W-waBiker 19.11.2003 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Chciałem kupić parkiet który będe zakładał prawdopodobnie za rok, mam możliwość przechowania go w pomieszczeniu mieszkalnym w którym temperatura wynosi min 18 stopni, usłyszałem u jednego producenta, że parkiet ich jest przygotowany do położenia od razu i że nie powinno go się przechowywać a zrobie to na własną odpowiedzialność bo mogą się zmienić rozmiary parkietu tzn na bokach się poszerzy i po ułożeniu będą szczeliny i on odrazu to zastrzega (ich parkiet jest wysuszony i ma wilgotność ok.9% coś takiego) natomiast u innego producenta parkietów usłyszałem że parkiet może być przechowywany nawet 10 lat bez problemu, pod warunkiem, że będzie on przechowywany w odpowiednich warunkach...Jaka jest prawda, komu wierzyć???Może ktoś z Was przechowywał parkiet i jakie ma z tego doświadczenia...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 19.11.2003 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Lepiej posluchaj rady pierwszego. Parkiet bardzo reaguje na zmiany temp i wilgotnosci wzgl. powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W-waBiker 19.11.2003 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Tylko, że ten drugi producent to dobra i renomowana firma która swoje wyroby w dużej ilości wysyła także za granice...mają nowe i bardzo dobre maszyny a ich produkty są naprawde super (mój wujek tam kupował deski podłogowe, schody tzn.trepy, poręcze...i wszystko jest super i sam mi tą firme polecał) więc rozmawiając z tą firmą przyjełem ich opinie za bardziej wiarygodną, a chciałem kupić parkiet jeszcze w tym roku ze względu na Vat no i odliczenie które mógłbym zrobić jeszcze w tym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.11.2003 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 mia ma takiego producenta ktoremu wszystko schodzi od reki ,tez magazynuja .temperatura jest tu mniej istotna , wazna jest wilgotnosc powietrza i wszystkie magazyny parkietu maja urzadzenia do reulacji wilgotnosci(lub powinny miec) parkiet opakowany szczelnie w folie zobacz temat "czy parkiet musi schnąć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.11.2003 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 jezeli firma jest pewna kup parkiet teraz z dostawa w przyszlym roku .przechowywanie jest kłopotliwe (ciagłe przekladanie ,uszkodzenia wilgotnosc, itp) poza tym mysle ze ceny zostana na takim samym poziomie(vat wzrósł -nasze ceny nie; myśle ze taka bedzie filozofia sprzedazy) zamrozisz tylko pieniadze ktore mozesz przetrzymac w pko lub wykorzystac na biezace wydatki ,nie kupuj na zapas nie ma sensu.jezeli juz koniecznie chcesz skladowac to parkiet musi byc opakowany szczelnie w folie przez producenta w pomieszczeniu kontroluj wilgotnosc powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 19.11.2003 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Do W-waBikerA jaka to firma?Można prosić o kontakT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awt 19.11.2003 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 wydaje mi się, że jednak powinien poleżeć, aby dostosować się do warunków w jakich będzie kładziony, chyba lepiej jak się zminei rozmiary póki nie jest przyklejony niż poźniej na podłodze, wtedy będą albo szpary albo górki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W-waBiker 19.11.2003 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Do Krzysztopha to jest firma z Hajnówki, tel (0-85) 684-37-43, mają dobry nowy sprzęd do produkcji i dobry towar produkują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.11.2003 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 awt jestes w błedzie jezeli parkiet zmieni swój wymiar(rozszeszy sie) nie licz na to że wróci do pierwotnej postaci bez fug .parkiet przy układaniu musi!!!! miec 9% nie mniej i nie wiecej ;jezeli chodzi o producentów polecam http://www.drewno.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 20.11.2003 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Gosc ma racje. Parkiet aklimatyzuje sie tylko przez chwile i powinien byc ulozony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts