Iwona i Mariusz 29.11.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Piękna robota cieśli!Trzymam kciuki za dalsze postępy!Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 30.11.2009 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Mirek, nie stresuję moich wykonawców i nie grożę im bronią ale Ci od dachu to jacyś wyjątkowi są, nawet nie mają czasu postać i pogadać tylko od razu na dach włażą,ciekawe jak będzie dalej ale na razie to złego słowa o nich rzez nie mogę sipatka z tym budowaniem jesienią to chyba jest tak, że wszyscy gonią bo pogoda może się już tylko pogarszać a nie poprawiać Ania z AGP Ale tego "niektórzy tacy" w dzienniku, to Ci nie daruję no coś Ty miało być "niektórzy tacy fajni" skalniaczek witam Cię u mnie, przepisy nie do końca moje muszę się przyznać, że i ja je komuś z foruma gwizdłam, chyba nawet pisałam komu, ale grunt, że dobre ja jeszcze nie zdążyłam wypróbować Kala no wiesz jedni mają piękne fotki z pięknych zakątków to innym zazdrość i chociaż nastrojowo murłaty i inne takie konstrukcyje fotografują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 30.11.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 KamaG mam prosbe kiedys wklejalas gdzies zdjecie schodow drewnianych z kolosalna cena czy mozesz je wkleic jeszcze raz dla mnie prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skalniaczek 30.11.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Hej, ja też zaczynałam budowę jesienią. I na wczesną wiosnę, jak wszyscy gonili za bloczkami ja już miałam luz i wybierałam tanie dachówki, bo to nie ta pora na krycie. Okna też były w promocji. Wg mnie budowa była bardziej opłacalna, chociaż w tym względzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 30.11.2009 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 KamaG mam prosbe kiedys wklejalas gdzies zdjecie schodow drewnianych z kolosalna cena czy mozesz je wkleic jeszcze raz dla mnie prosze czy o te chodziło? http://lh5.ggpht.com/_FbzN384BaQM/SxOmxCTZl0I/AAAAAAAAAyk/kSSzzApMXhw/s512/smoother.php.jpeg jeśli tak to proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 30.11.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Kama , tak trzymaj. .Co do budowy , to najlepiej zimuje , pod dachem ,ale w życiu różnie bywa. Pozdrawiam wszystkich. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 30.11.2009 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 no mam nadzieję, że domek doczeka czapki na zimę dziś robiły się ściana szczytowa i częściowo ścianki działowe poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.11.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 KamaG mam prosbe kiedys wklejalas gdzies zdjecie schodow drewnianych z kolosalna cena czy mozesz je wkleic jeszcze raz dla mnie prosze czy o te chodziło? http://lh5.ggpht.com/_FbzN384BaQM/SxOmxCTZl0I/AAAAAAAAAyk/kSSzzApMXhw/s512/smoother.php.jpeg jeśli tak to proszę bardzo ...ALEŻ PIEKNE TE SCHODY !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 30.11.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Nowe foty, zaj....,fajnie. .Kama,czy kąt nachylenia dachu ,jest zgodny z projektem ,czy coś jest zmienione.Bo tak, na oko,jak by był większy . pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 30.11.2009 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Monia i Mirku miało być jak w projekcie, mam nadzieję, że się zgadza, nie mierzyłam, ale jutro chyba sprawdzę w takim razie mierzyłam po zdjęciach i wychodzi, że kąt dobry, sprawdzę jeszcze jutro w naturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.11.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Monia i Mirku miało być jak w projekcie, mam nadzieję, że się zgadza, nie mierzyłam, ale jutro chyba sprawdzę w takim razie [/quote ...nieraz zdjęcia przekłamują !! więc spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 30.11.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Ooooo macie więźbę! Ale fajnie Teraz to już na pewno zdążycie z dachem. Grudzień ma być ciepły. Zresztą, przy dachu temperatura nie ma już takiego znaczenia (tak mówi mój majster, gdyż ja się nie znam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 30.11.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Chodzi mi o to że, podwyższyliście ściankę kolankową ,jednocześnie obniżyliście garaż .Gdyby ścianka poszła w dół ,a garaż w górę , to brama garażu wychodzi w dachu .Dobrze kombinuję ,czy gdzie tam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 30.11.2009 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 niby dobrze tylko że na odwrót ścianka jest wyższa, więc i dach poszedł wyżej, tymczasem podłoga garażu opadła niżej o bloczek, czyli w sumie w garażu wysokość wnętrza zwiększyła się o ok.50cm, a ponieważ miewamy busy to o to nam chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 30.11.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Pchełka rośnie w oczach! Trzymam kciuki za szybki postęp robót . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 30.11.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Kama ,bardzo ładnie Wam to wyszło.Macie spadek terenu na garaż ,więc u Was pasi ,ja żeby to osiągnąć ,muszę pchłę podnieść , bo garażu nie wkopię poniżej gruntu.Powiem ci ,że ta pchła całkiem poważnie wygląda .Czytałem u Kali o kominku i zgodzę się z Tobą , kominek jako dodatkowe grzanie.Od ośmiu lat jestem użytkownikiem kominka,wspaniała sprawa ,niepowtarzalny klimat, ale także brudzi i nieraz śmierdzi,no i trzeba go doglądać ,jak małe dziecko.Nie zostawisz go na kilka godzin bo wygaśnie.Czyli główne centralne ,dodatkowe kominek. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 30.11.2009 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Mirek, bo po formnie mniemam że to Ty, a czym Wy planujecie grzać? u nas głównie gaz, bo jest sieć, i kominek tylko czy z płaszczem czy z DGP to ja się nijak zdecydować nie mogę, Płaszcz - + ciepłe grzejniki + ciepła woda - koszt instalacji, bo dochodzą wymienniki - zależność palenia od prądu DGP + niezależność systemu od dostaw prądu, a biorąc pod uwagę często zdarzające się awarie to może być istotne + możliwość przepalania rekreacyjnie + tańszy system - więcej kurzu - nie dogrzewa ciepłej wody - mniejsze wykorzystanie ciepła z palenia jak u się zdecydować ze mnie wyłazi trochę taki człowiek pierwotny i wolałabym nie uzależniać się tak całkowicie od prądu, już piec gazowy działa tylko jak jest prąd, a jak przyjdzie sroga zima i znowu pół kraju nie będzie miało prądu, to chociaż zwykły kominek będzie działał a z płaszczem nie bardzo, z drugiej strony jak wszystko będzie działać, to paląc w kominku będę miała ciepło w kaloryferkach i jeszcze ciepła wodę i jak tu decyzję podjąć PS. a z tym garażem to rzeczywiście fajnie wyszło, swoją drogą to też był argument za pchełką, że pasuje mi do ukształtowania terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 01.12.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Kama ale fajnie,melduje sie ze bylam i foty podziwialam. Nawet brame dobralas kolorystycznie do wiezby:)S-U-P-E-R Mozesz zrobic zestawienie ile do tej poery wydalas?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 01.12.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam ,o nietypowej jak dla mnie porze. .Kama,DGP. ,co to za skrót ,,myślę ,że chodzi o grawitację, Ja ,wróć ,my planujemy ogrzewać piecem na miał,ale gazowy ,też założymy ,tak na wypadek wyjazdu.No i oczywiście w salonie kominek .Żona tak ,polubiła kominek ,że łoj Kominek bez płaszcza,może zrobię rozprowadzenie na dmuchawę ,albo tylko grawitacja.Rozmawiałem z kolegą (hydraulik) i odradził mi mixowanie ,ogrzewania miałowego+ gazowe+ kominek z płaszczem , spora zawijka .Do tego kawałek podłogówki , no i gazowy dwu-funkcyjny ,co by w lecie ,ciepła woda była.Za duża kombinacja ,ale do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 01.12.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 DGP- o ile sie nie myle Doprowadzenie Goracego Powietrza, ale ja blondynka jestem wiec moge sie mylic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts