konmak 27.04.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 witam pytanie: jestem na etapie wylewania szlichty, wykonawca proponuje zalać wszystko na płasko, a potem w miejscach gdzie mam zaplanowane odpływy liniowe ( łazienki i garaż) wyciąć otwory na odpływy liniowe. Tłumaczy to większa dokładnością takiego działania i potem lepszą estetyka wykonania.ja myślę aby w miejsce odpływów liniowych włożyć styropian pocięty na wymiar i nie kuć potem.co jest bardzej praktyczne i lepsze pod kątem dalszych prac glazurnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 27.04.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Mam ten sam problem w garazu.......masz super pomysł z tym styrkiem......ja planuje odwodnienia acco w garażu......czy masz jakies lepsze propozycje...marley ....itp??????pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 28.04.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Mam odpływ liniowy w garażu i już wiem,że do niczego nie jest potrzebny.Chyba,że będziesz mył auto w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 28.04.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 witam pytanie: jestem na etapie wylewania szlichty, wykonawca proponuje zalać wszystko na płasko, a potem w miejscach gdzie mam zaplanowane odpływy liniowe ( łazienki i garaż) wyciąć otwory na odpływy liniowe. Tłumaczy to większa dokładnością takiego działania i potem lepszą estetyka wykonania. ja myślę aby w miejsce odpływów liniowych włożyć styropian pocięty na wymiar i nie kuć potem. co jest bardzej praktyczne i lepsze pod kątem dalszych prac glazurnika Co jest praktyczniejsze, to oczywiście przygotowanie rowka przed zalaniem. Pytanie tylko, czy da się to zrobić bez ryzyka przesunięcia tego styropianu w czasie zalewania? Jeśli to nie ty kujesz to bym zrobił jak radzi wykonawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emwuel 28.04.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Mam odpływ liniowy w garażu, "miksokrety" nie widziały w tym problemu by go odpowiednio zainstalować. Co do zasadności - w zimę na pewno przyda się jak samochody będą obciekać topniejącym śniegiem, że nie wspomnę o łatwiejszym myciu posadzki...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 28.04.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 W trakcie robienia wylewek cały obszar przyszłego brodzika z płytek został oddzielony deską. Potem na spokojnie obłożono odpływ cieńszym styropianem i zalano niższą warstwą wylewki. Pomysł, żeby to robić oddzielnie, wziął się stąd, że jednak przy zabawie z odpływem trzeba trochę więcej precyzji. Odpływ był punktowy, ale to raczej bez znaczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts