tamtu 05.05.2009 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Mam pytanko do Forest-Natura jako do fachowca o wycenę spod "grubego palca" Kominek będzie najprawdopodobniej ten: http://www.kominkiikominy.pl/index.php?show=strony_produkt_opis&typ=1&id=110 Obudowa prosta, na razie pewnie bez kamienia do pomalowania farbą (chyba że okaże się, ze gdzieś coś przeszacowałam w kosztorysie, co jest prawdopodobne bo jak na razie jestem lekko poniżej założeń). Ile powinnam założyć, że bedzie nas to kosztowało? Btw widzę, ze muszę poczytać twoje posty. Tamtu PS: a zadziwia mnie że każdy tego rodzaju wątek kończy się kłótnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 05.05.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 tamtu napisał zadziwia mnie że każdy tego rodzaju wątek kończy się kłótnią To nie jest kłótnia ot jak by to powiedzieli politycy merytoryczna dyskusja a swoją drogą jak sobie wybrałeś wkład za prawie 11 tys zł to nie przeginaj nie oszczędzaj na obudowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 05.05.2009 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Ja nie chcę oszczędzać na obudowie (choć oczywiście nie chcę wydać nie wiadomo ile), a jedynie zorientować się ile będzie kosztowała jego obudowa. I im bardziej oglądam różne obudowy z kamienia, tym mniej mi się one podobają. Tak więc na początek będzie bez kamienia i być może tak zostanie. Może ewentualnie jakaś delikatna ramka. Niestety to co by mi się podobało kosztuje drugie tyle co kominek, więc chwilowo sobie chyba odpuszczę. Podobnie mam z płytkami w łazienkach - będzie ich mało, nie dlatego, że na nich oszczędzam (choć nie powiem, że nie cieszy mniejszy wydatek), ale dlatego że nie lubię "sarkofagów". Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Exclamation 06.05.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Urealniając Państwa dyskusję: kosztem 500 zł, możemy nazwać kosztem konstrukcji pod obudowę kominka ewentualnie jeśli mówimy o piecyku czy też tzw kozie to kwota 500zł jest realna. Jeśli natomiast mówimy tu o obudowie wkładu kominkowego czy to z kamienia czy czegokolwiek innego to zaczynajmy rozmowę od 1000-1300 zł Nowoczesny styl - wkład kominkowy prosty, na nim prosta okładzina bez półeczek itp; jeśli szukamy obudowy w stylu retro albo z dodatkowymi elementami dekoracyjnymi to będą to wartości ok. 2200-2500 jako startowe Do tego należy doliczyć koszty montażu, materiałów pomocnicznych itd. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts