GosiaIAdam 29.04.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam, jakie są plusy i minusy drzwi z szybą między wiatrołapem a przedpokojem? Główne drzwi wejściowe mamy ze szkłem (nie za dużo, ale z bliska widać wnętrze wiatrołapu). Teoretycznie drzwi między wiatrołapem a przedpokojem trochę rozjaśnią, ale obawiamy się jednego - co w przypadku przeciągów i trzaskania, czy dzisiejsze szyby to wytrzymają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 29.04.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam, jakie są plusy i minusy drzwi z szybą między wiatrołapem a przedpokojem? Główne drzwi wejściowe mamy ze szkłem (nie za dużo, ale z bliska widać wnętrze wiatrołapu). Teoretycznie drzwi między wiatrołapem a przedpokojem trochę rozjaśnią, ale obawiamy się jednego - co w przypadku przeciągów i trzaskania, czy dzisiejsze szyby to wytrzymają? Zależnie od klasy drzwi martwiłbym się raz o szybę, a raz o drzwi i futrynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 29.04.2009 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Zależnie od klasy drzwi martwiłbym się raz o szybę, a raz o drzwi i futrynę. Producent Korona, drzwi i ościeżnica z MDF'u, pokryte fornirem. A więc chyba raczej dosyć solidne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 29.04.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Zależnie od klasy drzwi martwiłbym się raz o szybę, a raz o drzwi i futrynę. Producent Korona, drzwi i ościeżnica z MDF'u, pokryte fornirem. A więc chyba raczej dosyć solidne... Z pierwszej strony producenta: "Do produkcji używamy materiałów naturalnych i sprawdzonych. Podstawowymi materiałami, z których wykonane są nasze drzwi, to MDF i okleiny naturalne dębowe i bukowe. " Co do tematu to nie martwiłbym się. Jeśli istnieje ryzyko przeciągów i trzaśnięcia drzwi to po prostu zamontowłbym zabezpieczenie np. w postaci kawałków gąbki w ościeżnicy. To co pisałem wcześniej dotyczyło solidnych trzaśnięć, przy których jest duża realna szansa uszkodzenia czegokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 29.04.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Mam drzwi do witrołapu przeszklone (widać w dzienniku) tylko z szybą zespoloną. Mija drugi rok i żdnych problemów. Drzwi i szyba wytrzymują. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 29.04.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Szyba w drzwiach między wiatrołapem i przedpokojem ma zapewnić ciągłość oświetlenia wiatrołapu.Jeśli po zmroku wychodzimy na zewnątrz domu, to po wejściu do wiatrołapu zamykamy drzwi od przedpokoju i dopiero wówczas ewentualnie zapalamy światło w wiatrołapie.Ponadto ta szyba umożliwia kontrolę oświetlenia wiatrołapu (czy ktoś nie pozostawił tam włączonego oświetlenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.04.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 U nas między wiatrołapem a domem też są przeszklone (2/3 wysokości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tig1 30.04.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Zdecydowanie za, był taki moment że sami się zastanawialiśmy - mając widok z salonu na drzwi wiatrołapu _takowe_ wyglądają bardziej pokojowo a nie spiżarnianie, takie same mam w łazience, nie żałuję wyboru i zdecydowanie jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 30.04.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 u nas też drzwi do wiatrołapu są częściowo przeszklone.Tak jak napisano wcześniej, zapewniają lepsze doświetlenie i wygladają ( jak dla mnie) lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 30.04.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Ja mam szybę przezroczystą tzw. bezpieczną na 80% drzwi usztywnianą dwustronnie czterema poziomymi listwami o szerokości 10 cm...i jest super, mam światło w wiatrołapie z korytarza i dodatkowo - przestrzeń...bo wchodząc do wiatrołapu nie mam wrażenia ciasnoty (zazwyczaj wiatrołapy są małe nasz ma 4m2) bo widać przez szybę już korytarz i czekającego merdającego psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts