krigro 27.04.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Czy ktoś może mi wyjaśnić czy dziennik budowy podczas budowy powinien znajdować się na terenie budowy (do wglądu w razie kontroli z urzędu) czy może znajdować się w domu u kierownika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 27.04.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 A to panie dziejku przepisy reguluja Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 26 czerwca 2002 r. (Dz. U. 2002.108.953) w sprawie dziennika budowy, montażu i rozbiórki, tablicy informacyjnej oraz ogłoszenia zawierającego dane dotyczące bezpieczeństwa pracy i ochrony zdrowia. google to skarb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.04.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 dziennik ma byc na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 27.04.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 dziennik ma byc na budowie Najlepiej razem z kierownikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.04.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 dokładnie #11 pkt 2. Za właściwe prowadzenie dziennika budowy, jego stan oraz właściwe przechowywanie na terenie budowy jest odpowiedzialny kierownik budowy dlatego KB najlepiej trzymac uwiązanego na łańcuszku w pobliżu dziennika ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 27.04.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 to raczej dziennik na łańcuszku (na budowie), wtedy szeryf pilnując go też tam będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 27.04.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 to raczej dziennik na łańcuszku (na budowie), wtedy szeryf pilnując go też tam będzie Dobra, wiemy w takim razie, jak to powinno wyglądać formalnie. Praktycznie... mam poważne obawy, że dziennik budowy zostawiony na mojej budowie, w tymczasowym Mariottcie, w którym ma mieszkać ekipa, w szybkim tempie okazałby się znakomitą podkładką do odkładania kiełbasy, pewnie najdalej po tygodniu ktoś nieznany (albo najpewniej ja sam) wylałby na niego piwo, a na koniec by się okazało, że "no panie, najdaly wczora jeszcze był, o tu leżał, bo Antek se na nim kolacje robił". Więc co? Mieć go w samochodzie? Powierzyć kierbudowi? Oprawić w dwa arkusze plexi, owinąć folią budowlaną i to wszystko umocować w barakowozie pod sufitem, gdzie byłby od biedy zabezpieczony przed większością form zalania, wypalenia dziury papierochem i wytłuszczenia chabaniną? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.04.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 nawet usyfiony...pozostanie dokumentemmiej tego świadomość a biorąc pod uwagę, że Mariotta nie budujesz, lepiej miej go przy sobie, chyba że ufasz szeryfowisą podane jakieś numery na tablicy informacyjnej?nie? to w papierach złożonych do PINB podałeś dane swoje i szeryfa, będą dzwonić do jednego lub drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 28.04.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Mam go w domu a nie na budowie. Logiczne, że jak będzie kontrola to ja też będę a ze mną dziennik. Jak mnie nie będzie to nikt na budowę nie wejdzie no chyba że złodziej. Inna bajka, że moim marzeniem jest być kierownikiem swojej budowy. W końcu to ja nad wszystkim mam piecze. Buduje zgodnie z projektem, mam rozeznanie o materiałach urzytych we wnętrzu i powinnam sama prowadzić ten cholerny dziennik budowy, a nie cieszyć się z wpisu "wykonano ocieplenie elewazji .... blebleble" - a gdzie w tym poezja i radość . Jak oglądam wielkie projekty - Anglia to aż mnie ściska że oni mogą a ja nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 28.04.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 uŻytch ... miało być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts