Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Działka tania, duża, prawie idealna-ale bez "tego czego

millid

Recommended Posts

Pierre Dolnik to nie ten słup ze zdjęcia, to ten:

http://www.fothost.pl/upload/09/20/23fcf9cc.jpg

sąsiedzi są do niego podłączeni to chyba można

a dom i tak chcemy postawić jakieś 15-20 metrów od drogi :D a co do ZE to oczywiście wybieramy się tam aby wszystkiego się dowiedzieć. Jeszcze nie podpisaliśmy umowy i właściciel się zgodził poczekać zanim nie ustalimy takich właśnie rzeczy :)

A co do wielkości działki to w zupełności zgadzam się z marta-mam niebieski dach 10 arów to dla nas zdecydowanie za mało, jakby się dało to kupilibyśmy i hektar tylko kasy brak... A gmina dobra, nawet do ekologicznej oczyszczalni ścieków dokładają 70% :lol:

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 year później...
HEJ CZY UWAŻACIE ŻE POSTAWIENIE DOMKU NA 40 ARACH TO ZA DUŻO?NIE MAM orientacji przestrzennej,ale coś dużo mi się wydaje...i ogrodzić to...

40 arowa działka, to piękna działka :), ogrodzenie będzie kosztowne, a pielęgnacja potem takiej wielkiej działki pochłonie kupę czasu.

Jak dla mnie trochę za duża. Możne ewentualnie podzielić na pół i połowę sprzedać ?

Millid,

a jak wygląda odśnieżanie tej drogi? Bo to chyba polna droga?

A wzięłaś pod uwagę odśnieżanie tak długiego podjazdu?

Pielęgnację tych 30 arów?

Ja preferuję 800 m na przedmieściach. Chociaż przekonałam się, że jeśli chodzi o pracę w ogródku, wystarczyłoby 600 :-)

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
HEJ CZY UWAŻACIE ŻE POSTAWIENIE DOMKU NA 40 ARACH TO ZA DUŻO?NIE MAM orientacji przestrzennej,ale coś dużo mi się wydaje...i ogrodzić to...

E tam,

to wszystko zależy JAKA ta działka !

Ja mam 50 arów.

Zagospodarujemy ( i ogrodzimy ) tylko jakieś 25 - 30 arów.

Reszta - poczeka na jakieś fajne pomysły.

:cool:

Jest to BARDZO duża działka ( pole orne ), ale ją chcieliśmy.... bo się w niej zakochaliśmy i koniec !

:rolleyes:

Znalazłam ją osobiście - z ogłoszenia w necie.

Wcześniej ( przez prawie dwa lata ) oglądałam kilkadziesiąt działek i.... nic.

Jak podjechałam tam ze Sprzedającym to.... nie mogłam słowa wydusić.

Do dziś pamiętam, jak chwilę potem.... zaczęłam się jąkać w negocjacjach, hahaha !

Wstyd i hańba normalnie.

:p

Nie potrafiłam utrzymać emocji, bo.... ACH, TAK BARDZO CHCIAŁAM JĄ KUPIĆ !!!

Wyczuł mój zachwyt ( ciężko z tym nie było... ;) ) i widział moje wypieki na twarzy.

Ale z drugiej strony widziałam, że....... chyba sprawiłam na nim dobre wrażenie i że chciał MI sprzedać.

To bardzo porządny, uczciwy człowiek - poza tym sprzedawał swoją "ojcowiznę" i chyba bardzo zależało mu na kimś, kto pokocha tę ziemię.

I trafił - bo ja pokochałam ją od pierwszego wejrzenia !!!

:)

Więc mi sprzedał !

:wave:

Długo potem się dowiedziałam ( od jego Rodziny ), że w ciągu tego dnia i paru następnych miał setki telefonów... ale zdecydował, że działkę sprzedaje "Pani Agnieszce" i koniec.

Teraz już jesteśmy na "ty". Utrzymujemy ze sobą kontakt.

;)

Od 27-ego lipca br. już mieszkamy w naszym nowiutkim domku na naszym kawałku ziemi.

Zjawisko "house-blues'a" ( depresji poprzeprowadzkowej ;) ) nas absolutnie nie dotyczy.

Jesteśmy najszczęśliwszymi ludźmi na świecie.

Życie jest piękne !

:) :) :) :) :)

Z całego serca życzę Wam tego samego.

Dobrych wyborów i.... szczęścia na Waszej ziemi.

:)