Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pchełka nam rośnie :) - komentarze

KamaG

Recommended Posts

KamaG, tak nam namieszałaś w głowach z tym pomysłem poddasza, że nie wiemy co robić.

My zasadniczo nic nie chcieliśmy zmieniać w projekcie, po za małymi kosmetycznymi zmianami.

Chcieliśmy tylko poszerzyć łazienkę u góry i wstawić tam i przysznic i wannę i już bylismy na takie zmiany zdecydowani, a tu Twój pomysł.

Tylko cały czas nie wiemy co z kominem?

My chyba potrzebujemy obydwa, a wtedy ta łazienka z kominem nie za bardzo wyjdzie?

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sorki za namieszanie :wink: w przeprosiny na szybko mini aranż łazienki z kominem(takim jak w projekcie)

http://lh4.ggpht.com/_FbzN384BaQM/SusZHp86uDI/AAAAAAAAAOI/0otkXFkiuKc/s576/poddaszekomin.jpg

ja planowałam tylko prysznic na górze (królestwo chłopaków) i wtedy byłby w naturalnie powstałej wnęce jak na dużym obrazku

ale można i samą wannę jak na małym wycinku obok,

komin można skrócić do tej żółtej linii go przecinającej, jeśli przesunie się płatew dachu

pozdrawiam

KamaG dzięki za ten aranż.

I wypadło tak, jak myślałam - na środku łazienki, więc chyba jednak pozostaniemy przy wersji podstawowej - jeszcze nie wiem, będziemy myśleć.

My właśnie chcieliśmy upchnąć prysznic w naturalnie powstałej wnęce przy kominie i dobudować tylko jedną ściankę z luksferów.

Aniu - ten pomysł Kama podsunęła chyba dla nas - tak się domyslam :)

Ania u nas tego komina nie będzie wogóle w tym miejscu, wrysowałam go bo się Hania i Krzyś zastanawiali jak to wyjdzie z kominem.

W pierwszej wersji zanim komin zlikwidowałam, miał być we wnęce prysznic, trzeba by tylko tylną ściankę dobudować. Ale to rozwiązanie jest możliwe tylko przy podniesieniu ścianki kolankowej do ok 1,20m, inaczej pod prysznicem będzie nisko (u mnie musi być min.2,0m w prysznicu bo mąż ma 1,9 a i chłopaki są wzrostem na dwa lata do przodu w stosunku do wieku wiec raczel wyrosną giganty :lol: )

można jeszcze próbować komin zmniejszyć, nie obudowując go tak szeroko

Mnie skłonił do przeniesienia łazienki w ten narożnik fakt opędzenia obu łazienek jednymi pionami i przede wszystkim odległość punktów-kranów od źródła ciepłej wody, chciałam ją mieć jak najkrótszą z możliwych do prysznica

Za to możesz zorganizować tylko coś do siedzenia na działce.

pieńki już są :wink: to może ja ich rąbać nie będę :-?

a tak całkiem na serio to oczywiście że z chęcią Was będę oglądać w moich skromnych progach :D nawet jak tych progów jeszcze mieć nie będę

kiedy? to chyba jak już stwierdzicie, że warto i będzie co obejrzeć,

i będziecie mogli przyjechać, no bo w końcu to Wy macie parę kilosków do przebycia

na razie to tylko tyle co na fotkach widać, a gdy byście chcieli więcej fot to proszę pukać :)

No super!

Czyli zlot trójstronny zaakceptowany.

Ania chyba ma rację, że pewnie pierwsze spotkanie zrobimy wiosną.

Już nie możemy się doczekać :lol:

Faktycznie widać, że wszystkie mamy podobne gusta - i tyle zbieżności...

Cieszę się, że Was poznałam, choć na razie tylko wirtualnie

http://lh3.ggpht.com/_FbzN384BaQM/SuYUA7DNnnI/AAAAAAAAANQ/6nZkrGAbPH8/s512/poddasze.jpg

http://lh4.ggpht.com/_FbzN384BaQM/SusZHp86uDI/AAAAAAAAAOI/0otkXFkiuKc/s576/poddaszekomin.jpg

narysowałam rozkład pomieszczeń na górze, to najmniejsze to łazienka, powierzchnie podane, kolorystycznie:

biała-po podłodze

czerwona-wys.1,80

zielonkawa-2,20

Witaj KamaG oj troszkę mnie tu nie było, a tu już plany góry widzę, no i teraz chyba najciekawszy etap wybieranie plytek, aranżacja wnetrza wybory, jak ja wam tego zazdroszczę!!! u nas nadal papierologia, troche znowu utknęliśmy z tym podziałem działki bo sie granice nie zagadzają jakiś dokumentów brakuje .... oj losie kiedy skończymy ten makabryczny etap to będę dziekować za problemy związane z budową.

Ale ja nie o sobie tutaj chciałam tylko mam pytanko w jakim programie robiłaś rzuty poddasza?? Bo naprawdę fajny pomysł na to poddasze, i mnie ta wnęka na prysznic (wrsja z kominem) dla chłopaków bardzo się spodobała, super pomysł bo z tymi kominami to zawsze tak jest że się je omija a tu można by go naturalnie wykorzystac jako ściankę + np. dostawić sciankę z luksferów żeby kabiny nie kupować i jak dla mnie bomba- super pomysł, ale z tego co widzę u was komina nie będzie?

pozdrawaim

cześć Lisica :D

rysunek zrobiony jest w mega cadzie, program do projektowania,

u nas komina tu nie będzie, a przynajmniej nie taki, bo nie będzie na dole kotłowni

moi chłopcy mali wymyślili sobie, że chcą prysznic z głębokim brodzikiem, żeby można było nogi pomoczyć i mój misterny plan bezbrodzikowego prysznica właśnie upada, muszę chyba wcisnąć do ich łazienki wannę taką ze ścianką jak mi tu AGP-ON wklejał, a prysznic spadnie do dolnej?

już sama nie wiem :-? :roll:

żeby nie było, że jest dobrze, to się wszystko porąbało:x

nasz murarz dorobił się zapalenia płuc ze wskazaniem szpitala :( , chcąc nie chcąc mamy przerwę techniczną,

ciekawe czy nie na całą zimę już, biorąc pod uwagę prognozy pogody,

a i żeby nie było; wykonawcę od dachu grypa zmogła, też leży :-?

i jak tu zdrowym być :roll: