Gość Beniamin 19.11.2003 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Witajcie. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć kiedy można wystąpić do gminy z wniskiem o nadanie numeru porządkowego nowego domu. Czy można to zrobić jeszcze przed odbiorem budynku przez starostwo czy po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Juras XR4Ti 19.11.2003 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Można przed odbiorem. Ja musiałem mieć numer,bo bez tego TPSa nie chciała założyć telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 19.11.2003 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Można, ja dostałem numer mając stan surowy zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.11.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Możesz wystąpić nawet bez budynku. Nr posesji (inaczej porządkowy lub "policyjny") dotyczy nieruchomości, a taką jest nawet pusta działka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.11.2003 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 To wyżej to ja - Jarzabkowa. Acha, musisz mieć akt własności + podanko do Urzędu o nadanie nr-u porządkowego. Tak ja załatwiałam, zanim jeszcze cokolwiek z ziemi wyrosło. Luśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uszek 19.11.2003 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Aby podpisać umowę z energetyka, TPsą itd musisz podać numer budynku, dlatego trzeba napisać pisemko do urzędu z prosbą o zarezerwowanie numeru i urząd wystawi ci pismo z podaniem numeru budynku, nawet jeśli go fizycznie jeszcze nie będzie. Ale trzeba pamietać że jest to tylko numer zarezerwowany, i zostanie wpisany do rejestru budynków po całkowitym odbiorze budynku. Nieprawdą jest że nr budynku mają coś wspólnego z numerami dzialek, nr budynków mogą być całkowicie inne i zazwyczaj są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 25.03.2004 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 To wyżej to ja - Jarzabkowa. Acha, musisz mieć akt własności + podanko do Urzędu o nadanie nr-u porządkowego. Tak ja załatwiałam, zanim jeszcze cokolwiek z ziemi wyrosło. Luśka Idąc za Waszymi informacjami wystąpiłem do gminy o taki numer. Może źle sformułowałem wniosek "proszę o nadanie" zamiast "proszę o zarezerwowanie numeru" w każdym razie odpisali mi że muszę przedstawić ze starostwa zaświadczenie o dokonaniu zgłoszenia do użytku obiektu budowlanego. Hmm walczyć dalej i pisać żeby chociaż zarezerwowali? Miło byłoby juz wiedzieć jaki będe miał kiedyś adres... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 26.03.2004 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 KaiM Proponowałabym zadzwonić albo udać się osobiście do działu zajmującego się tymi sprawami, przedstawić swoją sprawę - napewno poradzą jak sformułować wniosek ( bo przypuszczam , że określenia są inne dla domu a inne dla nieruchomości niezabudowanej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 26.03.2004 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 W mojej gminie oprócz wniosku "o nadanie numeru porządkowego", wymagają szkicu sytuacyjnego z naniesionym budynkiem, wjazdem i wejsciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 27.03.2004 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 W odpowiedzi na mój wniosek o nadanie nazwy ulicy i numeru domu nadano tak z "urzędu" również numery dla domów, które jeszcze nie istnieją a są tylko działaki budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 27.03.2004 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 W mojej gminie wypełniłam "gotowca" z prosbą o nadanie numeru (goła działka). Pan urzędnik wyjął wielkie mapy i zapytał mnie (działka narożna) : na której ulicy chce pani mieszkać? To, od której jest wjazd i wejście do domu nie miało absolutnie znaczenia. Ja wybrałam ulicę z wjazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 07.07.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 trzeba napisać pisemko do urzędu z prosbą o zarezerwowanie numeru i urząd wystawi ci pismo z podaniem numeru budynku, nawet jeśli go fizycznie jeszcze nie będzie. Ale trzeba pamietać że jest to tylko numer zarezerwowany, i zostanie wpisany do rejestru budynków po całkowitym odbiorze budynku. Nieprawdą jest że nr budynku mają coś wspólnego z numerami dzialek, nr budynków mogą być całkowicie inne i zazwyczaj są Potwierdzam w mojej okolicy jest tak samo. Miły pan z gminy powiedział że od ręki mogą na miejscu wydać inf o zarezerwowanym numerze. Ale nie jest to podstawa do zameldowania się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts