KamaG 09.11.2009 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 mam jeszcze kosztorys na druku bankowym, pisany pod kątem kredytu samodzielnie Kama możesz mi podesłać taki kosztorys dla banku? Bo my jak tylko dostaniemy to pozwolenie - to zaraz biegusiem do banku, starać się o kredyt i mocno się zastanawiamy na ile dla banku można wycenić naszą Pchłę? Byłyby pomocne Twoje sugestie - pliiiiissss! poszło na maila, dwa plany finansowe na drukach bankowych właśnie znalazłam wycenę bankową, napiszę tu, mnie tak to wycenił rzeczoznawca: 1 stan 0 -25 000zl 2 --"-- surowy- 125 000zł 3--"-- wykończeniowy - 51 000zł 4 inst wewn. - 41 400zł 5 przyłącza - 13 000zł 6 dokumentacja i roboty zewn. 20 600zł OGÓŁEM: 275 800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 09.11.2009 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 napisałam ci naprivat meila ale nie wiem czy to wysłałam , daj znać proszę nowicjuszce Goma pisz jeszcze raz nie dostałam nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 09.11.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Ojej, widzę, że u was zmiany, zmiany, zmiany. Wygląda na to, że my najbardziej "rasowi" pchełkowcy, a może najmniej pomysłowi ?? Kurde, ale mnie się prawie wszystko podoba Dlatego ją wybrałam. Piszcie,co tam jeszcze pozmienialiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 09.11.2009 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Ty wiesz Ania, że ja się zawsze dziwiłam, że ludzie tyle zmian w typówkach robią, jakby nie mogli wybrać projektu idealnego z tych setek tysięcy dostępnych projektów gotowych, na etapie szukania projektu twierdziłam, że ja znajdę taki którego nie zmienię, no i wyszło tak jak planowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.11.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 My w naszym gotowym projekcie irysku nie zrobilismy zadnej zmiany poza przesunieciem o 60 cm scianki w hollu. Szafa miala byc w hollu, a jest w pokoju syna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 09.11.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 My przerobiliśmy mnóstwo projektów gotowych i w każdym było jakies ale. Mielismy swoje priorytety i pchełka w większej części je spełniła. W naszej pchle wydłużyliśmy garaż, powiększymy taras i dodaliśmy trzy okna połaciowe. Na górze przesuniemy troszkę działówki pod skosami i zrobimy tam szafy (z jednej strony tylko). Więcej grzechów nie pamiętam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 09.11.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 I tyle wystarczy bo to kosmetyka.Nam podobał się kształt Pchełki i nie chcieliśmy go zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 09.11.2009 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 a ja pokombinowałam strasznie dużo i teraz mam wątpliwości czy słusznie - nie jestem przekonana do tego pomieszczenia za garażem, ale wszyscy łacznie z małżonkiem mówią, że powinno być, - zaczynam mieć wątpliwości, czy dobrze zrobiłam zamieniając pokój z kuchnią na dole, miało być wyjście z kuchni na zewnątrz, ale mi się odmieniło i jednak zostanie w salonie-włąściwie będą dwa, nie mam wątpliwości co do zmian na poddaszu: - przeniesienie łazienki z róg, bo będą sanitariaty w jednym miejscu, - trzeci pokój, bo może my tam pójdziemy na razie a kiedyś, czas pokaże, a chłopaki nie chcą dużych pokoi, teraz zajmują wspólnie pokój ok 12m2 i mówią że większych niż ten nie chcą, - podniesienie ścianki kolankowej o jeden bloczek, bo wykorzystam całą przestrzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HaniaKrzyś 09.11.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Nam podobał się kształt Pchełki i nie chcieliśmy go zmieniać. I ja się z tym zgadzam. Nawet napisałam u siebie w dzienniku, że chyba nie jesteśmy pomyslowi, bo prawie nic nie zmieniamy, po za przeniesiem tarasu z południa na zachód i w związku z tym zmieni nam się trochę jego zadaszenie - nie trzeba spacjalnie dobudowywać daszku, tylko wyciągniemy zadaszenie z dachu ale śmiesznie brzmi, ale nie wiem jak to opisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 09.11.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Nam pchełka idealnie wpasowała się w strony świata Mamy taras prawie od południa (dokładnie od południowego-zachodu). Poza tym - kuchnia od strony wejścia (tak jak jest zalecane), sypialnia od wschodu, kuchnia połączona z jadalnią, spiżarnia, dwie łazienki, pomieszczenie gospodarcze. Niedoskonałością jest na pewno brak garderoby, ale i na to znaleźliśmy sposób - duuuże szafy w pokojach. Kolejnym mankamentem był garaż jednostanowiskowy, ale i tu sobie poradziliśmy - sprzedaliśmy drugi samochód Pozostaje minimalna powierzchnia, ale tu w zasdzie można by sie spierać, czy to wada, czy wręcz - zaleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 09.11.2009 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 niezły sposób na za mały garaż z tym samochodem ciekawe, bo u nas niby garaż na busa dostosowany a małżonek busa sprzedał może nie wiedział, że buc się zmieści A tak z innej beczki zupełnie, czym karmicie swoje psie stado? gotujecie czy na suchym są? mnie już krwe zalewa z tym gotowaniem, codziennie kg makaronu z mięchem schodzi , a dziś przez foruma kaszę przypaliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 09.11.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 My dajemy suchą karmę Czasem dostają z gotowanym ryżem, który uwielbiają, ale generalnie niewybredne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 09.11.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Nasza kudłacze jada na suchej karmie + smakołyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 09.11.2009 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 to pochwalcie się jaką dajecie tą karmę, bo ja szukam czegoś dobrego ale żeby mnie z torbami nie puściły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 09.11.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Macie rację ,trzeba myśleć o sobie.Wybraliśmy pchłę ,bo ma sypialnię na dole i nie będę się kiedyś,tarmosił z "balkonikiem" czy "wózkiem" na górę.Im mniejszy tym szybciej się go wybuduje. z tego samego powodu budujemy sante góra poczeka na lepsze czasy a ta dolna sypialnie na razie zajmie synek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HaniaKrzyś 09.11.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 A tak z innej beczki zupełnie, czym karmicie swoje psie stado? gotujecie czy na suchym są? mnie już krwe zalewa z tym gotowaniem, codziennie kg makaronu z mięchem schodzi , a dziś przez foruma kaszę przypaliłam Ja moją pupilkę karmię Acaną, ale dość dobrą karmą jest Bento Kronen, kiedys miałam boksera i owczarka i jadały z wielkim zapałem. Najkorzystniejsze są worki 15 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HaniaKrzyś 09.11.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Dość polecaną ostatnio też są karmy firmy bosh - wszystkie te karmy kształtują się w okolicach 100-wki za worek 15 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 09.11.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Witam starszyznę pchełkowców,ja w pracy do pózna a tu nowa strona ,bardzo miło pozdro i szacun dla wszystkich Mirek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 09.11.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 to pochwalcie się jaką dajecie tą karmę, bo ja szukam czegoś dobrego ale żeby mnie z torbami nie puściły Nasze jedzą Ekanubę, ale z niższej półki polecam Purinę ProPlan, Bosha lub Acanę (w takiej kolejności) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GOMA4 09.11.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 My przerobiliśmy mnóstwo projektów gotowych i w każdym było jakies ale. Mielismy swoje priorytety i pchełka w większej części je spełniła. W naszej pchle wydłużyliśmy garaż, powiększymy taras i dodaliśmy trzy okna połaciowe. Na górze przesuniemy troszkę działówki pod skosami i zrobimy tam szafy (z jednej strony tylko). Więcej grzechów nie pamiętam... i to Ta co nic nie zmienia chyba jedyne co mnie gryzie w PCHEŁCE to to pom gospodarcze, nie wyobrażam sobie wnosić ekogroszek przez drzwi frontowe albo jeszcze lepiej - wrzucać łopatą przez okno 50x50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts