pepi 22.06.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Hetman przy wspomaganiu c.o. daje 72rur a Biawar 80. Koszta tylko c.w.u. - 7200,- natomiast wspomaganie c.o. 12000,- po wszystkich upustach i dotacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 22.06.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Hetman przy wspomaganiu c.o. daje 72rur a Biawar 80. Koszta tylko c.w.u. - 7200,- natomiast wspomaganie c.o. 12000,- po wszystkich upustach i dotacjach. Z tym.c o uważaj, jedni i drudzy proponują heat pipe a do wspomagania to nie dobrze. Zresztą sobie najpierw poczytaj: http://www.słoneczny.com.pl/ No i trochę drogo jak na te instalacje pozdrawiam. Witold Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 22.06.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Trochę to znaczy ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red1980 22.06.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Chyba trochę pochopnie oceniasz, że to drogo.Z doświadczenia wiem, że instalacja instalacji nierówna, a różnice czasami potrafią być spore nawet na instalacjach o porównywalnej wielkości.Witold - ile w takim razie powinny wg ciebie kosztować takie instalacje? Bo często jest tak, że im montaż jest coraz bardziej realny, tym koszt staje się coraz wyższy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 22.06.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Hetman handluje Ulrich Solarset TOP ST 500 (3x24) ? 72 Tuby.Zbieram te wszystkie informacje i tak mi to nic nie mówi. I tak w obu tych przypadkach w grę wchodzą rury z chin. A jest inne wyjśćie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna.waszka 24.06.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Witam serdecznie. Mam w palnie zakup kolektorów słonecznych. Wiem, że firma ma znaczenie. W mojej okolicy mam dwie firmy, które mnie zainteresowały. Proszę doradźcie, którą firmę wybrać. Jedna z nich to firma KENO a druga HEWALEX. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 24.06.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Hetman handluje Ulrich Solarset TOP ST 500 (3x24) ? 72 Tuby. Zbieram te wszystkie informacje i tak mi to nic nie mówi. I tak w obu tych przypadkach w grę wchodzą rury z chin. A jest inne wyjśćie Pomimo, że rury będą z chin to wcale nie znaczy, że cały kolektor będzie też z chin. Wyjście zawsze masz to zależy od Ciebie. Prześlij mi te wyceny, zobaczymy co zostało w nich skalkulowane. pozdrawiam, Witold Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 24.06.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 . Jedna z nich to firma KENO a druga HEWALEX. Ta druga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 24.06.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Pomimo, że rury będą z chin to wcale nie znaczy, że cały kolektor będzie też z chin. Wyjście zawsze masz to zależy od Ciebie. Prześlij mi te wyceny, zobaczymy co zostało w nich skalkulowane. pozdrawiam, Witold Kolektor1 wysłałem na twoją skrzynkę. Nie mam pełnej specyfikacji, no taka oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red1980 25.06.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Witam serdecznie. Mam w palnie zakup kolektorów słonecznych. Wiem, że firma ma znaczenie. W mojej okolicy mam dwie firmy, które mnie zainteresowały. Proszę doradźcie, którą firmę wybrać. Jedna z nich to firma KENO a druga HEWALEX. Pozdrawiam Hewalex bez dyskusji. To KENO to importer chińskiego heat pipe'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 01.07.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Czy mając wspomaganie co. można spokojnie wyjechać na urlop? Czy 70rur na dach w upalne jak dziś lato nie rozwali kotłowni i po powrocie z urlopu glikol zaleje domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna.waszka 01.07.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Hewalex bez dyskusji. To KENO to importer chińskiego heat pipe'a. Dziękuję za opinię. Chcę dopytać o Keno, gdyż słyszałam że to niemiecka firma... A oprócz Hewalexa jaką firmę możecie jeszcze polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 02.07.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Czy mając wspomaganie co. można spokojnie wyjechać na urlop? Czy 70rur na dach w upalne jak dziś lato nie rozwali kotłowni i po powrocie z urlopu glikol zaleje domu. Jeżeli instalacja będzie wykonana zgodnie ze sztuką to nie. Co najwyżej zamiast 24*C w upalny dzień w domu będzie 28*C, bo CO będzie grzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 02.07.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 No tak to jest rozwiązanie, aby nie narobić sobie kłopotu. Czy jest na forum osoba która ma taki system dogrzania już ponad rok i może się podzielić swoimi uwagami. Chodzi mi przede wszystkim o okres przejściowy wiosna-jesień. Jeszcze jedna rzecz, czy rozsądną rzeczą jest podpiąć do tego samego bufora (500l) od kolektorów kominek z płaszczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 03.07.2012 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 A jakie masz jeszcze inne źródła ciepła podłączone do zbiornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna.waszka 03.07.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 No to jeszcze jedno pytanie mam. Im więcej szukam i pytam, tym mam więcej wątpliwości. Jakie kolektory polecacie, próżniowe czy płaskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 03.07.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 No to jeszcze jedno pytanie mam. Im więcej szukam i pytam, tym mam więcej wątpliwości. Jakie kolektory polecacie, próżniowe czy płaskie? Temat rzeka - jedne i drugie mają tyle zwolenników co przeciwników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna.waszka 04.07.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Temat rzeka - jedne i drugie mają tyle zwolenników co przeciwników. No to teraz mam rozwiane wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 04.07.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 A jakie masz jeszcze inne źródła ciepła podłączone do zbiornika? Piec olejowy i zasobnik 160l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 05.07.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 No to jeszcze jedno pytanie mam. Im więcej szukam i pytam, tym mam więcej wątpliwości. Jakie kolektory polecacie, próżniowe czy płaskie? Moim zdaniem zdecydowanie próżniowo rurowe CPC, np. nowe AQUA PLASMA powoli zastępujące CPC Star azzurro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts