Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszę o opinie o kosiarkach firm Husar oraz NAC

Recommended Posts

Witam,

Posiadam 6,5 konną kosiarkę husar od dwóch sezonów i poza ostrzeniem noża, wymianą oleju i filtra nic przy niej nie robiłem. Kosi na prawdę świetnie cena obecna tego modelu to 1100zł więc mieści się w Twoim budżecie.

Widziałem jeszcze takie 5KM kosiarki husar w cenie 1000zł

O kosiarkach NAC słyszałem nie pochlebne opinie.

Pozdrawiam

• 6 months później...
  • 2 months później...

Mam 2,5 roku kosiarkę NAC 6,75KM z napędem. Sprzęt jest świetny. Mam trawnik prawie 2000m kw. a więc nie ma łatwo. Mimo to po 2 sezonach pali "na dotyk", zero problemów, kosi rewelacyjnie.

Jestem zadowolony więc w tym roku dokupiłem sobie piłę łańcuchową NAC. Drewno pociąłem ja, sąsiad i szwagier. Piłę tez mogę szczerze polecić.

A co to Husar? W internecie jest mało informacji o tej marce. Zero sklepów itp. To chyba jakiś wynalazek?

Witam,

Kolega chyba nie doinformowany..!? oto link do pierwszego z brzegu produktu husar :

http://www.husar.net.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=15&Itemid=23

Kilku moich znajomych używa sprzętu HUSAR są bardzo zadowoleni z pił husar mówią że sprzęt praktycznie bezawaryjny ja mam głównie do czynienia z kosiarkami tej firmy i mam takie samo zdanie. W ubiegłym roku kupiłem kosę husar 3,8km zamiata jak huragan tnie trawę i gałęzie grubości palca .

Widać że nie są to produkty martketowe. A wiadomo co się sprzedaje w marketach.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...

Korzystając z mojego doświadczenia polecam z czystym sumieniem kosiarki husar .

Sprzęt wykonany z solidnych materiałów, laweta z solidnej grubej blachy, farba nie odpada po pierwszym koszeniu tak jak to czasem bywa....

Kosiarki montowane na solidnych silnikach ja używam mojej kosiarki już 4 sezony i nic przy niej nie robiłem (oczywiście poza wymianą oleju, filtra i świecy:) ale to są sprawy eksploatacyjne

Sprzęt naprawdę dobry i nie drogi, Ja posiadam dokładnie taką kosiarkę:

http://www.husar.net.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=19&Itemid=28

Wcześniej miałem STIGE sąsiad na kosiarkę NAC też bardzo narzeka

pozdro

Też mam dylemat jaką kosiarkę wybrać ...

Mój trawnik wynosi około 2000m kw Słyszałem dużo dobrych opinii o kosiarkach HUSAR więc chyba się zdecyduje na 6,5km z wyrzutem bocznym, funkcją mielenia i napędem .

Wiosna tuż tuż więc trzeba już o tym pomyśleć:)

Napiszę jak już wypróbuję swojego husara:)

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 3 months później...
Witam,

Kolega chyba nie doinformowany..!? oto link do pierwszego z brzegu produktu husar :

http://www.husar.net.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=15&Itemid=23

Kilku moich znajomych używa sprzętu HUSAR są bardzo zadowoleni z pił husar mówią że sprzęt praktycznie bezawaryjny ja mam głównie do czynienia z kosiarkami tej firmy i mam takie samo zdanie. W ubiegłym roku kupiłem kosę husar 3,8km zamiata jak huragan tnie trawę i gałęzie grubości palca .

Widać że nie są to produkty martketowe. A wiadomo co się sprzedaje w marketach.

Pozdrawiam

GRATULACJE!

KOSA o pojemności 52 cc moc 3,8km (raczej KM) nie spotkałem się z takimi mocami przy takiej pojemności. Ta firma jest cudowna - mają lepsze moce uzyskane z danej pojemności niż profesjonalne produktu innych liczących się na świecie marek.

Człowieku brednie piszą na stronie, którą linkujesz i ty szczęśliwy użytkownik potężnej w moc kosy rozpowszechniasz głupoty (albo... pracujesz w tej firmie??? i

znalazłeś metodę na reklamę swoich produktów, chyba masz dużo czasu-słabo się sprzedają ?).

Już po zdjęciach i konstrukcji widać, że to bajer. Kosa ma max 2-2,5 KM i to wszystko. Może pijany Husar nakleił inną złą naklejkę.

Ciekawi mnie fakt , iż każda wypowiedź o HU... jest linkowana ich cudownymi wymyślonymi w dane techniczne produktami (np.kosiarka o

prędkości obrotowej silnika 3600 min- to raczej obroty przy maksymalnej mocy silnika)

CIEKAWE CZY COŚ SIĘ ZMIENIŁO W ZAKRESIE SERWISU??? BO TO BARDZO SŁABA STRONA TEJ FIRMY, a sprzęt z wyglądu owszem fajny, lecz nie jest to towar do

patrzenia.

Pozdrawiam

• 1 month później...
GRATULACJE!

KOSA o pojemności 52 cc moc 3,8km (raczej KM) nie spotkałem się z takimi mocami przy takiej pojemności. Ta firma jest cudowna - mają lepsze moce uzyskane z danej pojemności niż profesjonalne produktu innych liczących się na świecie marek.

Człowieku brednie piszą na stronie, którą linkujesz i ty szczęśliwy użytkownik potężnej w moc kosy rozpowszechniasz głupoty (albo... pracujesz w tej firmie??? i

znalazłeś metodę na reklamę swoich produktów, chyba masz dużo czasu-słabo się sprzedają ?).

Już po zdjęciach i konstrukcji widać, że to bajer. Kosa ma max 2-2,5 KM i to wszystko. Może pijany Husar nakleił inną złą naklejkę.

Ciekawi mnie fakt , iż każda wypowiedź o HU... jest linkowana ich cudownymi wymyślonymi w dane techniczne produktami (np.kosiarka o

prędkości obrotowej silnika 3600 min- to raczej obroty przy maksymalnej mocy silnika)

CIEKAWE CZY COŚ SIĘ ZMIENIŁO W ZAKRESIE SERWISU??? BO TO BARDZO SŁABA STRONA TEJ FIRMY, a sprzęt z wyglądu owszem fajny, lecz nie jest to towar do

patrzenia.

Pozdrawiam

Cóż, ta firma ogólnie jest cudowna. Kupiłem sobie podrasowaną ;) piłę od nich.

I cóż. Nie idzie w żaden sposób wyregulować łańcucha. Poprosiłem sprzedającego (kupowałem to na allegro) żeby podesłał mi zdjęcia obrazujące dokładnie miejsce w którym naciąga się łańcuch (instrukcja to xero z xero). Bo to, co wydawało się regulacją po prostu nie zdaje egzaminu. Obiecał że już zaraz wyśle. Przypomniałem się raz, przypomniałem drugi i po trzecim przestało mi się chcieć przypominać. Trzymając toto w ręku wiem już, ze pozytywne opinie tutaj i na innych forach, to raczej kwestia nadymanego marketingu.