Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak się pozbyć smrodku po poprzednim lokatorze?

madzinka

Recommended Posts

hej!nie wiem właściwie, gdzie tego posta powinnam napisać, bo dopiero się rozglądam w tym forum, więc zaatakuję tutaj Was :)

kupiłam niedawno mieszkanie. wcześniejszy lokator nie był czyścioszkiem -np. nie prał firanek przez 6 lat i dość regularnie urządzał alkoholowe imprezki. wszystko więc śmierdzi papierochami, alkoholem i jakimś takim brudem, chociaż właściwie w mieszkaniu prócz ścian, okien, wykładzin i drzwi nic nie ma. macie jakiś pomysł jak ten smrodek wyplenić?

hej!nie wiem właściwie, gdzie tego posta powinnam napisać, bo dopiero się rozglądam w tym forum, więc zaatakuję tutaj Was :)

kupiłam niedawno mieszkanie. wcześniejszy lokator nie był czyścioszkiem -np. nie prał firanek przez 6 lat i dość regularnie urządzał alkoholowe imprezki. wszystko więc śmierdzi papierochami, alkoholem i jakimś takim brudem, chociaż właściwie w mieszkaniu prócz ścian, okien, wykładzin i drzwi nic nie ma. macie jakiś pomysł jak ten smrodek wyplenić?

Wywal wykładziny (jeśli dywanowe to koniecznie), zmyj ściany wodą z mydłem i wietrz. Aha, wypierz te firanki :D

dzięki za pomysły. na początek wystawię spodeczek z sodą oczyszczoną - dowiedziałam się, że pochłania takie smrodki. poza tym będziemy tam robić generalny remont - zerwiemy wykładziny i położymy glazurę i panele. na ścianach będzie nowa gładź i farba, więc mam nadzieję, ze stare smrodki znikną. a firanek-brudasów już dawno nie ma :)