ZICHI 29.04.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam,Czy ktoś posiada taki wkład jak w tytule? Na stronie producenta jest zdjęcie ale mało danych na jego temat a interesuje mnie jak w takim wkładzie wygląd a środek a głównie ruszt. Mam okazję kupić taki tylko że nie ma w zestawie rusztu. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZICHI 29.04.2009 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam, Czy ktoś posiada taki wkład jak w tytule? Na stronie producenta jest zdjęcie ale mało danych na jego temat a interesuje mnie jak w takim wkładzie wygląd a środek a głównie ruszt. Mam okazję kupić taki tylko że nie ma w zestawie rusztu. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc. Jeszcze jedno - czy w sytuacji gdy wkład nie posiada popielnika konieczne są ruszta? Tak na logikę to ruszta musiałby być wyciągane żeby wyjąć popiół. Czy ktoś może używa wkład bez ruszt i podzieli się uwagami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZICHI 01.05.2009 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Witam, Czy ktoś posiada taki wkład jak w tytule? Na stronie producenta jest zdjęcie ale mało danych na jego temat a interesuje mnie jak w takim wkładzie wygląd a środek a głównie ruszt. Mam okazję kupić taki tylko że nie ma w zestawie rusztu. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc. Zdjęcia pod adresem może to pomoże http://www.tarnava.eu/pliki/wklady_nowe/oferta/comfort-10-bp.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZICHI 05.05.2009 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Naprawdę nikt nie użytkuje takiego wkładu?To może inne pytanie - czy faktycznie przy wkładach Tarnavy nie ma potrzeby stosowania szybra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mojra 07.05.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Jak nie ma popielnika to nie ma rusztu. Jeżeli chodzi o popiół to możesz się dowiedzieć nawet z instrukcji Tarnawy, że zaleca ona utrzymywanie kilkucentymetrowej warstwy popiołu gdyż akumuluje ona ciepło. Co do drugiego pytanie - zainstalowanie szybra na własna rękę w niczym nie zaszkodzi a pomóc może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 08.05.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Szyber przydaje się np. w bardzo wietrzne dni, lub jak masz baaaardzo suche drewno. Wtedy sama regulacja dopływu powietrza nie wystarcza. To z moich własnych obserwacji. A co do popielnika i rusztu to np. w mojej tarnawie zajmuje coś ok 1/3 powierzchni a popielnik jest tak płytki, że praktycznie jakby go nie było a popiół i tak wybieram przez drzwiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav 08.05.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Od 4 lata użytkuję Tarnavę 16. Zainstalowałem szyber dodatkowo. Ani razu go nie użyłem... Jest cały czas otwarty na maksa, reguluję tylko dopływem powietrza. Przy szczelności Tarnavy można z ogniem zrobić wszystko bez szybra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 08.05.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Mam Tarnawę 14kW. Zamówiłem bez popielnika, a przez pomyłkę przysłali mi z popielnikiem. I nie żałuję bo popielnik przydaje się przy rozpalaniu. Szybra nie mam i nie odczuwam jego braku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts