mr6319 16.03.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 A na koniec ciekawostka odnośnie "przedłużenia gwarancji do 5 lat". Kumpel wykupił, pralka się zepsuła a serwisant powiedział że nie można naprawić pralki zainstalowanej w łazience ponieważ w OWU napisane jest że pralka nie może pracować w pomieszczeniach o podwyższonej wilgotności np. łazience Więc proponuję dokładnie czytać OWU zanim wykupi się do dodatkowe ubezpieczenie. To gdzie Ku..a ma stać PRALKA!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 17.03.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 To gdzie Ku..a ma stać PRALKA!!!!!! Nie wiem gdzie wg. ubezpieczalni powinna stać, pewnie szczegóły można znaleźć w OWU. A w przypadku zgłaszania szkody wyjdą inne chocki klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 17.03.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 (edytowane) RAPczyn jak to możliwe że: - z solarów śnieg spłynął i widać że roztopiony śnieg po lewej też spłynął ( w postaci wody ) - na dachu się stopił ( i nie spłynął ) wyparował/zamarzł - za anteną satelitarną stopił się ( i nie spłynął ) wyparował/zamarzł Czy mi się wydaje czy ktoś puścił gorącą wodę w solary i śnieg "spłynął" ale to pewnie system aqua i całą noc wychładzało zbiornik aby ten śnieg sam "spłynął"? A słońce pada pod tak małym kontem że potwierdzało by się to co mówię, bo rurka zasłaniała by inną rurkę >20 O Wszyscy pokazują swoje instalacje a jedyny Ty posiłkujesz się zdjęciami z .de Niemcy są duże pod Monachium jest więcej słońca niż u nas w Zakopcu. Zaprezentuj coś z własnego podwórka Mój kolektor, z własnego dachu - CPC 21 Star (bodaj z 2002r.) o powierzchni czynnej 3,5m^2 Puszczenie wody w kolektor próżniowy by go roztopić? W kolektorze może być ponad 200-300stC a rurę szklaną można dotykać gołą ręką. wyjścia są zasadnio dwa: 1) rozszczelnienie rur, utrata próżni, no ale to się raczej nie zdarza tak masowo dla całego kolektora 2) temperatura powietrza na tyle wysoka, że rozmrażanie następuje Rozszczelniona rura staje się z czasem biała. Lustra te mimo, że bardzo dobre to jednak w jakimś, małym procencie przejmują promienie słoneczne i się na pewno podgrzewają. Pomaga zapewne również sublimacja śniegu - to powinien potwierdzić lub obalić fizyk. Edytowane 17 Marca 2014 przez RAPczyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byniowski2 21.03.2014 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Ja od roku ma kolektory słoneczne wykonane przez firmę SUNPROGRES.Niestety firma ta w przypadku naprawy gwarancyjnej jest bardzo nierzetelna.Od 4 miesięcy próbuje wymienić grzałkę i niestety firma ta całkowićie jest głucha i nie odpowiada na zgłoszenie naprawy.Ich sposób to nie odbieranie telefonu.Dlatego też przestrzegam przed tą firmą.Jedyną możliwością jest wystąpienie na drogę sądową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red1980 21.03.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Ano tak to jest jak się kupuje kolektory na gminnych spotkaniach... Niestety na tego typu spotkaniach sprzedaje się głównie kiepskiej jakości chińskie heat pipe, w dodatku oferowane przez niedouczonych handlowców, którzy po jednodniowym szkoleniu jadą w teren i nawet nie potrafią odpowiedzieć na podstawowe pytania dotyczące ich produktów. Gadają za to cała masę bzdur a merytoryczne pytania zbywają ogólnikami.Z ciekawości byłem na kilku takich spotkaniach organizowanych przez wszelkiej maści Sunprogresy, Promagi czy Luxory. Ludzie łykają te historie i kupuja instalacje solarne jak garnki czy wełniane koce na prezentacjach, a potem pojawiają się problemy z serwisem... To chyba na spotkania Sunprogresu słyszałem o kilkuletnim bezpłatnym serwisie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 22.03.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Ano tak to jest jak się kupuje kolektory na gminnych spotkaniach... Niestety na tego typu spotkaniach sprzedaje się głównie kiepskiej jakości chińskie heat pipe, w dodatku oferowane przez niedouczonych handlowców, którzy po jednodniowym szkoleniu jadą w teren i nawet nie potrafią odpowiedzieć na podstawowe pytania dotyczące ich produktów. Gadają za to cała masę bzdur a merytoryczne pytania zbywają ogólnikami. Z ciekawości byłem na kilku takich spotkaniach organizowanych przez wszelkiej maści Sunprogresy, Promagi czy Luxory. Ludzie łykają te historie i kupuja instalacje solarne jak garnki czy wełniane koce na prezentacjach, a potem pojawiają się problemy z serwisem... To chyba na spotkania Sunprogresu słyszałem o kilkuletnim bezpłatnym serwisie... I bardzo dobrze, jak się nie zastanawiają na co wyrzucają kilkanaście tyś zł to niech się nie dziwią, że montuje się im szmelc. Można się dać w konia raz zrobić kupując wiertarkę za 30 zł ale nie instalację za 15 tyś. Jest to to samo co wiara w reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igie 28.03.2014 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 witamtez mam taki przypadek nierzetelność czy wręcz oszustwa przez firmę HOVEN wybierałem firme padło na HOVEN po prostu dawali tablet za zamówienie ich zestawu,już miał być przy podpisywaniu umowy,potem jedzie i będzie przy podpisywaniu umowy z bankiem i tak parę razy zwodził mnie pan B..... przedstawiciel na okręg poznański,potem już krepowało mnie wydzwanianie do niego więc dawaj do firmy a tam pani Beata Ch.najpierw zdziwiona że jeszcze go nie ma,potem cisza bo byłą na urlopie,potem zupełna cisza do dzisiaj,przestrzegam przed tą firma ...naciagacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 29.03.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 witam tez mam taki przypadek nierzetelność czy wręcz oszustwa przez firmę HOVEN wybierałem firme padło na HOVEN po prostu dawali tablet za zamówienie ich zestawu, A pewnie jeszcze ten tablet dawali całkowicie za darmo. No to ja bym już dla samego tableta założył taką instalację, a może nawet i dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 29.03.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 cholera dwa tablety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelgawelo 01.04.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Zdecydowanie polecam firmę KENO, bardzo dobra cena w stosunku do jakości. Użytkuje kolektory firmy KENO już blisko 3 lata i jestem bardzo zadowolony. Osobiście miałem styczność też z kolektorami HEWALEX, ponieważ osoba z mojej rodziny ma tego typu instalację i niestety ale już 2 razy zgłaszała problem z funkcjonowaniem kolektorów (słabo grzały). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 01.04.2014 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Od reklamy jest profil płatny. Proponuję przyjechać do mnie zobaczyć jak grzeją Hewalexy, tak samo ja u kilku innych użytkowników. Dużo mogę postawić, że prawidłowo działająca instalacja rozerwie na strzępy KENO oparte na kosmicznej technologi Heat-Pipe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 01.04.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Poczytałem przed chwilą opinie na temat keno-energy i okazuje się, że to importer chińskiego badziewia. To nie jest mój wymysł, wystarczy poczytać na google.Także ja zdecydowanie odradzam KENO.Ponadto pierwszy post i od razu reklama... od razu wiadomo czym to śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red1980 01.04.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 KENO - heat pipe made in China. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dryblasy 24.09.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Witam, Ma ktoś z was instalacje firmy Solvis http://solvispolska.pl/ chciał bym połączyć ją z naszą istniejącą instalacją (piec kondensacyjny i zasobnik CWU) Jestem po spotkaniu z przedstawicielem tej firmy i wszystko wygląda ok, z wyjątkiem ceny Chętnie poczytam wasze opinie na ich temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 25.09.2014 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 (edytowane) Na spotkaniach zawsze wygląda wszystko pięknie, pytanie brzmi czy firma da radę "zestroić" ze sobą sterowniki od solarów i od gazu. Bo należy powiedzieć kociołkowi gazowemu aby czasem się nie odpalił jak solary będą grzały. Zresztą patrząc przez pryzmat tego co piszesz należy wnioskować że zaprosiłeś przepraszam "jelenia" który obiecuje Ci śliwki na wierzbie i "będzie Pan zadowolony" bo czytając informację na stronie którą podałeś, nie dowiem się jakiej firmy panele montują tylko: montują solary: "Ładne i efektywne(...)" bym chciał coś ładnego na dachu to bym sobie dachówkę Wenecką zamówił zamiast solarów. Stąd proponuję najpierw poczytać forum i znaleźć kolektory produkowane przez FIRMĘ która wyda Ci się najlepsza a później poszukać instalatora tej firmy. Jak masz zakładać chińszczyznę lepiej w ogóle nie zakładaj, są tu tematy osób które mają chińczyki i w środku lata nie mogą zagrzać zasobnika. Więc jeszcze raz poczytaj, później określ na ile osób, następnie możesz zapytać na forum czy zestaw firmy X z zasobnikiem cwu o pojemności dla rodziny 2 +?? będzie się nadawał. "Magicznie przyciągają nawet najmniejsze promienie słoneczne" "Transmisja ciepła prawie bez strat" Stronę www to im pewnie magik projektował. Może solary też? Edytowane 25 Września 2014 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 26.09.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Witam, Ma ktoś z was instalacje firmy Solvis http://solvispolska.pl/ chciał bym połączyć ją z naszą istniejącą instalacją (piec kondensacyjny i zasobnik CWU) Jestem po spotkaniu z przedstawicielem tej firmy i wszystko wygląda ok, z wyjątkiem ceny Chętnie poczytam wasze opinie na ich temat. Napisz jaką ofertę konkretnie dostałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 19.12.2014 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Wszystkich poszukujących dobrych instalatorów kolektorów słonecznych zachęcam do zapoznania się z możliwościami portalu http://www.slonecznydach.pl Po zalogowaniu się do bazy klientów dostaniecie oferty instalatorów, wszystkie będą ułożone w ten sam jasny i czytelny sposób, dzięki czemu łatwo będzie wam wybrać najkorzystniejszą ofertę dla siebie. Nie będziecie już musieli przeglądać setek stron i zastanawiać się, która oferta będzie dla was najlepsza. To jest wątek o kolektorach słonecznych a nie panelach fotowoltaicznych. One różnią się między sobą. To tak na marginesie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 05.02.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 To jest wątek o kolektorach słonecznych a nie panelach fotowoltaicznych. One różnią się między sobą. To tak na marginesie... Też dostałem ofertę http://i.imgur.com/N9RN08Q.jpg http://i.imgur.com/l9d1jzo.jpg Wycena na kolektory słoneczne ale też na ogniwa fotowoltaiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 06.02.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ceny z dofinansowaniem za solary to że tak brzydko powiem z dupy chyba że rury Watt, zasobnik Viessmana, sterownik Hewalexa, zespół pompowy chyba też Watt no i dają 2 PV i przetwornice aby pompa chodziła za frajer. Po drugie zestaw dla 1-3 osób koszt z upustem: 13091dotacja 5191Koszt po dotacji 7900 A podatek od dotacji to producent pewnie płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 06.02.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ceny z dofinansowaniem za solary to że tak brzydko powiem z dupy chyba że rury Watt, zasobnik Viessmana, sterownik Hewalexa, zespół pompowy chyba też Watt no i dają 2 PV i przetwornice aby pompa chodziła za frajer. Po drugie zestaw dla 1-3 osób koszt z upustem: 13091 dotacja 5191 Koszt po dotacji 7900 A podatek od dotacji to producent pewnie płaci. Nie do końca rozkminiam te wszystkie skróty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts