millid 28.04.2009 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 pewnie, że dam znać dziękuję za wszystkie Wasze odpowiedzi, zawsze człowiekowi lżej jak się trochę wygada póki co nastrój mi się poprawił, zobaczymy na jak długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.04.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 No to czekamy na relacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 28.04.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 millid-napisz jakie odczucia po obejrzeniu następnych działekprzemyśl jeszcze raz temat tarasu od południa-przerabiałam nie polecam -chyba że tropkalna z Ciebie dziewczynapowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 28.04.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 A ja uważam, że brak sąsiadów to minus a nie plus. Dziś wiem, gdzie mieszkam, choć w bliskim sąsiedztwie, jest jeszcze pare wolnych działek, to raczej nie powstanie mi obok warsztat wulkanizacyjny czy hurtownia fajerwerków, bo w okolicy nie ma nieruchomości na działalność gospoadrczą. A znajoma kupiła 3 lata temu super działkę na odludziu - 40 arów pieknie położonych na górce i co?I praktycznie po pół roku po ich wprowadzce, ktoś kupił działkę jakieś 200 m dalej.I gościu zbudował tam hurtownię materiałów budowanych i sanitarnych.Oczywiście próbowała to oprotestować, ale jej się nie udało, bo to działka nie w bezpośrednim sąsiedztwie i po długich przepychankach przegrała. Z resztą nie wiem, może on miał dojścia w gminie.Dziś cały rok ma ruch tirów i innych samochodów dostawczych, a latem jeszcze dodatkowo pył, kurz i hałas.I wyje ze wściekłości, bo choć jest ładny kawałek do tej hurtowni, chyba 2 albo 3 działki pomiędzy, to teraz nikt nie chce tego kupić na cele budowlane. Więc chyba lepiej wiedzieć koło kogo lub czego będziemy mieszkac resztę życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 28.04.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 millid-napisz jakie odczucia po obejrzeniu następnych działek przemyśl jeszcze raz temat tarasu od południa-przerabiałam nie polecam -chyba że tropkalna z Ciebie dziewczyna powodzenia Też się zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 28.04.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Funia-masz rację z tym sąsiedztwem. Kolezanka MIAŁA działkę -marzenie .Z boku sąsiedzi -fajni-z tyłu widok taki ,ze można było patrzeć i mieć złudzenie ,ze się mieszka na zupełnym odludziu,pola łaki i las na horyzoncie. dzisiaj za plecami ma fabryczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
millid 28.04.2009 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 dopiero przyjechaliśmy wyprawa udana w połowie, bo małż dał ciała i nie zadzwonił, że przyjedziemy dzwonił jak już jechaliśmy i nikogo nie było. Ale znaleźliśmy, mniej więcej obejrzeliśmy i mnie się podoba i do tego jakieś pół kilometra od tamtej. A co do tarasu od południa to ja uwielbiam u cieściowej tak jest więc wiem czym to pachnie zresztą teraz też wszystkie okna mam od południa i nie zamieniłabym A co do sąsiadów to może i racja ale ci teraźniejsi tak uprzykrzyli nam życie, że mamy dosyć . Zobaczymy jak będzie ale już widzę światełko w tunelu, dopytam się jak z mediami itd. a w razie czego zawsze możemy wrócić do tej pierwszej, nie sądzę żeby od razu sprzedał tym bardziej, że mu nie zależy, nigdzie się nie ogłasza itp. Teraz to już nie popuszczę takiego zapału dostałam, że hej. A dzwoniło już kilka osób, bo widzieli nasze ogłoszenia, więc myślę, że jest tam sporo ziemi do sprzedania. Mam nadzieję, że w końcu znajdziemy to nasze miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 28.04.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Oby się udało! powodzenia : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.04.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 jak zdecydujesz, to daj na łódzką grupę info o reszcie tanich działek. Kilka osób szuka a może byś zyskała sympatycznych i budujących sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 29.04.2009 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 millid-napisz jakie odczucia po obejrzeniu następnych działek przemyśl jeszcze raz temat tarasu od południa-przerabiałam nie polecam -chyba że tropkalna z Ciebie dziewczyna powodzenia Też się zgadzam dziewczyny, nic o tarasie od południa nie było mowy, to wjazd miał być od południa millid - nie wiem, na jaką działkę się zdecydujesz i jak usadowisz na niej swój dom, /mam nadzieję, że wkrótce się dowiemy / ale utwierdzę Cię w przekonaniu, że wjazd od południa to żadna tragedia sama tak mam, mieszkam siódmy rok i żadnych problemów w związku z tym nie widzę a taras od południa - czemu nie? każdemu wg gustu... i zawsze można go częściowo zadaszyć również czekam z niecierpliwością na wyniki Twoich poszukiwań - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 29.04.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 bez tego czegoś - nie kupiłabym my tez szukaliśmy sporo czasu i gdy ujrzałam pierwszy raz naszą działkę - powiedziałam, ze tu chcę wychowywac swoje dzieci i ... się budujemy tak że szukajcie tego, co naprawdę chcecie to, co naprawdę czujecie miejsce trzeba czuć, lubić, kochać by później żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 29.04.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 bez tego czegoś - nie kupiłabym my tez szukaliśmy sporo czasu i gdy ujrzałam pierwszy raz naszą działkę - powiedziałam, ze tu chcę wychowywac swoje dzieci i ... się budujemy tak że szukajcie tego, co naprawdę chcecie to, co naprawdę czujecie miejsce trzeba czuć, lubić, kochać by później żyć Ja "swojego miejsca na ziemi" jak pojechalam tam pierwszy raz nie pokochalam, szybko tylko rzucilam okiem i spisywalam umowe. A teraz kocham to moje miejsce, wiec jak widac nie ma reguly. Dla mnie najwazniejszym argumentem byla cena i media przy dzialce. I jest takie powiedzenie "jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
millid 29.04.2009 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 dzisiaj jedziemy oglądać następne działki jednak takie rozwieszanie ogłoszeń daje efekty, znów kilka osób zadzwoniło. Że też wcześniej o tym nie pomyśleliśmy, jeździliśmy tylko i pytaliśmy i przeważnie tylko w weekendy bo czasu nie było, praca, wiadomo.. A co do tarasu od południa, to aż tak bardzo się nie będę upierać od zachodu też może być byleby tylko działka była sensowna i chociaż troszkę mnie "ruszyła" W każdym razie znowu podrukowałam trochę katreczek i przy okazji znowu ponaklejamy Dam znać co żeśmy tam dzisiaj wypatrzyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 29.04.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 ja mam taras od południa wejście od północy sypialnię też od południa i jak najbardziej odpowiadają mi te strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 30.04.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Za to my po długim okresie szukania zdecydowaliśmy, że coś trzeba kupić. Było wtedy trochę działek w okolicy, która nas interesowała. Zostawilismy trzy i punktowaliśmy. I ja i mąż zrobiliśmy listę priorytetów z wagami. I okazało się, że dla nas obu najważniejszy jest czas dojazdu do pracy, infrastruktura na miejscu, na piechotę do szkoły, sklep nocny, cisza i że to coś wyglądowe jednak nie jest aż tak najważniejsze. No i zrezygnowaliśmy z pięknego otoczenia. Taki kompromis wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
millid 11.05.2009 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 witajcie przepraszam, że się nie odzywałam ale dzieciaki mi sie rozłożyły i oglądanie działek zostało chwilowo odłożone. Ale uwaga, uwaga: chyba się zdecydowaliśmy już dwa razy ją oglądaliśmy i coraz bardziej nam się podoba działeczka ma 30 arów i jest w kształcie takiego odwróconego "L" jak mi się uda to wkleję zdjęcie oto ona: http://www.fothost.pl/upload/09/20/9423a50a.jpg i jeszcze jedno: http://www.fothost.pl/upload/09/20/7f8e00ed.jpg kończy się mniej więcej tam gdzie drzewa z prawej strony i ten krótszy bok "L"-ki jest za końcem tego ogrodzenia po lewo. Nie spełnia wszystkim kryteriów jakie sobie założyliśmy, bo np. jest troszkę droższa niż ta "nie ładna" i ma sąsiadów obok i trochę z boku po drugiej stronie drogi, ale to są domki letniskowe więc nie jest tak źle. Zresztą jak sami wiecie nie obejdzie się bez kompromisów mimo to jest to najładniejsza działka jaką widzieliśmy, więc na chwilę obecną jesteśmy na tak No chyba, że w niedługim czasie trafi się coś lepszego. Jeszcze dla porównania zdjęcie tej, która mi się nie podobała: http://www.fothost.pl/upload/09/20/ea109626.jpg http://www.fothost.pl/upload/09/20/aa643f56.jpg Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi, dużo nam pomogły w podjęciu decyzji pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 11.05.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Czyli ma "to coś" Działka bardzo, bardzo ładna, rozmiar imponujący - gratuluję ! i chyba przenica obrodziła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
millid 11.05.2009 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 chyba na pewno ma "to coś", bo pomimo tych kilku dla nas minusów jednak ją chcemy a i taras będzie od południowego zachodu A rozmiar faktycznie galanty ale taką chcieliśmy, a poza tym ta gmina ma takie przepisy, że aby działka była budowlana musi mieć minimum 30 arów, nie wiem czemu, ale tak sobie wymyślili I "cóś" faktycznie obrodziło ale pojęcia nie mam czy to pszenica mieszczuch ze mnie ale teraz muszę się douczyć coby we wsi za dziwoląga nie robić I jeszcze nie wiem czy to plus czy minus ale gdzieś w połowie szerokości słup "prądowy" na niej stoi, jakieś 5 metrów od drogi. Z jednej strony dobrze bo blisko, z drugiej trochę przeszkadza ale co tam, coś za coś, nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pierre Dolnik 11.05.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 I jeszcze nie wiem czy to plus czy minus ale gdzieś w połowie szerokości słup "prądowy" na niej stoi, jakieś 5 metrów od drogi. Z jednej strony dobrze bo blisko, z drugiej trochę przeszkadza ale co tam, coś za coś, nie Jeśli masz na myśli słup, który widać na zdjęciu, to nie tylko nie podłączysz sie do niego ale będziesz musiała odsunąć się z budynkiem ( w niektórych ZE wymagają 12m dl SN) i dodatkowo zaprojektować kolizję z linią SN. Warto rozpoznać temat w podległym ZE przed zakupem działki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-mam niebieski dach 11.05.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 a poza tym ta gmina ma takie przepisy, że aby działka była budowlana musi mieć minimum 30 arów, nie wiem czemu, ale tak sobie wymyślili bardzo mądra gmina , zrozumiesz jak Ci się sąsiedzi pobudują po obu stronach , działki 10-o arowe są duże kiedy mieszczą się na szczerym polu i nic na nich nie stoi, jak się wszyscy pobudują to się okazuje że sąsiad ze swoich okien zagląda Ci do garnków w kuchni, a na własnym wymarzonym tarasie nie możesz porozmawiać z mężem tak żeby sąsiedzi za płotem nie słyszeli , wieś rządzi się swoimi prawami i jakoś tak kosmicznie wyglądają nowe osiedla "wiejskie" gdzie domy stoją prawie jeden na drugim, zaczyna to przypominać przedmieścia; takie przepisy w gminie ratują wiejski charakter miejscowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts