Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pchełka nam rośnie :) - komentarze

KamaG

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Z pewną taką dozą nieśmiałości... :wink:

a miałam aspiracje w maju 2010 mojego młodszego komunistę i jego gości przyjmować w naszej pchełce, jak to życie weryfikuje nasze plany

to jak u nas. Najpier plany wprowadzki były na iX 2009, potem na gwiazdkę 2009 :wink: teraz na wielkanoc 2010 :lol: a jak życie po raz kolejny zweryfikuje plany to się wprowadzimy we IX 2010 :lol:

a do tego to posiadanie za dużej ilości czasu na przemyślenia wprowadza niezły zamęt,
a ja myślałam że tylko u mnie :lol: :lol:

już nie wiem który raz zamieniam miejscami kuchnię i sypialnię, codziennie wstaję z nowym pomysłem, co by tu ulepszyć,

teraz kombinuję jakby tu wykorzystać przestrzeń pod dolnym biegiem schodów i pomyślałam, żeby taki schowek dostępny od garażu zrobić na jakieś klamoty sezonowe typu sanki latem, kosiara zimą

ale to to jeszcze małe piwo, bo może by tak odwrócić bieg schodów, i zorganizować tam schowek, a łazienkę powiększyć kosztem wiatrołapu?

Ale gdzie wtedy przejście do garażu, które miało być w wiatrołapie?

kurcze jakby ściany już stały to kombinowanie byłoby utrudnione

a w ogóle to czemu ten dom jest taki mały?

gdzie ja popakuję wszystkie "niezbędne" drobiazgi, niech mnie ktoś pocieszy, że zmieści się szafa i łóżko niekoniecznie wielkie sypialne, może być rozkładana kanapa, w pomieszczeniu 2,40 na 3,85 z dziurami w dwóch dłuższych ścianach, mam takie przemyślenia na tą chwilę, żeby nie robić typowej sypialni tylko do spania, a raczej taki pokój do odpoczynku, który w ciągu dnia zwłaszcza na specjalne okazje (duża impreza) robił będzie za powiększenie salonu. W razie potrzeby zamykany na duże przesuwne drzwi oklejone ciekawą tapetą np.

No :lol: jak byś czytała w moich myślach :lol: :lol: :lol:

A tak mi się wydawało że ja taka wyjątkowa jestem :roll: :lol: :lol: :lol: a tu inni też mają dwóch synów :wink: i owczarka (no my bedziemy mieć) :D i.....

Pisz pisz i wklejaj zdjęcia do zobaczenia

Ooo, jakie artystyzne zdjęcia :)

Mury naprawdę pną się do góry.

Mam nadzieję, że pogoda i urzędasy nie przeszkodzą nam w budowie fundamentów :-?

ps. znowu bym sie wpisał do dziennika :oops:

Grześ, co do pogody to po 19.10 zapowiadają poprawę, a fundamenty to byle nie było siarcistych mrozów to zalać można,

a co do urzędasów to przypominajcie się delikatnie

zdjęcia artystyczne :wink: bo i temat niebanalny, nie :lol:

nie co dzień jest okazja zbrojenia fotografować,

a wogóle to ja tak trochę lubię pocykać, zwłaszcza z bliska

Za Twoją wskazówką i ja pofatygowałam się na pogodowe strony. Faktycznie przyszły tydzień dość zimny (temperatury będą oscylowały blisko zera), ale potem ma przyjść ocieplenie. Co więcej, listopad, grudzień i styczeń raczej ciepłe (jak na te miesiące) i dopiero w lutym mamy odczuc troszkę zimy.

łał :wink: ależ u mnie zakwitło :o fajnie bo za oknem szaro, zapowiadają śnieg z deszczem

ten mój to chyba odmiana inga tylko jakiś taki intensywniejszy w kolorze, nie wiem bo to z rozsadzanki od mamy skubnięty,

ten nasz jest właśnie pnący, u mnie ma zarosnąć trochę płot i zasłonić sąsiadową ruinkę

Amazonka ja też nie umiem, kilka krzewów zdechło :( , na szczęście to były stare z łapanki od sąsiadów, którzy mieli je wywalić, albo od rodziców,

za to kwiatki przyjmują się nawet takie co nie miały prawa się przyjąć :D ,

tfu tfu na psa urok, coby nie zapeszyć,

niestety nie bardzo mam gdzie sadzić bo cała działka rozgrzebana przez budowę, niestety dom jest w centralnej części, przyłącza potną mi przestrzeń przed domem, z tyłu stoją materiały, trąca dramatem

Ale tu u Ciebie wiosennie!

Dziękuję za odwiedziny:)

Piękna ta Wasza Pchełka! Taka zgrabniutka i na zewnątrz i w środku. Zdecydowanie podoba mi się rozwój układu parteru, i ta przestrzeń... to jes to!

A u nas teraz pada deszcz i świeci słońce jednocześnie:) Szalona ta pogoda. DObrze, że nasz domek już papą przykryty!