Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pchełka nam rośnie :) - komentarze

KamaG

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no czy dobry to się okaże :wink: pod wieczór :lol: nauczona dośwaidczeniem budowlanym stwierdzam, co następuje: przysłowie "nie chwal dnia przed zachodem słońca" wymyślił na pewno jakiś inwestor zdołowany

właśnie dzwoniłam do tartaku i się okazało, że nasza więźba zamówiona 2tyg. temu jeszcze się nie robi, na czas zamawiania wykonawcą miał być pan S i między sobą tartak z panem S mieli ustalić szczegóły kiedy więźba ma do nas przyjechać, tak poustalali, że pan S miał zadzwonić i do tej pory się nie odezwał, wiec więźby nie robili. panu S już podziękowaliśmy są nowi wykonawcy Panowie Ś :lol: ale więźby brak, tartak ma się sprężyć i zrobić na poniedziałek

swoją drogą my również czekamy na telefon od pana S, który zabrał projekt do wyceny 3tyg temu, po kilku telefonach z naszej strony i zbyciach nas, obiecał zadzwonić - telefon milczy :evil:

ale to chaotycznie wyszło, ale to przez to że zła jestem, bo czeka mnie po pracy polka galopka z ustaleniami z nowym wykonawcą

ale witam serdecznie AGP-a ONa z nadzieją, że dzień będzie dobry

Z oknami w garażu, dobry pomysł,tylko nie rób za dużych .Ja planuję wstawić dwa , niskie , ale za to ,szerokie ,i jeszcze jedno , małe, jako naświetle w łazience .

Mirek MiM :wink: :wink: :wink: .

Mirek czy może Monika? a jakie Wy naświetle do łazienki robicie? to do tej dolnej rozumiem? podpowiedzcie, mnie ciągle nurtuje jak ją doświetlić myślałam już o świetliku dachowym :D

coś w tym stylu: http://www.gulajski.pl/swietliki-rurowe.php

a co Wy myślicie?

No i co Kama, możesz juz powiedzieć, że to był dobry dzień???

to był szalony dzień choć jeszcze się nie skończył :o a czy dobry okaże się w sobotę

najpierw okazało się że dziś murarze nie przyszli

potem zadzwoniłam do tartaku i okazało się że więźby nie ma, ale to już wiecie

po pracy prawie zmusiłam wykonawcę Pana Ś do spotkania i co się okazało?

kto zgadnie?

okazało się że więźba musi, po prostu musi się zrobić na piątek rano :o dziś zamówiona, bo inaczej będzie kwas. Panowie od dachu mogą tylko w tym tygodniu później jadą gdzieś dalej na conajmniej 2-3 tygodnie, więc jak będzie drewno na piątek o 7rano to mi zrobią przez weekend, a jak nie to...znowu czekanie

problem polega na tym, że nie ma ściany garażu, więć nie ma i WIEŃCA NA TEJ ŚCIANIE I JAKOŚ NIE WYOBRAŻAM SOBIE, ŻEBY MOŻNA GO BYŁO ZDĄŻYĆ ZROBIĆ JUTRO I WYSUSZYĆ DO PIĄTKU

JESTEM W CZARNEJ D....PIE CHYBA :evil:

Kama , w łazience na górze, jest okno dachowe ,więc po problemie :) :) :)

Co do parteru ,problem jest. W projekcie ,łazienka jest ciemna . :( :( :(

My chcemy wstawić okno lub naświetle z luksferów w ścianie między łazienką a garażem , a w garażu dwa okna . :wink: :wink: :wink:

Coś tam światła wpadnie . :o :o :o

MiM Mirek . :wink: :wink: :wink: .

no właśnie o tą dolną chodziło, powiem szczerze, że teraz mam całkiem ciemny kibelek i czasemi jest to problemem jak np awaria prądu jest :wink:

łazienkę też mam słabo doświetloną i jej nie lubię, dlatego poważnie rozważam te świetliki z linku, nie jest to najtańsze, ale z drugiej strony :roll: jak mam się wkurzać do końca życia że trzeba zawsze światło w łazience palić, to co to jest to dodatkowe 1500zł :lol:

Ciekawe, czy to daje trochę światła ,czy tylko bajer :o :o :o

Siedzę trochę w budowlance , i raczej jest to podobne do wentylacji ,niż naświetla.Brat mój ma ciemną łazienkę, fachowcy postawili mu ściankę (wąską) z luksferów (pustak szklany) ,w kolorze dobranym do glazury,wygląda super i praktyczne.Za łazienką ma spiżarkę w której ,jest okno i przez nie jest widno ,w obu pomieszczeniach .

POzdro. Mirek :wink: :wink: :wink: .

ja już niestety mam ścianę między domem a garażem, ale jak piszecie że to fajnie wygląda to zaczęłam się zastanawiać :-? a nie moglibyście może cyknąć fotki brata luksferów, jak to wygląda w ciągu dnia?

kurcze ale ja i tak nie mam gdzie tego wstawić, może te trójkąty ściany od klatki schodowej :roll: na klatce ma być dachowe, więc byłoby widno i nocą przy zapalonym świetle w łazience byłaby poświata na schody, też mogłoby być fajnie,

jak myślicie?

jesuuuu!!! więźba mnie wykończy, wczoraj zamawiałam, dziś dzwoniłam z korektą, bo jeden źle policzył długość a drugi uznał, że pierwszy zrobił dobrze i nie sprawdził, i wyszło że jętki za krótkie, masakra, a jak jeszcze ja się w końcu rąbnęłam w tych wyliczeniach to kwas będzie na całego, :evil:

ratunkuuuu!

no, to już wiem, że i ja się rąbnęłam :evil: :oops:

dobrze chociaż że będą sporo za długie a nie trochę za krótkie :roll:

Spokojnie Kama ,trochę obetną i po temacie.Wiesz , z tą ścianką przy schodach nie głupi pomysł ,godny uwagi :) :) :) .Ja,dziś pierwszy raz poszedłem ,w sprawie pozwolenia na budowę .Dostałem jakieś papiry do wypełnienia w sprawie mapek. :o :o :o .Mapka sytuacyjno-wysokościowa i ewidencyjna działki :cry: :cry: :cry: .NO to się kurna zaczęło ,muszę zacisnąć zęby i jakoś to zdzierżyć .

Mirek :wink: :wink: :wink: .

zdjęć się domagacie :lol: i to jak nerwowo Aniu :wink: na budowie mimo ciśnienia niewiele się zmieniło, jutro porobię fotki

ale tak zastępczo, bo znalazłam dzięki zainstalowaniu picasy na starym kompie:

moich dwóch od prawej i ich kumple latek temu kilka-jakieś pięć:

http://lh3.ggpht.com/_FbzN384BaQM/SwmVX2GybYI/AAAAAAAAAms/mA0ALNjDAa4/s640/Grill0052.JPG

http://lh6.ggpht.com/_FbzN384BaQM/Sww6MKDpMbI/AAAAAAAAArY/SSZoooGB7iQ/s640/Grill0007.JPG

z zeszłego roku:

http://lh5.ggpht.com/_FbzN384BaQM/SwmOdiPlEhI/AAAAAAAAAk4/TQwRGutsGdg/s640/DSC04684.JPG

i tegoroczne wakacyjne ognisko:

http://lh3.ggpht.com/_FbzN384BaQM/SwcFGZGG7LI/AAAAAAAAAhc/jhMky4gdv4I/s640/DSC06639.JPG

zdjęć się domagacie :lol: i to jak nerwowo Aniu :wink: na budowie mimo ciśnienia niewiele się zmieniło, jutro porobię fotki

ale tak zastępczo, bo znalazłam dzięki zainstalowaniu picasy na starym kompie:

moich dwóch od prawej i ich kumple latek temu kilka-jakieś pięć:

http://lh3.ggpht.com/_FbzN384BaQM/SwmVX2GybYI/AAAAAAAAAms/mA0ALNjDAa4/s640/Grill0052.JPG

Kama, nie gniewaj się, Twoi chłopcy są super, ale młody trzeci od prawej powala na kolana :lol: Gdzie on patrzy?? Jeszcze go ścisnęli :D

chłopaki są bomba dlatego się Wam pochwaliłam :wink: nieżły team nam rośnie - trzy zaprzyjaźnione małżeństwa każde z dorobkiem "dwóch takich" :wink:

niestety fotek mam mało -tych budowlanych, nadrobię :lol: :lol:

Ania faajnie, że już zalewacie - my jeszcze nie zalaliśmy :-? został piasek

Mirek jeśli chodzi o mnie to wogóle się nie irytuję :D i rozumiem że

Chcemy zobaczyć pchłę z dachem,
ja też chcę :lol: i mam ogromną nadzieję móc to w końcu zrobić i oczywiście pokazać i Wam

może po niedzieli już będzie, w kazdym razie mam nadzieję