AGP 08.11.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Ada ,jak wybijecie drugie drzwi od frontu ,to będzie kaszanka .Zepsujesz cały przód .Ja chcę przedłużyć garaż i tam zrobić pomieszczenie na opał.Następnie połączyć drzwiami garaż i kotłownię .Następnie szukać małego ale wydajnego pieca na węgiel lub miał . MY PRZEDŁUŻYLIŚMY GARAŻ O 1 METR. Właśnie na skład opału. dorobimy tam ściankę. Co do drzwi, to musicie to przemyśleć. nie mogą się otwierac do środka bo jest piec. Jeśli do garażu to ... samochód Poza tym gdzieś musi stac zasobnik na wodę. My dorobiliśmy małą umywalke w pom. gospodarczym Poza tym piec ładuje się raz na 4-7 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GOMA4 08.11.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Ada ,jak wybijecie drugie drzwi od frontu ,to będzie kaszanka .Zepsujesz cały przód .Ja chcę przedłużyć garaż i tam zrobić pomieszczenie na opał.Następnie połączyć drzwiami garaż i kotłownię .Następnie szukać małego ale wydajnego pieca na węgiel lub miał . MY PRZEDŁUŻYLIŚMY GARAŻ O 1 METR. Właśnie na skład opału. dorobimy ta ściankę. Co do drzwi to musicie to przemyśleć. nie moga się otwierac do środka bo jest piec. Jeśli do garażu to ... samochód Poza tym gdzieś musi stac zasobnik na wodę. My dorobiliśmy małą umywalke w pom. gospodarczym Poza tym piec ładuje się raz na 4-7 dni racja, drzwi mają być z boku a nie od frontu (źle napisałam) a my chcemy bez garażu (chyba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 08.11.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Pamiętaj .żeby postawić wolno stojący garaż ,potrzebne są papiery,projekt ,pozwolenie.Tu masz od razu garaż,więc dużo taniej.Wykorzystaj to . Po drugie ,zawsze tam może być graciarnia .Pchła niema piwnic ani strychu.W moim przypadku na samochody.będę stawiał wiatę ,ale będę budował z garażem. Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 08.11.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Tak polaczenie garazu z PG i wydluzenie go metr to najlepszy pomysl.Po drugie pamietaciej ze za osobny garaz w Polsce placi sie podatek od luksusu.Tak wiec zaplaciz podatku za sam wolnostojacy garaz wiecej niz za dom ktory mialby wbudowany garaz. Jaki kraj takie prawo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 08.11.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Poza tym zgadzam sie calkowicie z MonikaMirek, przyda sie miejsce na kosiarke, grabki, krzesla ogrodowe. Gdzies to trzeba upchnac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 08.11.2009 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 chwilkę mnie nie było a tu taki gwar serdecznie witam nowych pchełkowiczów: Witajcie Moniko i Mirku oraz tych co to się nie ujawniali dotąd, albo ja przespałam oczywiście Zabina wciągam Cię na listę a co do pchły to u nas dach będzie rósł pod koniec miesiąca, podnieśliśmy ściankę o jeden pustak dobudowaliśmy pomieszczenie gospodarcze za garażem na długości 2,5m powiększyliśmy okna na górze do 1,5x1,5 dołożyliśmy okno balkonowe i wiadomo, całą górę przewróciliśmy do góry nogami my jesteśmy rodzinka 2+2 i myślę że miejsca wystarczy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 08.11.2009 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 mam jeszcze kosztorys na druku bankowym, pisany pod kątem kredytu samodzielnie Kama możesz mi podesłać taki kosztorys dla banku? Bo my jak tylko dostaniemy to pozwolenie - to zaraz biegusiem do banku, starać się o kredyt i mocno się zastanawiamy na ile dla banku można wycenić naszą Pchłę? Byłyby pomocne Twoje sugestie - pliiiiissss! podrzućcie maila to wyślę u nas kosztorys był robiony pod kątem kredytu, prawdę mówiąc nie wiem na ile realny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 08.11.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Kama ,2.5 m to dużo ,prawie skład G.S-u , sporo węgla wejdzie.Jeśli chodzi o okna to nie wiem ,bo jeszcze nie mam projektu,ale mogę pomóc w wyborze. Od 20-stu lat pracuję w tej branży. Pozdrawiam Mirek z Lublina . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 08.11.2009 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 cześć, co do okien, to ja Ci mogę napisać jakie są w projekcie/u nas 2szt-150x120 /-------- 3szt-150x150 /5szt 1x 60x80 / 90x90 1x 160x235 /2szt mamy wycenę na 9800 i 9600, ze szprosami zewnętrznymi z podziałem jak na rysunkach elewacji, jak myślisz to przyzwoita cena? profil 5komorowy perfektline, system Veka szyba u=1,0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 08.11.2009 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Ale u Was równy teren.Nasza jest ze spadkiem i pchłę postawimy jak najwyżej,będzie poważniej wyglądała.Myślę że podniosę poddasze. u nas też jest spadek, tylko jakoś go nie widać, prawie 2m na szerokości działki i ok 90 cm na szerokości domu, dlatego obniżyliśmy posadzkę w garażu o 25cm, będzie wyższy garaż, może bus się zmieści, niestety przes to jest problem z drzwiami między domem i garażem, bo potrzebne byłyby schody jak będzie poważniej/dostojniej wyglądać to nie będzie Pchełka tylko Pchła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 08.11.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Veka -dobry wybór , lecz odradzam szprosy zewnętrzne w oknach pcv .. są naklejane na szybę od zewnątrz ,więc narażone na czynniki atmosferyczne i często się odklejają .Poza tym zabierają dużo światła . Polecam szprosy wewnątrzszybowe i do tego wąskie . Oczywiście w kolorze stolarki . Na razie tyle bo mi kiepsko idzie pisanie . Odpowiem na pytania dotyczące ; okien,drzwi parapetów wew. okapników zew. . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 08.11.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Wracając do okien , to cenę podnoszą szprosy .Myślę że wybraliście okleinę zew .,można i obustronną ,ale biały wew.do wszystkiego pasuje.Ponadto zwróćcie uwagę na ramkę którą zespala się szyby.Polecam tkzw .ciepłą ,zapobiega poceniu szyb. .Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GOMA4 08.11.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Veka -dobry wybór , lecz odradzam szprosy zewnętrzne w oknach pcv .. są naklejane na szybę od zewnątrz ,więc narażone na czynniki atmosferyczne i często się odklejają .Poza tym zabierają dużo światła . Polecam szprosy wewnątrzszybowe i do tego wąskie . Oczywiście w kolorze stolarki . Na razie tyle bo mi kiepsko idzie pisanie . Odpowiem na pytania dotyczące ; okien,drzwi parapetów wew. okapników zew. . Pozdrawiam Mirek . ja jestem w branży od 10 lat (okniarskiej oczywiści ) zgadzam się, VEKA OK, szprosy naklejane kłopotliwe, zwłaszcza jak klejone na silikonie - jak kiepska firma to może być klops. Ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GOMA4 08.11.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 mam jeszcze kosztorys na druku bankowym, pisany pod kątem kredytu samodzielnie Kama możesz mi podesłać taki kosztorys dla banku? Bo my jak tylko dostaniemy to pozwolenie - to zaraz biegusiem do banku, starać się o kredyt i mocno się zastanawiamy na ile dla banku można wycenić naszą Pchłę? Byłyby pomocne Twoje sugestie - pliiiiissss! podrzućcie maila to wyślę u nas kosztorys był robiony pod kątem kredytu, prawdę mówiąc nie wiem na ile realny napisałam ci naprivat meila ale nie wiem czy to wysłałam , daj znać proszę nowicjuszce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 08.11.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Witam koleżankę po fachu.Nie pomyślcie ,że się wymądrzam ,chcę tylko pomóc. Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 08.11.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Wracając do okien , to cenę podnoszą szprosy .Myślę że wybraliście okleinę zew .,można i obustronną ,ale biały wew.do wszystkiego pasuje.Ponadto zwróćcie uwagę na ramkę którą zespala się szyby.Polecam tkzw .ciepłą ,zapobiega poceniu szyb. .Mirek MAM, nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GOMA4 08.11.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Witam koleżankę po fachu.Nie pomyślcie ,że się wymądrzam ,chcę tylko pomóc. Mirek . nic takiego nie pomyślałam, miło spotkać branżowca!!! Ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 08.11.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Od początku nie podoba mi się zadaszenie nad tarasem,co Wy na to ,gdybym tam zainstalował , coś takiego jak nad drzwiami w pchle bez garażu . Mirek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HaniaKrzyś 08.11.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 napisałam ci naprivat meila ale nie wiem czy to wysłałam , daj znać proszę nowicjuszce Kochana Ado! Niestety nie doszło nic do mnie na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HaniaKrzyś 08.11.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Od początku nie podoba mi się zadaszenie nad tarasem,co Wy na to ,gdybym tam zainstalował , coś takiego jak nad drzwiami w pchle bez garażu . Mirek. My przenosimy taras na zachód - czyli z dłuższej strony dachu i robimy przedłużenie dachu z załamaniem, czyli zadaszenie na taras będzie wychodziło z dachu. Nasza architekt-adaptator-też od razu stwierdziła, że ten daszek nad tarasem to jakiś dziwny jest i od razu zabrała się za zmiany. Mirku - zapraszam do nas poodwiedzajcie nas też troszeczkę Hania i Krzyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts