położyć na zewnętrzne ściany domku jakiś gips czy coś w tym rodzaju, aktualnie ściana jest zagipsowana i pomalowana na biało lecz owy gips popękał i chciał bym cały domek z zewnątrz odnowić, i właśnie co by było najlepsze do położenia na ściany z zewnątrz?
https://forum.murator.pl/topic/121560-co-mog%C4%99-po%C5%82o%C5%BCy%C4%87-na-%C5%9Bciany-zewn%C4%99trzne-domku/

Witam chciał bym się dowiedzieć co mogę położyć na zewnętrzne ściany domku jakiś gips czy coś w tym rodzaju, aktualnie ściana jest zagipsowana i pomalowana na biało lecz owy gips popękał i chciał bym cały domek z zewnątrz odnowić, i właśnie co by było najlepsze do położenia na ściany z zewnątrz?

Tynk nadający się do położenia na zewnątrz.

mogę położyć zaprawę tynkarską? bo na tej zaprawie pisze ze minimalna grubość to 6mm a nie potrzebuje aż tak grubej warstwy chcę jedynie wyrównać ściany na zewnątrz i naprawić pęknięcia i potem to pomalować
mogę położyć zaprawę tynkarską? bo na tej zaprawie pisze ze minimalna grubość to 6mm a nie potrzebuje aż tak grubej warstwy chcę jedynie wyrównać ściany na zewnątrz i naprawić pęknięcia i potem to pomalować

A co to za gips od zewnątrz? Może się okazać, że całość trzeba zdjąć przed zrobieniem czegokolwiek.

Masz ocieplenie od zewnątrz?

od zewnątrz niema żadnego docieplenia jest jest tylko położona zaprawa tynkarska i pomalowana na biało, teraz już po paru latach zrobił się brzydki i chciałbym go odnowić (naprawić pęknięcia i wyrównać w miarę nierówności)

(nie musi to być na lata to zwykły mały domek murowany na działce chciał bym go tylko trochę odświeżyć byle by naprawić pęknięcia ewentualnie wyrównać i pomalować)