Gość Tomek_Kraśnik 19.11.2003 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 We wrześniu 2003r kupiłem piec dwufunkcyjny z zamkniętą komorą spalania Wandich WA 19 firmy Ulrich. Kocioł oraz grzejniki firmy Brugman zamontował mi w domu autoryzowany serwisant. Jestem niezadowolony z pracy pieca - zbyt głośna praca. Jeżeli chodzi o ciepłą wodę jak również o centralne ogrzewanie wszystko jest ok natomiast dźwięk wydobywający się (prawdopodobnie) z pompy oraz wentylatora jest nie do zniesienia szczególnie w nocy. Nadmieniam, że piec wisi w łazience a hałas roznosi się po całym domu - coś w rodzaju rezonansu na kaloryferach. Powierzchnia użytkowa domu to ok. 60 mkw, dom jest drewniany, obmurowany. Czy tak powinno być, a jeżeli nie to co mam w tej sytuacji zrobić (serwisant rozkłada ręce )? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 19.11.2003 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 kotły z wentylatorami nie powinny przekraczać 40 db przy pracy /30 daje pracujaca lodówka /, ale wystepujący hałas jest typu szum wentylatora, o wibracjach nie powinno być mowy.Jeśli tak to przyczyna może być w braku amortyzowania lub usterki palnika wentylatorowego i oczywiście wszystkie przejścia przez ściany muszą być wypełniane kitem elastycznym - sprawdź toi jeszcze może dudnić od za małej ilości doprowadzonego powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.12.2003 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 spróbuj dobrze odpowietrzyć kaloryfery i piec, sprawdź ciśnienie wodyna piecu, ja pracuję na ok 1.8. wtedy jest cicho. Pozdrowienia dla Kraśnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts