ins7 17.02.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 teraz to marka Hetman - kupił Ulricha - honorują gwarancje Ulrich Włąsciecielem Hetman-Eko i Urlich była ta sama osoba. Nie rozumiem po co miały kupić od siebie swoją firmę? Co to znaczy honorują gwarancję Urlich? Naprawiają za darmo w 5-letnim okresie gwarancyjnym kolektory które ktoś kupił kiedyś w firmie Urlich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red1980 17.02.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Włąsciecielem Hetman-Eko i Urlich była ta sama osoba. Nie rozumiem po co miały kupić od siebie swoją firmę? Co to znaczy honorują gwarancję Urlich? Naprawiają za darmo w 5-letnim okresie gwarancyjnym kolektory które ktoś kupił kiedyś w firmie Urlich?Z tego co wiem to TAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red1980 19.02.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Pytanie do kolegów instalatorów - jaki znacie NAJNIŻSZY zasobnik 2-wężownicowy? Bo wielokrotnie zdarza się montować zasobnik w bardzo niskich piwnicach i niestety nie zawsze typowy zbiornik się mieści.Chodzi mi głównie o poj. 300 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 22.02.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Pytanie do kolegów instalatorów - jaki znacie NAJNIŻSZY zasobnik 2-wężownicowy? Bo wielokrotnie zdarza się montować zasobnik w bardzo niskich piwnicach i niestety nie zawsze typowy zbiornik się mieści. Chodzi mi głównie o poj. 300 litrów. Jak już jesteśmy przy zasobnikach dwywężownicowych - chciałem zapytać o wasze zdanie - najlepszy 300 litrowy zbiornik ( stosunek ceny do jakości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekireneusz 22.02.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Dziś od około 2 godzin świeci u nas słońce. Zestaw 3 kolektorów CPC 9+ firmy WATT trzyma cały czas temperaturę 50 - 52 st. C. Przez ten czas nagrzał 350 litrowy buforek od 10 st. C u dołu zbiornika do 11,5 st. C oraz od 13 st. C na górze do 23 st. C. Dodam tylko, że dopiero teraz słońce znalazło się na wprost kolektorów, bo są ustawione z lekkim odchyleniem na zachód.A zapomniałem dodać, że trochę ciepła "ucieka" z bufora w kaloryfery, bo jak rano czujnik na piecu pokazywał 10 st. C to teraz wyświetla 20 st.C. Może ktoś wrzuci tu swoje dane z dzisiejszych odczytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 22.02.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Jak już jesteśmy przy zasobnikach dwywężownicowych - chciałem zapytać o wasze zdanie - najlepszy 300 litrowy zbiornik ( stosunek ceny do jakości) np.: Biawar MEGA Solar klasa A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red1980 22.02.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 No Biawar Mega w klasie A to fajny zbiornik. Jakościowo bardzo dobry a cenowo konkurencyjny.Udało mi się ostatnio obejrzeć te zbiorniki z nierdzewki JOULE i przyznam, że wyglądają nadspodziewanie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek8630 23.02.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Chciałem spytac czy taki zbiornik 300l z 2 wężownicami starczy mi do ukladu solary + piec gazowy jednofunkcyjny i kominek z PW. Czy też potrzebuję zbiornika z 3 wężownicami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Animus 23.02.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Hej może ma ktoś do wskazania rzetelną firmę z mazowsza, która doradza i montuje dobre systemy. Jestem właśnie na etapie podejmowania wyboru i po przeczytaniu tony postów chyba odpuszczę solary bo mam taki mętlik w głowie.A chciałem bardzo zainstalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 24.02.2013 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 ... A chciałem bardzo zainstalować zajebisty powód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 24.02.2013 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Hej może ma ktoś do wskazania rzetelną firmę z mazowsza, która doradza i montuje dobre systemy. Jestem właśnie na etapie podejmowania wyboru i po przeczytaniu tony postów chyba odpuszczę solary bo mam taki mętlik w głowie. A chciałem bardzo zainstalować to jak w końcu? chcesz czy nie chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 24.02.2013 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 np.: Biawar MEGA Solar klasa A cenowo najlepiej wychodzi chyba LEMET. Jak Waszym zdaniem wygląda produkt tej firmy? np 300l 2-wężownicowy za 2071 zł można kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Animus 24.02.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 zajebisty powód Świetna odpowiedź - możemy dalej bawić się w piaskownicę. Generalnie podoba mi się idea wykorzystania energii słonecznej ale widzę teraz, że jest masa ważnych niuansów. Muszę szybko skończyć budowę a w tej chwili czeka mnie zamówienie pieca. Piec będzie albo do pracy z systemem solarnym albo bez. Stąd moja prośba o pomoc - zwłaszcza, że widzę, że część osób tu zjadła zęby na temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Animus 24.02.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 to jak w końcu? chcesz czy nie chcesz? Chcę - mam piękny dach 45stopni ekspozycja południowa. Ale co gadam z firmą to lepsze cwaniaki. Znasz kogoś w okolicy - Sochaczew daleko nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 24.02.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Generalnie podoba mi się idea wykorzystania energii słonecznej ale widzę teraz, że jest masa ważnych niuansów. . A jakie niuansy chcesz poznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red1980 24.02.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 cenowo najlepiej wychodzi chyba LEMET. Jak Waszym zdaniem wygląda produkt tej firmy? np 300l 2-wężownicowy za 2071 zł można kupić...Pytałeś o stosunek jakości do ceny. Jak pytasz o samą cenę to bierz LEMET. Animus, mam do Ciebie 200 km więc chyba trochę za daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 25.02.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Chcę - mam piękny dach 45stopni ekspozycja południowa. Ale co gadam z firmą to lepsze cwaniaki. Znasz kogoś w okolicy - Sochaczew daleko nie jest co masz na myśli mówiąc lepsze cwaniaki? Ja na razie firmy nie wybrałem - szykam optymalnego zestawu - potem poszukam firmy... nikt nie mówi że musi być ona z moich okolic. Jeśłi firma będąca 200 km dalej robi tą samą pracę taniej i ma dobre referencje - to prosty wybór będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek66 25.02.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Mam pytanie odnośnie solarów.Chciałbym zamontować solary do grzania ciepłej wody oraz wspomagania CO.Jakie wybrać płaskie czy próżniowe i jakiej firmy.Dom niecałe 100m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 25.02.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 co wy z tym wspomaganiem CO? jest temat o tym - poczytaj. Jak masz w tym domu obciążenie na poziomie 10W/m2 to może i tak, ... ale pewnie nie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek66 25.02.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Ja sie nie znam o co chodzi z tym obciążeniem na m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts