pit79 27.04.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Może tu ktoś mi udzieli jakiejś informacji bo w wymianie dośw widocznie ludziska nie mają takich dylematów. Problem jest następujący: ściana jest z suporexu ale nie cała bo część nad futryną jest z rewna- dziwne ale tak wyszło. I teraz mam problem bo na całej tej ścianie chciałbym mieć tynk cem- wap w takich falach- góra-dolina Zastanawiam się jak połozyć owy tynk na tym drewnie mam kilka opcji: 1. Najmniej chętnie bo jedna z belek to podpora belki stropowej, rozwalam scianę z drewna i muruje ją z itonga , ale nie wiem czy na itongu będzie sie trzymał tynk cem-wap 2. Do ściany drewnianej na kołki montuje styropian grubości 1cm i dalej zaciągam to klejem to siatki i potrem na ten klej pójdzie tynk.w tym wypadku nie wiem tylko czy potrzebana jest jeszcze siatka do tynków? 3. na drewnianą ścianę przybijam siatke do tynków metalową na papiaki i potem obrzucam to tynkiem 4. przykręcam płyte KG na drewno bezpoścrednio , zaciągam klejem do glazury , potem tynk 5. siatka z włukna bezpośrednio na drewnianą ściane, dlej do styropianu i potem tynk Czy mógłby ktos z was mi powiedziec które rozwiązanie jest najlepsze? Byłbym wdzięczny , bo jutro musze wszystko przygotować. HELP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SuchyLas 03.05.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 wariant nr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 04.05.2009 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 tak tez zrobiłem i jak narazie jest ok- dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts