Nefer 08.05.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Rozmowa jest wtedy, gdy nie padają ambiwalentne określenia. Jak poczuliby się rozmówcy, gdybym napisała, że kładzenie kafelek z Opoczna to wioska ? Że jak kogoś nie stac na kafelki to maluje farbą. Albo, że w łazience to tylko kamień naturalny, bo farba to była dobra za komuny w czworakach budowanych przy Pegeerze. Zapewne poczuliby się tak, jak co wrażliwsi posiadacze łazienek wykafelkowanych "na rzeźnię", "sklep mięsny", "bunkier" lub "prosektorium" Ależ rozmawiajmy !!! - ale w sposób cywilizowany. Akurat mnie to generalnie ... lotto ... ale nie każdy tak ma. Po takich epitetach raczej posiadacz płytek odezwie się niechętnie - kto więc tworzy to Towarzystwo Wzajemnej Adoracji ? Myślałam, że chodzi o wymianę doświadczeń , ale ok - jeśli to ma być terapia grupowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.05.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Nie użyłem żadnego z cytowanych przez Ciebie epitetów.Wypowiedziałem się o konkretnych płytkach a nie o samej idei kafelkowania.Powinnaś zauważyć różnicę.Gdzie tu dwuznaczność?Czemu ma służyć zakłamanie na tym forum?Jak coś się komuś nie podoba i uważa to za paskudne-niech pisze o tym!Może komuś otworzy oczy,pokaże ,że można inaczej.Nie równajmy w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 08.05.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Czemu ma służyć zakłamanie na tym forum? Jak coś się komuś nie podoba i uważa to za paskudne-niech pisze o tym! Może komuś otworzy oczy,pokaże ,że można inaczej. Nie równajmy w dół Ojej... ale przecież to tak nie działa... ...to nie jest tak, że człowiek, który usłyszy, że ma paskudna łazienkę - nagle przejrzy na oczy i ją wyremontuje według nowej, lepszej wizji... Raczej po prostu zrobi mu się przykro. Do inspirowania lepiej nadają się wątki typu "inspiracje"! A poza tym - de gustibus non est disputandum (jeżeli dobrze przypominam sobie maksymę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.05.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Nie użyłem żadnego z cytowanych przez Ciebie epitetów. Wypowiedziałem się o konkretnych płytkach a nie o samej idei kafelkowania. Powinnaś zauważyć różnicę. Gdzie tu dwuznaczność? Czemu ma służyć zakłamanie na tym forum? Jak coś się komuś nie podoba i uważa to za paskudne-niech pisze o tym! Może komuś otworzy oczy,pokaże ,że można inaczej. Nie równajmy w dół Halo - Pattaya- nie jestes pępkiem świata - takie okreslenia widnieją na tym wątku, a nie w Twoiich wypowiedziach - więc nie pisz o Towarzystwach Wzajemnej Adoracji i o niemile widzianej polemice. Dla mnie polemika kończy się na haśle : Ależ to wioska !!!! Czy w tym wydaniu "Ale rzeźnia". Ja wiem, że Ty lubisz takie jasne okreslenia. A dla mnie są właśnie takimi do których równać nie zamierzam. Bo to równanie w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.05.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Najpierw piszesz,że Ty nie o moich wypowiedziach. Potem zaraz cudze wypowiedzi wsadzasz w moje usta i wyraźnie sugerujesz ,że się z nimi utożsamiam. Skończyła się nie polemika a Tobie argumenty. To Ty użyłaś słów obraźliwych typu "wioska" Ktoś napisał rzeźnia,bo ma takie skojarzenie.Czemu założyłaś,że chciał kogokolwiek obrazić? Może nie umiał inaczej wyrazić swoich uczuć?Wiele osób ma z tym problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 08.05.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 czy ta łazienka przypomina "rzeźnię" lub "prosektorium"? http://www.homedesignfind.com/wp-content/uploads/2008/10/peachy.jpg a może raczej niektórym lateksowa farba z połyskiem przypomina lamperię ? Pytam przekornie . Oczywiście taka łazienka jak powyżej będzie nieporównywalnie droższa od podobnej, pomalowanej farbami. W malutkiej, 1,5 metrowej toalecie warto się jednak moim zdaniem zastanowić, czy nie lepiej raz zainwestować, by nie tracić potem czasu, środków i energii na remonty. Ta rzeźni nie przypomina, tylko pokaż mi taką łazienkę w normalnym domu lub mieszkaniu. Te płytki ładnie wygladaja w takich właśnie zaaranzowanych zdjęciach, które nijak maja się do naszych mniejszych i to dużo łazienek. Taka, a może nawet ładniejsza - chociażby łazienka Soniki pokazana na tym forum Nie uważam też wcale, że te płytki ( oraz im podobne) ładnie wyglądają tylko na aranżacjach. Pastelowe kolory, żywe, radosne wzornictwo będą właśnie idealne do małych łazienek i toalet. Nie lubię po prostu określeń typu "rzeźnia" czy "prosektorium". To wrzucanie do jednego worka (z pejoratywnym wydźwiękiem) także wnętrz gustownych, ciekawych, modnych. A moda...a moda zmienna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.05.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Pattaya - jeszcze raz - nie cytuję tylko Twoich ambiwalentych porównań ( tu cytaty) ale odnoszę do Twojej wypowiedzi o TWA i polemice.Wybacz - ale Twoje nawoływania do polemiki na tle tego wątku są hipokryzją.Po takich okresleniach niewiele osób będzie miało śmiałośc napisać cokolwiek polemicznego. Dlatego ten wątek to nie miejsce na rozmowy o "farba vs płytki", ale raczej grupowa terapia pt. "w łazience tylko farba, bo inaczej jest jak w rzeźni - i tylko w katalogach i milionerów płytki są pięęękne".A więc ja polemizuję. W puncie pierwszym piszę : nie dzielmy ludzi na posiadaczy rzeźni czy sklepu mięsnego i tych co wybrali lepiej. Wtedy chętniej będą rozmawiać.Czy to już teraz jasne czy jeszcze raz ? Ja nie jestem wrażliwcem, więc jak już pisałam wczesniej : jestem posiadaczką kilku rzeźni - i bardzo mi się podobają. Nie zamierzam ich malować , nie zamierzam ich skuwać za kilka lat, przelece szlaufem i będzie git. Ale to właśnie w tym wątku każda inna opinia (patrz wklejone zdjęcia) są kasowane - ok. Nie moje małpy nie mój cyrk. Ale nie pisz mi do czego jest forum. Bo na pewno nie do tego.P.S nie ma jednego ściśle okreslonego, prawidłowego , nie podważalnego "dobrego gustu" sorry Pattaya, nawet jesli to rani Twoje wysublimowane podniebienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.05.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Chyba masz problemy ze zrozumieniem.Nie napisałem ani słowa o tym,że płytki w łazience to coś złego.Ale uparcie mi to wmawiasz.Nikogo na nic nie dzielę.To Twoja nadinterpretacja.A forum jest właśnie do tego.Aby dyskutować ,polemizować,czasem spokojnie,czasem zapalczywie.Jak kto potrafi.A nie do cukrowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.05.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Nie, trzeci raz mi się nie chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.05.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Nie, trzeci raz mi się nie chce... No jasne,bo ile można pisać bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.05.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Nie, trzeci raz mi się nie chce... No jasne,bo ile można pisać bez sensu. Nieeee - po prostu jest to bez sensu, jesli nie czytasz. A takie odzywki świadczą tylko o Twojej kulturze - nic więcej ( a raczej o jej braku - to tak jak z gustem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 08.05.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 halo, halo temat nie dotyczy łazienki, lecz małej toalety ! Pomieszczonka 1x1,5 m, gdzie będzie tylko kibelek i umywalka. Miejsca, gdzie wchodzi się raczej na chwilkę , by zrobić co trzeba i umyć po tym łapki I jak zauważył słusznie zbigmor, zdażają się tam też czasami nieplanowane sytuacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.05.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Oczywiście.Standartowe zakończenie rozmowy jak się argumenty skończyły.Znamy to,znamy.Nie ta kultura...Nie ten poziom...Itp.Czytam uważnie i znów widzę,że to Ty uciekasz się do wycieczek osobistych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.05.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Próbuj dalej - ja już skończyłam "pisanie bez sensu". Żenada.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.05.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Wiedziałem,że o czymś zapomniałem!O "żenadzie"Ulubione ostatnio słówko kończące niewygodną dyskusję czy rozmowę.Tajna broń serialowych postaci i niby-magistrów po szkole Tego Śmego i Owego.To,że masz nabite 22k postów nie znaczy,że jesteś wyrocznią mającą moc i prawo kończenia dyskusji innych a wszelkie Twoje złote myśli będziemy sobie spisywali na karteczki i wieszali nad łóżkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.05.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 No tak - z kompleksami rozmówcy też nie da sie dyskutować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.05.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Pani psycholog?Czy rozpaczliwy trolling? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 08.05.2009 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Nefer odpuśc,Pattaya z każdą rzeczą ma problem,sama doświadczyłam,po prostu taki typ charakteru,nie odpuści czy ma rację czy nie będzie dalej ciągnąc,szkoda nerwów:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.05.2009 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Nefer odpuśc,Pattaya z każdą rzeczą ma problem,sama doświadczyłam,po prostu taki typ charakteru,nie odpuści czy ma rację czy nie będzie dalej ciągnąc,szkoda nerwów:lol: Oczywiście odpuściłam, bo to mija się z celem - co napisałam to napisałam, starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.05.2009 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Słuchaj Nefer.Problem to może Ty masz ze sobą.Najpierw wszczynasz awanturę,wmawiasz mi rzeczy ,których nie napisałem,uogólniasz do bólu,atakujesz za cudze wypowiedzi a potem robisz z siebie ofiarę.To nie jest normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts