Wciornastek 28.04.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Mam problem i pytam doswiadczonych jakim kolorem lakierobejcy pomalować podbitkę sosnową aby wyszedł kolor zbliżony do mahoniu na oknach pcv? Gdy malowałam Altaxinem - mahoń wyszedł zupełnie czerwony a nie z przebłyskami czerwieni w brązie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 28.04.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 My użyliśmy drewnochronu w kolorze ciemny orzech - zerknij do mojego dziennika na ostatnie posty, jak to wyszło.Może teraz po prostu maźniesz kilka razy innym kolorem (jakimś brązem ciemnym), żeby pokryć częściowo ten czerwony? Ew. lekka przecierka, cy cuś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusiolek_w 28.04.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 mieliśmy ten sam problem, w końcu pomieszaliśmy mahoń z jakimś ciemnym brązem-już nie pamiętam jak się nazywał. Kolor wyszedł dobry ale jednolity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobanr 28.04.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Pomyśl nad kolorem piniowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 28.04.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 mieliśmy ten sam problem, w końcu pomieszaliśmy mahoń z jakimś ciemnym brązem-już nie pamiętam jak się nazywał. Kolor wyszedł dobry ale jednolity. No własnie - jednolity- tj czy słoje na drewnie znikły. Mi zalezy żeby została faktura drewna. Gdybys była tak miła i poszperała jaki to był brąz - moze palisander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 28.04.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Pomyśl nad kolorem piniowym. Na próbkach z tym kolorem wychodzi przewaga żółci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusiolek_w 29.04.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 mieliśmy ten sam problem, w końcu pomieszaliśmy mahoń z jakimś ciemnym brązem-już nie pamiętam jak się nazywał. Kolor wyszedł dobry ale jednolity. No własnie - jednolity- tj czy słoje na drewnie znikły. Mi zalezy żeby została faktura drewna. Gdybys była tak miła i poszperała jaki to był brąz - moze palisander Sprawdziłam - palisander średni+ mahoń, próbowaliśmy różnych i ten zestaw był najlepszy, słoje widać,kolor jest matowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.04.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Polecam lakiery TIKKURILA. Dojdziesz metodą prób (dwukrotne lakierowanie) w mieszalni możesz dodawać pigmenty aż do skutku. Trochę cierpliwości a efekt gwarantowany. Życzę powodzenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 03.05.2009 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Polecam lakiery TIKKURILA. Dojdziesz metodą prób (dwukrotne lakierowanie) w mieszalni możesz dodawać pigmenty aż do skutku. Trochę cierpliwości a efekt gwarantowany. Życzę powodzenia. Pozdrawiam. Mam obawy ze na lakier tej firmy strace majątek zważywszy na to ze u mnie nie tylko chodzi o podbitke ale i obilcówke gornej częsci szczytów domu. Coś ok 200 m kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 03.05.2009 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 mieliśmy ten sam problem, w końcu pomieszaliśmy mahoń z jakimś ciemnym brązem-już nie pamiętam jak się nazywał. Kolor wyszedł dobry ale jednolity. No własnie - jednolity- tj czy słoje na drewnie znikły. Mi zalezy żeby została faktura drewna. Gdybys była tak miła i poszperała jaki to był brąz - moze palisander Sprawdziłam - palisander średni+ mahoń, próbowaliśmy różnych i ten zestaw był najlepszy, słoje widać,kolor jest matowy. A jakiej marki to była lakierobejca- Derwnochon, Altaxin czy cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.05.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 ...Mam obawy ze na lakier tej firmy strace majątek... Płonne obawy. Cena adekwatna do jakości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts