Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pchełka nam rośnie :) - komentarze

KamaG

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mirek, nie stresuję moich wykonawców i nie grożę im bronią :lol: ale Ci od dachu to jacyś wyjątkowi są, nawet nie mają czasu postać i pogadać tylko od razu na dach włażą,ciekawe jak będzie dalej ale na razie to złego słowa o nich rzez nie mogę :D

sipatka z tym budowaniem jesienią to chyba jest tak, że wszyscy gonią bo pogoda może się już tylko pogarszać a nie poprawiać :wink:

Ania z AGP

Ale tego "niektórzy tacy" w dzienniku, to Ci nie daruję
no coś Ty :p miało być "niektórzy tacy fajni" :wink:

skalniaczek witam Cię u mnie, przepisy nie do końca moje muszę się przyznać, że i ja je komuś z foruma gwizdłam, chyba nawet pisałam komu, ale grunt, że dobre :D ja jeszcze nie zdążyłam wypróbować :oops:

Kala no wiesz jedni mają piękne fotki z pięknych zakątków to innym zazdrość i chociaż nastrojowo murłaty i inne takie konstrukcyje fotografują :wink:

KamaG mam prosbe

kiedys wklejalas gdzies zdjecie schodow drewnianych z kolosalna cena :roll: czy mozesz je wkleic jeszcze raz dla mnie

prosze :)

czy o te chodziło?

http://lh5.ggpht.com/_FbzN384BaQM/SxOmxCTZl0I/AAAAAAAAAyk/kSSzzApMXhw/s512/smoother.php.jpeg

jeśli tak to proszę bardzo :wink:

...ALEŻ PIEKNE TE SCHODY !! :p

Kama ,bardzo ładnie Wam to wyszło.Macie spadek terenu na garaż ,więc u Was pasi ,ja żeby to osiągnąć ,muszę pchłę podnieść , bo garażu nie wkopię poniżej gruntu.Powiem ci ,że ta pchła całkiem poważnie wygląda :o :o :o .Czytałem u Kali o kominku i zgodzę się z Tobą , kominek jako dodatkowe grzanie.Od ośmiu lat jestem użytkownikiem kominka,wspaniała sprawa ,niepowtarzalny klimat, ale także brudzi i nieraz śmierdzi,no i trzeba go doglądać ,jak małe dziecko.Nie zostawisz go na kilka godzin bo wygaśnie.Czyli główne centralne ,dodatkowe kominek. :wink: :wink: :wink: .

Mirek, bo po formnie mniemam :lol: że to Ty, a czym Wy planujecie grzać? u nas głównie gaz, bo jest sieć, i kominek tylko czy z płaszczem czy z DGP to ja się nijak zdecydować nie mogę,

Płaszcz -

+ ciepłe grzejniki

+ ciepła woda

- koszt instalacji, bo dochodzą wymienniki

- zależność palenia od prądu

DGP

+ niezależność systemu od dostaw prądu, a biorąc pod uwagę często zdarzające się awarie to może być istotne

+ możliwość przepalania rekreacyjnie

+ tańszy system

- więcej kurzu

- nie dogrzewa ciepłej wody

- mniejsze wykorzystanie ciepła z palenia

jak u się zdecydować :roll: ze mnie wyłazi trochę taki człowiek pierwotny i wolałabym nie uzależniać się tak całkowicie od prądu, już piec gazowy działa tylko jak jest prąd, a jak przyjdzie sroga zima i znowu pół kraju nie będzie miało prądu, to chociaż zwykły kominek będzie działał a z płaszczem nie bardzo, z drugiej strony jak wszystko będzie działać, to paląc w kominku będę miała ciepło w kaloryferkach i jeszcze ciepła wodę

i jak tu decyzję podjąć

:-?

PS. a z tym garażem to rzeczywiście fajnie wyszło, swoją drogą to też był argument za pchełką, że pasuje mi do ukształtowania terenu

Witam ,o nietypowej jak dla mnie porze. :D :D :D .Kama,DGP. ,co to za skrót ,,myślę ,że chodzi o grawitację, :oops: :oops: :oops: Ja ,wróć ,my planujemy ogrzewać piecem na miał,ale gazowy ,też założymy ,tak na wypadek wyjazdu.No i oczywiście w salonie kominek .Żona tak ,polubiła kominek ,że łoj :lol: :lol: :lol:

Kominek bez płaszcza,może zrobię rozprowadzenie na dmuchawę ,albo tylko grawitacja.Rozmawiałem z kolegą (hydraulik) i odradził mi mixowanie ,ogrzewania miałowego+ gazowe+ kominek z płaszczem , spora zawijka .Do tego kawałek podłogówki , no i gazowy dwu-funkcyjny ,co by w lecie ,ciepła woda była.Za duża kombinacja ,ale do zrobienia. :wink: :wink: :wink: