madzinka 27.04.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 hej!nie wiem właściwie, gdzie tego posta powinnam napisać, bo dopiero się rozglądam w tym forum, więc zaatakuję tutaj Was kupiłam niedawno mieszkanie. wcześniejszy lokator nie był czyścioszkiem -np. nie prał firanek przez 6 lat i dość regularnie urządzał alkoholowe imprezki. wszystko więc śmierdzi papierochami, alkoholem i jakimś takim brudem, chociaż właściwie w mieszkaniu prócz ścian, okien, wykładzin i drzwi nic nie ma. macie jakiś pomysł jak ten smrodek wyplenić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 28.04.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 hej!nie wiem właściwie, gdzie tego posta powinnam napisać, bo dopiero się rozglądam w tym forum, więc zaatakuję tutaj Was kupiłam niedawno mieszkanie. wcześniejszy lokator nie był czyścioszkiem -np. nie prał firanek przez 6 lat i dość regularnie urządzał alkoholowe imprezki. wszystko więc śmierdzi papierochami, alkoholem i jakimś takim brudem, chociaż właściwie w mieszkaniu prócz ścian, okien, wykładzin i drzwi nic nie ma. macie jakiś pomysł jak ten smrodek wyplenić? Wywal wykładziny (jeśli dywanowe to koniecznie), zmyj ściany wodą z mydłem i wietrz. Aha, wypierz te firanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 28.04.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Myślę, że po wywaleniu wykładzin, firanek oraz po remoncie (malowanie ścian) smrodek zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość so**l 28.04.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 U nas było podobnie. Wyrzuciliśmy dosłownie wszystko po byłym lokatorze i wietrzyliśmy dniami i nocami. Jak zaczął się remont , farby zabiły stary zapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzinka 28.04.2009 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 dzięki za pomysły. na początek wystawię spodeczek z sodą oczyszczoną - dowiedziałam się, że pochłania takie smrodki. poza tym będziemy tam robić generalny remont - zerwiemy wykładziny i położymy glazurę i panele. na ścianach będzie nowa gładź i farba, więc mam nadzieję, ze stare smrodki znikną. a firanek-brudasów już dawno nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts